Jaký typ kolagenu je pro mě nejvhodnější?

Kolagen je vhodný i pro mladší generace, jeho syntéza totižto klesá už od 25. roku života.

img

Kolagen hraje v lidském organismu klíčovou roli a jeho nedostatek může vést k různým problémům. Příznaky ztráty kolagenu zahrnují matnou, ochablou pokožku s vráskami a rozšířenými póry, lámavé nehty a vlasy. Negativní dopady nedostatku kolagenu se také projevují na celém pohybovém aparátu, včetně kostí, šlach, vazů, chrupavek a pojivových tkání, a nepříznivě ovlivňují také cévy. Dostatečný přísun kolagenu do těla předchází bolestem v pohybovém aparátu, podporuje zdravý srdečně-cévní systém a přispívá k zdravějšímu vzhledu pokožky, vlasů a nehtů.

img

Hydrolyzovaný kolagen - nejlépe vstřebatelná forma pro lidský organismus

Hydrolyzovaná forma kolagenu je považována za nejlépe vstřebatelnou. Proces hydrolýzy rozděluje kolagen na menší části, tzv. kolagenové peptidy, které mají nižší molekulovou hmotnost. Tímto zpracováním se zvyšuje stravitelnost kolagenu v tenkém střevě a zlepšuje jeho účinnost pro lidský organismus. 

Ideální kolagen pro mladistvý vzhled pokožky, krásné vlasy a nehty - důležitost komplexní péče 

Při výběru kolagenu pro zlepšení vzhledu pokožky je klíčové si uvědomit, že pro komplexní péči o naši pokožku je důležité zohlednit její vlastní strukturu a potřeby dalších účinných látek, jako je například kyselina hyaluronová, ceramidy, keratín či elastin. Tyto složky společně s kolagenem působí efektivněji a přinášejí požadované výsledky. Proto je doporučeno, že pokud hledáte funkční produkt pro krásu, sáhněte po výživovém doplňku s komplexním složením, kde každá přidaná složka plní svou specifickou funkci a synergicky posiluje celkový účinek. 

img

Kolagen pro zdravé klouby - klíčové složky a doporučení 

Efektivní doplnění kolagenu v kloubech je důležité pro zachování jejich zdraví. Kolagen je přítomen zejména v kloubní chrupavce (67 %), vazivech (80 %) a šlachách (90 %). Kloubní chrupavka nemá nervové ani krevní zásobení, a proto je vhodné volit kloubní výživu obsahující kolagenové peptidy s vysokou vstřebatelností. 

Pro dosažení maximální účinnosti se doporučuje užívat minimálně 10 g kolagenu denně po dobu nejméně 12 týdnů. 

Kromě kolagenu by měla efektivní kloubní výživa obsahovat: 

  • glukosamin a chondroitin sulfát, které podporují obnovu kloubní chrupavky a chrání ji před opotřebením, 
  • organické formy vápníku a hořčíku, které přispívají k udržení zdravých kostí a podporují normální funkci pohybového aparátu, 
  • vitamin C, který pomáhá vstřebávat kolagen, ale také přispívá k jeho tvorbě v lidském organismu.  
img



Komentáře

175540
Dostatečný přísun kolagenu do těla předchází bolestem . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . .
Liviis
S doplňkem stravy pro lepší pleť bez vrásek jsem začala před pár měsíci a vyhovuje mi Wecare beauty, který právě má ty kolagenní peptidy, kyselinu hyaluronovou a ceramidy jak píšete, že jsou pro pokožku bez vrásek důležité. Pravdou je, že se zlepšil i vzhled vlasů a pevnost nehtů, takže na mě funguje.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!