Kam na zmrzlinu (nejen) v Praze

K létu neodmyslitelně patří koupání, opalování, Aperol Spritz a zmrzlina. Hodně zmrzliny! A protože v redakci Omlazení patřím mezi největší zmrzlinové závisláky, mám dokonalý přehled o tom, kde dělají tu vůbec nejlepší. Klasickou i veganskou.

Nejlepší zmrzlina v Praze

Crème de la Crème

zoom Zvětšit

Nejlepší veganská zmrzlina v Praze

Bezkonkurenčně nejlepší italskou zmrzlinu v Praze dělají v Crème de la Crème na Husově ulici. V nabídce mají ovocné sorbety bez živočišných složek (tradiční jako mango, jahoda, lesní plody, ale i netradiční jako jahoda s thajskou bazalkou, meloun Cantalup, grenadina, rebarbora, sicilský pomeranč s vínem Prosecco), smetanové zmrzliny (např. Malaga, levandule, vanilka, tiramisu, hořká čokoláda s karamelem a mořskou solí, banán v čokoládě) a neovocné veganské zmrzliny (karamel, lískový oříšek, slaný arašíd, pistácie, hořká čokoláda a další). Zmrzlinu si můžete dát v několika velikostech, samozřejmostí jsou veganské kornoutky a navíc mají v Crème de la Crème tu nejlepší zmrzlinu za tu nejlepší cenu! Jakmile jednou ochutnáte, nebudete chtít jít jinam.

Puro Gelato

Výbornou italskou zmrzlinu dostanete v Puro Gelato na Výtoni, ul. Na Hrobci. I tady si zakládají na kvalitě a čerstvosti použitých potravin, ve zmrzlinách nenajdete konzervanty, umělá barviva a přísady. Výběr chutí je rozmanitý (lesní plody, pomeranč, jahoda, mango, fíky a mascarpone, čokoláda s mátou včetně méně tradičních chutí jako guava, maracuja, bazalka a další) a na zmrzlině si tady pochutnají i vegani. Pro mě je sice srdcovou záležitostí Crème de la Crème, ale pokud neradi chodíte stále na stejná místa, pak Puro Gelato rozhodně navštivte.

Gelateria&Caffé Amato

Budete-li poblíž Letné, konkrétně na Heřmanově ulici v Praze 7, ochutnejte zmrzlinu v Gelateria&Caffé Amato, kde si zakládají na kvalitních surovinách bez použití polotovarů, bez barviv, konzervantů či umělých aromat. Jejich zmrzliny jsou vyrobené z čerstvého sezónního ovoce, podle čehož se odvíjí nabídka příchutí. V nabídce můžete narazit například na sorbety z jahod, malin, borůvek, hrušek, lesních plodů, manga, banánů i různých druhů zeleniny a dalšího ovoce. Nechybí mléčné zmrzliny (čokoládová, pistáciová, vanilková, káva, karamel aj.), ale ani bezlepkové nebo veganské a bezlaktózové zmrzliny. Prostě paráda!

Angelato a Zmrzlinář

Kvalitní zmrzlinu dostanete také ve vyhlášeném Angelato na Starém Městě, ul. Rytířská. Angelato používá kvalitní suroviny a mimo to je při výrobě zmrzliny velice kreativní. V nabídce se objevují zajímavé příchutě jako například parmazánová, dýňová, rýžová, rebarborová, bezová, avokádová, olivová, kopřivová, ale i tradiční smetanové (vanilka, čokoláda, káva, lískový oříšek, višeň, tiramisu, mandle a další) či sorbety (ananas, pomeranč, karotka, jablko, žlutý meloun aj.). Na zmrzlině si tady pochutnají i vegani. Mínusové body dávám zmrzlinářství Angelato za ceny, kterou jsou podle mě zbytečně vysoké, ale na netradiční příchuť zmrzliny si tam sem tam zajdu.

Velmi kvalitní je i zmrzlina u Zmrzlináře na ulici Slezské (Praha 2). Cíleně tam sice nechodím, ale když jdu kolem, obvykle neodolám. V nabídce mají vždy čtyři základní druhy – čokoládu, vanilku, jahodu a pistácii. Dalších dvanáct druhů obměňují. Jako velké plus je pro mě to, že polovinu nabídky tvoří sorbety, které si může dát i vegan nebo člověk s intolerancí na laktózu či lepek.

zoom

Nejlepší zmrzlina v Brně

Božský kopeček

V Brně je naprosto jedinečný Božský kopeček Tutti Frutti, který se specializuje nejen na veganské zmrzliny, ale především má v nabídce velmi netradiční druhy zmrzliny. Zmrzlinu od Božského kopečku jsem poprvé ochutnala na Zmrzlinovém festivalu v Praze, kde měli v nabídce například černý bez, mango, ostružinu a kandovaný pomeranč, pražený kokos (mňam!), tonkabobby a višně, durian a granátové jablko (Durian je smradlavé exotické ovoce, což mě ale neodradilo a zmrzlinu z durianu jsem ochutnala. Řekněme, že to je opravdu příchuť pro fajnšmekry), bergamon a thajskou bazalku, tahitskou vanilku, čokoládu s mátou, kiwi s bazalkou, jahodu a bazalku a balsamico, lékořici, grep se šalvějí a luxusní makovou. Jakmile budu mít cestu do Brna, rozhodně si na Božský kopeček zajdu a doporučuji zvážit výlet směrem na Brno i vám.

Nejlepší zmrzlina v Ostravě a okolí

Cukrárna Ollies

V Ostravě mají výbornou zmrzlinu v cukrárně Ollies ve Vítkovicích. Zmrzlina je lahodná, poctivá a bez chemie, bohužel chybí nabídka čistě rostlinných zmrzlin (sorbety obsahují rovněž živočišný prvek), což je velká škoda. Ve stále nabídce tam mají čokoládu, pistácii, vanilku a malinový sorbet, další druhy se různě střídají. Co rozhodně musíte ochutnat je lotusová zmrzlina (ze sušenek Lotus) nebo sorbet mango. Tyto příchutě ovšem nejsou ve stálé nabídce.

zoom Zvětšit

Luxusní višně v čokoládě u Böhmů

Zmrzlinářství u Böhmů

Pokud byste měli cestu do Havířova, což je přibližně 20 kilometrů od Ostravy, nenechte si ujít poctivou zmrzlinu ve zmrzlinářství U Böhmů na Náměstí republiky. Rodinné zmrzlinářství u Böhmů je pro mě stejně jako Crème de la Crème srdcová záležitost. Nabídka zmrzlin je obrovská. Vegani si můžou dát sorbet (mango, malina, jahoda, lesní plody a další) nebo výbornou tmavou čokoládu (u každé zmrzliny je popis alergenů). Pokud na čistě rostlinné verzi zmrzliny netrváte, doporučuji Zakynthos, špičkovou (chutná přesně jako zákusek špička) nebo třeba slaný karamel. Zmrzlina, která vám u Böhmů vezme dech, je točená okurková, která ovšem není ve stálé nabídce.

Top tip aneb pravá italská

zoom Zvětšit

Nejlepší zmrzlina v celé Itálii

Gelateria il Castello

Pro opravdové zmrzlinové závisláky, fajnšmekry a zároveň cestovatele mám jeden zmrzlinový TOP tip. Budete-li cestovat do Itálie, kamkoliv do Itálie, najděte si čas, nehleďte na to, kolik kilometrů si zajedete od svého primárního cíle a navštivte Gelateria il Castello v Rimini (via Dario Campana 1). Věřte, že takovou zmrzlinu jste ještě nejedli! Každý měsíc jsou v nabídce nové (jiné) příchutě. V nabídce je klasika (která ale nechutná klasicky, to prostě musíte zkusit) jako pistácie, čokoláda, kokos, madle, lískový oříšek, ale i takové příchutě, na které jen tak někde nenarazíte (čokoládové fondue, ricotta a fíky, bílý jogurt, gianduja, likér, mango a passion fruit, New York Cheesecake a další). Gelateria il Castello má v nabídce i čistě rostlinné zmrzliny. Jednoduše TOP!



Komentáře

askim
Já v Praze vždy zajdu do Ovocného světozoru, jejich výběr asi 30 zmrzlin je nepřekonatelný a chuť fantastická( miluju jejich makovou, marcipánovou a malinovou, ale ještě mi jich hódně chybí ochutnat) Jsou vyhlášení i svými chlebíčky a studenými lahůdkami a chodí tam i známé osobnosti.
askim
Abych nezapomněla, nedoporučuju veganskou, ta chuť je strašně mdlá a dělají ji v Praze na každém rohu ve snaze asi být in, je drahá a hnusná. Prostě mléko, máslo a smetanu nic a nikdy nenahradí. Na Rašínově nábřeží, blízko od zastávky trmvaje na promenádě kolem řeky je hojně navštěvovaná a vychvalovaná zmrzlinárna, kde je vždy fronta, a když jsme fo vystáli v očekávání adekvátní chutě za extra vysokou cenu, tak nastalo hodně velké zklamání. Plus mají za italské dezerty, tiramisu, canelone atd, vypadaly dobře, ale je to vše vegan, tak silně pochybuju o chuti.
Naopak musím vyzdvihnout gelato v Pařížské, kopeček za 50,- pro mě není problém, a jejich čokoládová a pomerančový sorbet byly jedním slovem fantastické.
NAPSAT KOMENTÁŘ Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pouze Vám na ní zašleme ověřovací zprávu.
(Váš komentář se zobrazí až po ověření Vaší e-mailové adresy.)

Jméno


Email


Komentář
:-) ;) ;) ;) :-( :-)   text tučně text kurzívou podtržený text pěkný odkaz YouTube video


Pošlete mi oznámení o dalších komentářích.
Zde se můžete Zaregistrovat (bez zaslání komentáře), případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Vaginální mykózy – jak se jim bránit?

Vaginální mykózy – jak se jim bránit?

Životní styl komerční článek

Vaginální mykózy jsou častým problémem mnoha žen. Statistiky hovoří o 75 % žen, které během svého života onemocní vaginální mykózou alespoň jednou. Zhruba polovina žen pak tímto nepříjemným onemocněním trpí opakovaně. S blížícím se létem riziko vaginálních mykóz stoupá, protože se snadněji změní vaginální prostředí a dojde k přemnožení kvasinek. Nezkazte si letní sezónu těmito nepříjemnými intimními potížemi!

DOPORUČUJEME
Ženy, které prodávají svou tvorbu: co dělají a jak se jim daří

Ženy, které prodávají svou tvorbu: co dělají a jak se jim daří

Životní styl komerční článek

Jestli máte chuť pustit se do vlastního projektu, přináším vám podnikatelskou inspiraci do nového roku. Mám kolem sebe spoustu zajímavých žen, které se rozhodly živit v životě tím, co je jejich koníčkem. Většina z nich něco tvoří a vyrábí a jejich byznys už je rozjetý. Jestli jen maličko toužíte v životě něco změnit, čtěte.



NOVÉ
Podzim/zima v nebesky modré

Podzim/zima v nebesky modré

Oblečení

Jak nosit pastelově modrou a s jakými barvami ji nejlépe kombinovat? Připravili jsme pro vás barevný rychlokurz včetně tipů, jak doladit outfit s líčením.