Kam v září na dovolenou

Léto se pomalu chýlí ke svému konci a i když nás podle meteorologů ještě pár tropických dní čeká, teplé večery na zahrádce a koupání si už moc neužijeme. Pokud si chcete léto prodloužit, sbalte kufr a jeďte v září na dovolenou. Nabízí se exotika i evropské destinace.

Řecko

zoom Zvětšit

Kréta

Řecko je v září a říjnu nejkrásnější, což vám potvrdí i většina místních. Během hlavní sezóny (červenec a srpen) jsou v Řecku davy turistů, které v září začnou postupně opadávat, díky čemuž se země stane mnohem přívětivější a tak nějak celkově více pohodová. O krásné letní počasí není v září ani říjnu nouze, průměrné teploty na jihu Řecka v září dosahují 29?32 °C, moře má kolem 25?26 °C. Vydat se můžete na jižní ostrovy jako jsou Kréta, Dodekanésy (Rhodos, Kos, Symi či Lindos) nebo Kyklády (Mykonos, Naxor, Paros). Další výhodou návštěvy Řecka během září jsou mnohem nižší ceny.

Španělsko

Španělsko a ostrovy jsou další skvělou destinací pro záříjovou dovolenou. Průměrné teploty v září bývají okolo 26?28 °C, teplota moře má 22?24 °C. Co se týká srážek, tak v září prší ve Španělsku minimálně, hrozí jen drobné přeháňky. Pokud by se rozpršelo, můžete deštivý den využít k vyletování. Španělsko je jednou z vinařských zemí a právě v září tam začíná období vinobraní. Španělské vinobraní můžete navštívit ve Valdepe?as hned začátkem září, v druhé polovině září se koná vinobraní v oblasti La Rioja a Logro?o. Jestliže vás lákají k dovolené ostrovy, zajeďte si na Kanárské Ostrovy, Ibizu, Mallorcu nebo Menorcu.

Itálie

zoom Zvětšit

Kalábrie

Pro návštěvu jižní Itálie je stejně jako v případě Řecka nejlepším měsícem září. Červenec i srpen je Itálie plná turistů a protože mají dovolenou i Italové, za ubytování zaplatíte v hlavní sezóně mnohonásobně více než v září. Na jihu Itálie (Kalábrie, Sicílie, Sardinie) se můžete těšit na stále velmi vysoké teploty. Průměrné teploty v září jsou 25?28 °C, průměrná teplota moře 22?25 °C. Počet deštivých dní je nízký, zato sluníčka si užijete dosytosti. Pokud se vám nechce cestovat tak daleko, můžete jet i na sever. Severní Itálii si naplánujte hned na začátek září a počítejte s tím, že druhý týden v září zmizí z pláže pravděpodobně i všechny slunečníky. Sezóna tam končí poměrně rychle. Můžete si to ale vynahradit návštěvou větších měst, kde to žije celoročně.

Turecko

Na dovolenou do Turecka jezdí v září poměrně hodně lidí. Průměrné teploty v září tam jsou okolo 33?35 °C, teplota moře je 26?27 °C. Většina zájezdů do Turecka bývá all inclusive, služby a ubytování jsou na velmi dobré úrovni a co se týká bezpečnosti, tak ve městech a leckde i mimo ně jsou znát více či méně přísná bezpečnostní opatření, ale turecká riviéra na jižním pobřeží Středozemního moře i další žádané destinace jsou opět v kurz a není důvod se přehnaně bát. Nicméně je vhodné se o situaci v konkrétní turecké destinaci ještě před cestou informovat.

Tunisko a Egypt

zoom Zvětšit

Tunisko

Letoviska severní Afriky byla v září vždy oblíbená a platí to i letos, ačkoliv na začátku roku panovaly kvůli teroristickým útokům mezi lidmi obavy. Nyní se však Češi do oblíbených afrických letovisek vracejí a není divu. Tunisko i Egypt jsou sázkou na jistotu, co se krásného počasí týká. Průměrné teploty v září jsou v Tunisku okolo 30?32 °C, moře má 25?28 °C. Egypt je na tom teplotně ještě lépe, průměrné teploty v září dosahují 32?34 °C, průměrná teplota moře je 26?28 °C. Do exotických destinací jako jsou Tunisko, Egypt nebo třeba Maroko můžete jet i v říjnu a listopadu, kdy tam teploty obvykle přesahují 25 °C.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.