Kotvičník zemní pro větší sexuální apetit

Přestože je kotvičník zemní (Tribulus Terrestris) například v USA a Austrálii považován za škodlivý plevel, v jiných zemích jej pěstují pro jeho široké farmaceutické účinky.

Má za sebou dlouhou historii, používal se už kdysi v tradiční čínské medicíně a dnes je užíván především ke zvýšení sexuálního apetitu, při erektilních dysfunkcích nebo vysokém cholesterolu.

zoom Zvětšit

Kotvičník Forte

Kotvičník je nízká rostlina s malými žlutými květy. Pochází z Asie, avšak dnes je doma po celém světě, prospívají jí dokonce pouště a jiné špatné klimatické podmínky. Možná ho znáte pod některým z dalších názvů, říká se mu například ďáblův trn, ďáblův plevel, kovový ježek (podle plodů s ostny) nebo goathead (kozí hlava, zřejmě také dle ostnů). Pokud ho budete hledat za účelem využití jeho účinků, pravděpodobně ho objevíte pod oficiálním názvem kotvičník zemní

Složky kotvičníku 

Bylina má tolik složek, že se nejspíš budete divit, na co všechno působí. Vyskytují se v ní vitamíny B, C, E, vláknina, třísloviny, minerální látky (železo, draslík, vápník, hořčík), proteiny, alkaloidy, sacharidy a spousta dalších látek. Jejich obsah však hodně záleží na způsobu pěstování kotvičníku, proto je potřeba si dobře vybírat, kde jej zakoupíte. Je totiž možné narazit i na byliny s velmi nízkými hodnotami účinných látek. 

Pohlavní hormony 

zoom

Kotvičník zemní

Hlavním účinkem, pro který se bylina využívá, je stimulace tvorby pohlavních hormonů. Spousta studií prokázala, že skutečně navyšuje hladinu testosteronu u mužů a estrogenu u žen, což vede k většímu sexuálnímu apetitu a lepšímu výkonu. Vzhledem k tomu se využívá také jako přípravek na zlepšení erekce a užívají ho páry toužící po miminku, předpokládá se totiž, že zvyšuje produkci spermií u mužů a vajíček u žen. 

Testosteron napomáhá také tvorbě svalové hmoty, a proto užívají kotvičník rovněž sportovci. Občas se dokonce tvrdí, že tuto bylinu využívali Bulhaři, když se jim dařilo na olympiádě ve vzpírání. 

Další účinky na zdraví 

Dále se využívá při kardiovaskulárních onemocněních, vysokém krevním tlaku, vysokém cholesterolu, anémie, špatném krevním oběhu. Účinkuje na zažívací poruchy, čínská medicína jej používá při otravě jídlem a přejídání. Věří se, že pomáhá předcházet ledvinovým kamenům. Prý má i močopudné vlastnosti, takže působí proti infekcím močových cest. Napomáhá rovněž při imunitních poruchách, jako jsou alergická onemocnění kůže, ekzémy a lupénka. 

A měli bychom zmínit ještě jednu důležitou vlastnost. Kotvičník prý vrací životní elán, ztracenou energii a radost ze života. Dal by se vlastně považovat za elixír mládí. 

Způsoby užívání 

Kotvičník je bylina, proto se s ním často setkáte ve formě odvaru (čaje). Vaří se ze sušené namleté natě, příprava je však docela složitá. Správně by se bylina měla zalít vařící vodou a nechat vařit ještě 30 minut. Ani tak se do těla nedostanou všechny účinné látky, jelikož spousta jich zmizí v trávicím traktu. 

Ještě horší je účinnost tablet, které využívají zejména sportovci toužící po svalové hmotě. Než se extrakt z tablety vstřebá, trvá to dlouho, a tak je v zažívacím ústrojí většina látek zničena. Na druhou stranu je nutno podotknout, že kapsle jsou rozhodně nejjednodušším způsobem konzumace. 

Další alternativou jsou kapky, kdy je extrakt z kotvičníku rozpuštěný v alkoholu. Nejsilnější extrakt na trhu je Kotvičník Forte, jehož 20 kapek se vyrovná 0,75 litrům čaje. V tomto případě se látky vstřebávají sliznicí hned do těla, a tak nevznikají ztráty v trávicím traktu jako u čaje a tablet. Oficiální prodejce Kotvičníku Forte dokonce garantuje vrácení peněz. Zákazníci jsou totiž v drtivé většině případů s produktem skutečně spokojeni a pozorují na sobě pozitivní změny. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.