Letní bronz po létě a bez opalování

Slunečných dní nás čeká stále méně a méně, což se projeví i na barvě naší pokožky. Chcete-li mít krásné bronzové opálení i v chladnějších měsících, nevzdávejte se a dejte novou šanci samoopalovacím kouzlům. Experimentovali jsme na vlastní kůži.

img


Možná jste v minulosti již některý ze samoopalovacích přípravků vyzkoušeli a s výsledkem jste nebyli zrovna dvakrát spokojeni. V dnešní době se ovšem technologie samoopalovacích krémů, gelů, pěn i pudrů značně zdokonalila. Navíc pokud si osvojíte několik lehkých triků, nemusíte se bát, že se Vaše pleť zbarví do nepřirozené pomerančové barvy nebo budete vypadat jako dalmatin. 

zoom Zvětšit

V dnešní době se technologie samoopalovacích přípravků značně zdokonalila.

Dopřejte si zdravé opálení

Kvalitní samoopalovací přípravky mají řadu výhod. Například si můžete sami regulovat Vámi vysněný odstín kůže a především získáte bronzovou pokožku naprosto zdravým způsobem. Protože buďme k sobě upřímní, smažení na sluníčku či v soláriu lidské pokožce zrovna neprospívá. Samoopalovací přípravky jsou toho opakem.

Pokud zvolíte kvalitní samoopalovací krém, dopřejete tím své pokožce výživu. Věděli jste třeba, že některé samoopalovací přípravky dokážou redukovat tvorbu vrásek, dokonale hydratují kůži, zbaví Vás nehezkých pigmentových skvrn a zpomalují projevy stárnutí?

Samoopalovací přípravky bez DHA

Klasické samoopalovací přípravky fungují na bázi látky zvané DHA, což je určitý druh cukru, který při styku s pokožkou reaguje s kůží vlastní bílkovinou a tím způsobí zhnědnutí. Ovšem existují i přípravky, které DHA neobsahují. Tyto přípravky ocení zejména ti, jež nemají se samoopalovací produkty příliš mnoho zkušeností.

Mezi tyto přípravky patří například ty, které jsou založeny na pudrové bázi. Dokonale zatónují Váš standardní make-up a večer je lze jednoduše odlíčit. Chcete-li vypadat opravdu přirozeně, jsou přípravky na pudrové bázi bez DHA tou správnou volbou.


Sofistikované opálení

Čerstvé a přirozené opálení Vám zajistí například pudr Les Beiges od Chanel. Stačí, pokud si jej nanesete štětečkem po celé tváři. Dáváte-li přednost krémům, pak doporučujeme vyzkoušet lehce tónující a bronzující krém BB krém od značky Dior. Ten lze navíc zkombinovat s bronzujícím pudrem, jenž stačí jemně nanést štětcem na líce, spánky či střed čela.

zoom Zvětšit

Přirozené opálení Vám zajistí pudr Les Beiges od Chanel.

Při nanášení těchto typů přípravků si dávejte pozor na jejich rozmazávání v blízkostí vlasů. Často se právě ve vlasech „schovávají“ a snadno tak prozradí původ Vašeho opálení.

Nechte si odborně ošetřit Vaši pleť

V případě, že chcete použít nefalšované samoopalovací krémy a užít si tak Vaše opálení déle než jeden den, zajděte si předtím na kosmetické ošetření. Proč? Odborně ošetřená pleť je zárukou toho, že se hned na začátku vyhnete nerovnoměrnému opálení, tzv. flekatění.

Fleky po použití samoopalovacích krémů způsobují mimo jiné černé tečky, jež jsou tvořeny odumřelými buňkami a mazem. S látkou DHA velice silně reagují, což může vést kvůli jejich nepravidelné koncentraci k nežádoucímu výsledku.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.