Letní péče o vlasy

V létě dostávají vlasy pořádně zabrat, proto se jim musí věnovat zvláštní péče. Častým namáčením a schnutím dochází k narušení povrchu vlasového vlákna, působením chloru a soli ztrácejí vlasy lesk, jsou náchylné k poškození a lámání.

Než vyrazíte k vodě

Předtím než se vydáte chytat bronz, použijte přípravky s UV filtry – na tělo i vlasy. Ochranné spreje na vlasy poskytují ochranu před škodlivým zářením, fixují barevné pigmenty a dodávají vlasům lesk. Aplikace spreje se doporučuje hned ráno, v průběhu dne pak můžete sprej aplikovat znovu a tím obnovit jeho účinnost. Sprej tvoří na vlasech ochrannou bariéru, díky které k vlasovému vláknu nepronikne sůl, chlor ani sluneční paprsky.

Peče o vlasy u vody

zoom Zvětšit

Arganový olej slouží jako přírodní ochranný prostředek proti poškození UV zářením

Profesionální kadeřnice radí, abyste na mokré vlasy aplikovala masku a svázala je do drdolu. Pokud je necháte volně uschnout, pravděpodobně budou ještě vysušenější a snadněji dojde k jejich poškození. Dobrou ochranu poskytují šátky nebo velké klobouky. Během slunění nezapomínejte na aplikaci ochranného spreje s UV filtrem.

Po příchodu z pláže

Jakmile se vrátíte z pláže, umyjte si vlasy regeneračním šamponem, který jemně čistí vlasy i pokožku hlavy, intenzivně hydratuje, dodává vlasům objem, chrání je před škodlivými účinky UV paprsků a vysokou teplotou.  Poté použijte kondicionér, obden můžete aplikovat vlasovou masku. Vlasy nechte volně uschnout, nezatěžujte je horkým vzduchem z fénu. Vhodná je také aplikace bezoplachové péče. Doporučujeme přípravky s obsahem arganového oleje.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?