Megafilmy, které si letos nenechte ujít

Čeká nás velmi plodný rok, alespoň co se kvalitních a hvězdně obsazených zahraničních filmů týče. Nenechte si ujít megafilmy roku 2014!

img

Filmoví fanoušci se letos rozhodně mají na co těšit.

Filmoví fanoušci letos rozhodně zaplesají. Čekají na nás srdceryvné příběhy, výpravné historické filmy, zapeklité kriminálky i napínavé fantasy thrillery plné speciálních efektů. Nejslavnější charizmatičtí herci a krásné oscarové herečky to letos pořádně rozjedou. Už teď je jasné, které filmy se stanou trhákem. Většina zahraničních novinek ještě nemá český název, uvádíme je proto pod původním anglickým názvem s předpokládaným českým překladem v závorce. 

Her (Ona) 

zoom

Charismatický Phoenix se zamiluje do Samanthy.

Sci-fi romantická komedie/drama

V hlavních rolích - Joaquin Phoenix, Scarlett Johansson

Režie – Spike Jonze

V kinech od března.

Kdo se těší na opěvované vnady Scarlett Johansson, měl by si před návštěvou kina přečíst, o čem film vlastně je. Slavnou herečku v něm totiž pouze uslyšíme. Theodore je osamělý spisovatel, dokud nepotká svou osudovou lásku – sexy Samanthu. Až doteď by to vypadalo na klasickou “slaďárnu”, ovšem Samantha je nově vyvinutý operační systém, který má vyhovět veškerým požadavkům uživatele Theodora. Neobvyklé přátelství postupně přeroste až v romantický vztah. 


Invisible women (Neviditelná žena)

Životopisné romantické drama

V hlavních rolích – Ralph Fiennes, Felicity Jones

Režie – Ralph Fiennes

V kinech od března.

Jestliže máte rádi životopisné filmy, rozhodně si drama Invisible women nenechte ujít. Příběh slavného spisovatele Charlese Dickense natočil oscarový herec Ralph Fiennes, který si zároveň střihnul hlavní roli. Historické drama vypráví o tajné a celoživotní lásce Charlese Dickense k Nelly Ternan. Ta pocházela z nižších společenských vrstev a slavný spisovatel nemohl dovolit, aby se na jejich románek přišlo. Svůj vztah dokázali udržet v tajnosti více než třicet let - až do jeho smrti. 


Noah (Noe) 

zoom

Emma Watson předvede své herecké umění v klasickém biblickém příběhu.

Fantasy drama

V hlavních rolích – Russell Crowe, Emma Watson

Režie – Darren Aronofsky

V kinech od března.

Režisér oscarového filmu Černá labuť se chopil náročného tématu a pokusit se zpravovat notoricky známý starozákonní biblický příběh o Noemově arše. Biblický hrdina Noe ztvárněný udatným Russellem Crowem trpí apokalyptickými vizemi a snaží se zachránit svou rodinu před blížící se katastrofou. Na to, zda se mu to podaří či zda jsou jeho obavy vůbec skutečné, si musíme počkat do konce března. Už teď se však můžeme těšit na typicky hollywoodské epické ztvárnění a spoustu speciálních efektů. 


Only lovers left alive (Přežijí jen milenci)

Romantické drama/horor

V hlavních rolích – Tom Hiddleston, Tilda Swinton, Mia Wasikowska

Režie – Jim Jarmusch

V kinech od března.

Další film s upíří tématikou, který po divácky úspěšné, ale kritiky strhané sáze Stmívání má nakročeno, aby pozitivně zaujal i přísné filmové kritiky. Hororově laděný příběh milostného trojúhelníku nás seznámí s charizmatickým, leč deprimovaným upírem a jeho starou láskou upírkou Eve, kterou ztvárnila geniální herečka Tilda Swinton. Jejich vztah naruší příchod Eviny mladší sestry v podání krásné australské herečky s polskými předky Mii Wasikowské. 


Divergent (Odlišná) 

zoom

Akční scifi Divergent nás zavede do futuristického Chicaga.

Dobrodružné romantické akční sci-fi

V hlavních rolích - Shailene Woodley, Kate Winslet

Režie – Neil Burger

V kinech od dubna.

Děj filmu Divergent se odehrává ve futuristickém Chicagu, kde se šestnáctiletá Beatrice s nezávislou myslí odmítá přizpůsobit autoritativní společnosti, ve které žije. Patří tak mezi divergenty, kteří ohrožují společnost a musí být vyhlazeni. Společnost vede pevnou a přísnou rukou Jeannine Matthews v podání výborné Kate Winslet. Po shlédnutí tohoto sci-fi svůj pohled na Kate jako na britské zlatíčko z oscarového Titaniku nejspíš přehodnotíte. 


Grace of Monaco (Monacká kněžna Grace)

Životopisné drama

V hlavních rolích - Nicole Kidman, Parker Posey

Režie – Olivier Dahan

V kinech od května.

Dlouho očekávané životopisné drama o životě hollywoodské legendy, krásné monacké kněžny Grace Kelly, kterou ztvárnila australská superhvězda Nicole Kidman, dorazí do našich kin v květnu. Film se zabývá obdobím, kdy se Grace vzdává své zářivé herecké kariéry, aby se mohla stát monackou kněžnou na plný úvazek. Monacká knížecí rodina však snímek ještě před uvedením do kin odsoudila s tím, že přehnaně ukazuje luxus a glamour život knížecí rodiny a navíc je historicky nepřesný. 


Jupiter Ascending (Jupiter vychází) 

zoom

Mila Kunis a Channing Tatum se do sebe zamilují  v akčním scifi snímku.

Dobrodružné akční sci-fi

V hlavních rolích - Mila Kunis, Channing Tatum

Režie – Andy a Lana Wachowski

V kinech od července.

Pokud patříte mezi fanoušky sci-fi, určitě si zapište do diáře tento akční film z daleké budoucnosti, jehož hlavní aktéři potěší jak mužské, tak ženské oko. A o co že v tomto dobrodružném snímku půjde? Ruská imigrantka Jupiter (Mila Kunis) má stejnou DNA jako Královna vesmíru, a tak se se jí panovnice rozhodne zlikvidovat. Pošle na ní sexy nájemného zabijáka Djanga (Channing Tatum), které se do ní překvapivě zamiluje a přidá se na její stranu. 


Maps To The Stars (Mapy ke hvězdám)

Drama

V hlavních rolích - Robert Pattinson, Mia Wasikowska, Julianne Moore

Režie – David Cronenberg

V kinech od září/října

Satirické drama o tom, jak Hollywood ovlivní životy dvou bývalých dětských hvězd. Film, který se snaží ukázat stinnou stránku Hollywoodu, naláká především něžné pohlaví díky obsazení hlavní role krasavcem Pattinsonem. Ten zde hraje řidiče limuzíny, co se snaží prorazit jako herec a spřátelí se s dcerou z herecké rodiny. Jak to dopadne, na to si musíme počkat až do září. 


Serena (Serena) 

zoom

Osvědčená herecká dvojice zazáří v dramatu Serena.

Drama

V hlavních rolích - Bradley Cooper, Jennifer Lawrence

Režie – Suzanne Bier

V kinech od září/října

Dvojice, která se už více než osvědčila v Oscarem ověnčeném snímku Terapie láskou, si tentokrát zahraje manželský pár ze 30. let minulého století. Jejich vztah ohrozí nejen odchod z velkoměsta a fyzicky náročná práce v dřevařské firmě, ale také mužovo nemanželské dítě a neplodnost manželky Sereny. Film je adaptací stejnojmenného úspěšného románu Rona Rashe a autoři snímku slibují psychologickou podívanou plnou dramatických a nečekaných zvratů a úžasných dobových kostýmů.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.