Módní trendy jaro - léto 2013

Sladké pastelové barvy, křiklavé neonky nebo klasická černobílá kombinace. Provokativní grunge styl 90tých let či rozverná retro léta šedesátá. S novou sezónou přicházejí i nové trendy. Které letos na jaře vyzkoušíte vy?

img

Připravte se na svěží závan nových módních trendů

Pastelky, neonky a sněhově bílá

zoom Zvětšit

Jaro přináší pestrý výběr barev.

K jaru patří sladké pastelové barvy, a tak ani letos návrháři s cukrováním nešetřili. Kombinaci pudrově růžové a světle modré nabídl Erdem, citronově žlutou Christopher Kane a svěží peprmintovou Mulberry. Něžné pastelky však nesednou každému, pro ty odvážnější je tu inspirace v podobě křiklavých neonových barev, které zářily na přehlídkách Diane von Furstenberg, Osman a Simone Rocha. Velkým hitem na jaře bude také sněhově bílá barva, vybíleno bylo na molech u Alexander Wang, Jil Sander či Prabal Gurung. 





Black and white 

zoom Zvětšit

Černobílá kombinace patří mezi nestárnoucí evergreeny.

A ještě chvilku zůstaneme u tématu barev. Po zimní sezóně plné výrazných barev a přehnané zdobnosti přichází milé osvěžení v podobě černobílé klasiky. Alexander Wang vsadil na čisté linie, vliv 90tých let je znát na černobílém modelu značky Balmain, retro 60tých let předvedl Giles. I módní dům Chanel zůstal věrný černobílé klasice, svůdné spojení černé a bílé předvedly také modelky u Jason Wu. Úchvatná retro kolekce Marc Jacobs rovněž nabídla black and white klasiku, pozadu nezůstaly ani modely návrháře Narciso Rodriguez a mnohých dalších. 





Lesk jako blesk a průsvitné materiály

zoom Zvětšit

Nebojte se v létě zazářit.

Střízlivá elegance a sofistikovaný black and white look nejsou pro každého. Na své si však tuto sezónu přijdou i zapřísáhlé romantičky a ty, které svým outfitem rády oslňují - a to doslova. Blyštivé, měňavé a třpytivé materiály jsou letos velkým hitem (překvapivě i za bílého dne). Inspiraci najdete u Burberry Prorsum, Diane von Furstenberg, Giambattista Valli či Christian Dior. Trendem je rovněž éterický vzhled docílený pomocí průsvitných, lehoučkých a vzdušných materiálů. Smyslně odhalenou kůži v poloprůsvitných modelech předvedly modelky u Alberta Ferreti, Christian Dior nebo Louis Vuitton. 




Nostalgie 90tých let

zoom Zvětšit

Kontroverzní styl 90tých let je zpět.

Je načase oprášit plandavé kalhoty, mrkváčové džíny s vysokým pasem a elastické minišaty, návrat totiž hlásí dekáda, která světu přinesla kontroverzní styl grunge. Ale nebojte se, tak zlé to nebude. Návrháři se pouze inspirovali tímto obdobím a do svých kolekcí tak vpustili šortky typu bermudy, bomber bundy a sexy topy odhalující celou břišní oblast. Velmi zajímavou kolekci plnou elegantních a šik modelů v duchu 90tých let nabídla módní značka Balmain, jarní bundy a la bomber byly k vidění na přehlídkách Christopher Kane, Proenza Schouler nebo Alexander Wang. 





Smyslné retro 60tých let 

zoom Zvětšit

Nechte se unést na vlně retro stylu 60tých let.

Pro všechny milovnice retro stylu máme dobrou zprávu, letos nemusíte obíhat second handy, na skvělé a hravé kousky narazíte i v běžných obchodních řetězcích. Úchvatnou kolekci v duchu hravých a sladkých 60tých let jsme mohly obdivovat u značky Moschino, nadčasové veselé modely plné barev zase u Louis Vuitton nebo Marc Jacobs. Šedesátá léta jsou také obdobím žensky smyslných pouzdrových sukní a dívčích ultramini. Výrazným prvkem této slavné éry byly také proužky ve všech podobách a směrech, letos tento vzor doslova zahltil přehlídková mola.



Zdroj foto: style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.