Trendy v obuvi podzim-zima 2012/2013

Výrazné barvy, barokní styl nebo zdobení kožešinou - pojďme si představit přední trendy v obuvi, které budou panovat v nadcházející chladné sezóně, a objevme, co nám nabízí. A že je z čeho vybírat.

img

Nejnovější módní trendy v obuvi jsou tu! Nechte se inspirovat.

Letošní módní trendy jsou díky nezvykle velkému výběru plné rozporů. Nosí se podpatky všech možných tvarů, výšek a velikostí, od jehlových, přes platformy a klínky, až po vysoké mohutné podpatky. Na své si však přijdou i milovnice pohodlných plochých podrážek nebo jen minimálních podpatků a obuvi v pánském stylu. Co se týče špiček, in jsou spíše zakulacené tvary a čisté linie než výrazné špice. Kozačky se nosí kotníkové, po kolena i nad kolena, výběr je, milé dámy, jen a jen na vás.

Ponožky na nožky (a ať jsou vidět) 

zoom Zvětšit

Dolce & Gabbana, Bottega Venata a Marc by Marc Jacobs.

Ponožkový trend rozhodně nevymřel s nástupem nové sezóny, spíše se zdá, že nabral na síle. Tento trend je extrémně rafinovaný - na první pohled dívčí až naivní, přitom však s pořádnou dávkou smyslnosti. Kromě již ničím nepřekvapující kombinace lodiček či polobotek a vykukujících ponožek nebo kozaček, jejichž délka je prodloužena o nadkolenky, nastupující sezóna přináší i něco neotřelého - botky si můžete pořídit již s připevněnými ponožkami. Má to hned dvě výhody - jednak ušetříte na ponožkách a zároveň nemusíte vybírat, které se k botám nejlépe hodí. To už za vás vymyslelo třeba návrhářské duo Dolce & Gabbana.

Podzim plný barev

zoom Zvětšit

Balenciaga, Fendi, Christian Loubotin, Jimmy Choo a John Galliano

Kdo tvrdí, že zimní móda je jen o temných odstínech, monotónní černé, hnědé a šedé? Letošní pestrobarevné kolekce módní obuvi svědčí o pravém opaku. Výrazné syté barvy a míchání odstínů neboli "color blocking" jsou jedním ze žhavých hitů tohoto podzimu, který díky tomu určitě nebude tolik pochmurný a nudný. Kombinace dvou a více tónů na obuvi se zalíbila předním návrhářským hvězdám, jako jsou Fendi, Balenciaga, Jimmy Choo či Prada. Ostré barvy do svých podzimních kolekcí zařadili i Christian Louboutin, Miu Miu nebo Viktor&Rolf.

Nevšední mix materiálů 

zoom Zvětšit

Alexander McQueen, Balenciaga, Donna Karan, Fendi, Chanel, Jimmy Choo a Louis Vuitton

Skoro to vypadá, že návrháři posbírali zbytky všech možných látek a materiálů ze svých předchozích kolekcí, slepili z nich nápadité botky a prohlásili je za nejnovější módní trend. Na jedné botě se tak snoubí kůže s plastem, metalickým materiálem, lakováním, tvídem nebo plátnem. Výsledek však překvapivě nepůsobí příliš schizofrenně. Posuďte sami - Alexander McQueen romanticky spojil samet a krajku na bačkorovitě vyhlížejících mokasínách, Fendi poskládal nevšední botky ze směsi tvídu, lakovaného materiálu a pružné látky, půvabné střevíce ve vintage stylu byly navrženy pro značku Chanel.

Vykročte si v barokním stylu 

zoom Zvětšit

Alexander McQueen, Balmain, Bottega Veneta, Dolce a Gabbana, Donna Karan, Fendi

Už z přehlídek na uplynulé jaro bylo jasné, že přichází trend, který se jen tak své vedoucí pozice na módním poli nevzdá. Pompéznost barokního stylu zachvátila i podzimní přehlídková mola, tento styl pak reprezentují především šněrovací kozačky ke kotníkům a výše na extra vysokých podpatcích. Pokud si potrpíte na ženskou smyslnost a jistou extravaganci, barokní trend si určitě zamilujete. Okázalé kozačky bohatě zdobené barokními motivy nabízí značka Balmain, velmi žensky, svůdně a zároveň elegantně působí nová kolekce obuvi Dolce & Gabbana.

Zaostřeno na kožíšky

zoom Zvětšit

Alexander McQueen, Donna Karan, Christian Dior, Jimmy Choo, Michael Kors, Viktor a Rolf

Ani kožešina nepřišla o své přední místo v módních trendech a uplatňuje se i letos prakticky všude: od klobouků, kabelek, přes oblečení až po obuv. Letos se však oproti loňské zimní sezoně používá kožešina diskrétněji, jen jako ozdobný prvek. Nutno také podotknout, že většina návrhářů používá na svých modelech kožešiny umělé. Glamour detail v podobě kožešiny působí už napohled hřejivě, což v chladných zimních měsících rozhodně není na škodu. Kožíšky letos mimo jiné zdobí obuv značek Michael Kors, Alexander McQueen, Donna Karan nebo Christian Dior.

V pánském stylu nebo naplocho 

zoom Zvětšit

Alexander Wang, Derek Lam, DKNY, Giorgio Armani, Chloé, Jimmy Choo, Michael Kors, Miu Miu, Ralph Lauren, Thakone, Tod´s, Viktor a Rolf

Když přijdou plískanice a chladné dny, je pro většinu z nás nejdůležitější pohodlí. To však neznamená, že se musíme vzdát módních kousků. Stylové, vysoce módní a navíc maximálně pohodlné jsou letos i botky v pánském stylu, mokasíny a boty bez podpatků. I tato obuv nabízí mnoho lichotivých detailů, jako jsou krajka, přezky nebo třásně či nekonečný výběr barev. Hitem či spíše evergreenem zůstávají i letos "oxfordky", polobotky a jezdecké boty. Inspirace hledejte u Jimmy Choo, Ralph Lauren, DKNY nebo Derek Lam.


Zdroj foto: style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.