Módní trendy jaro-léto 2014

Také už se nemůžete dočkat jara a těšíte se na nákup nových módních kousků? Poradíme vám, které trendy byste si letos rozhodně neměly nechat ujít.

img

Nová sezóna je tu a přináší žhavé módní trendy přímo z přehlídkových mol.

Čtyři hlavní trendy na jaro – růžová barva, slogany a loga, metalické barvy a výrazné vzory - jsme si už představily v předchozích článcích, ale nemůžeme opomenout ani další zásadní trendy, které budou hitem nadcházejícího jara a léta. Přečtěte si, co si pro nás paní Móda letos přichystala.

Sukně v délce nad kotníky

zoom Zvětšit

K dlouhé sukni vyzkoušejte módní "crop top"

Dobrá zpráva pro milovnice retra pozdních 50tých a raných 60tých let – široké, do áčka střižené sukně, které krásně zdůrazňují pas a decentně odhalují nohy maximálně do půli lýtek, jsou s velkou slávou zpět. Do svých kolekcí je zařadili prestižní značky jako Chanel, Christian Dior či Christopher Kane. Možná jste na tento typ mírně puritánské sukně zvyklé spíše z plesů, ale vězte, že vypadá skvěle i ve všední dny. Zvláště pokud k sukni zvolíte krátký top do pasu, nebo ještě lépe top odhalující oblast bříška, tzv. crop top, který je letos také velkým hitem. 


Krátké topy neboli “crop tops”

zoom Zvětšit

Krátké topy vyžadují ploché bříško.

Je nejvyšší čas začít posilovat břišní svaly, zvláště pokud se zajímáte o módu a chcete se oblékat podle posledních módních trendů. Crop tops odhalující oblast bříška, které byly hitem již loni, si totiž i letos udržely svou pozici na módním Olympu. Do svých kolekcí je zařadilo mnoho módních návrhářů včetně Diane Von Furstenberg, DKNY, Jill Stuart nebo Just Cavalli. Tento svůdný trend vynikne nejlépe v kombinaci s kalhotami nebo sukní do pasu a jak už bylo zmíněno výše, velmi trendy je spojit crop top s dlouhou cudnou sukní odhalující jen kotníky. 


Průsvitné materiály a krajka 

zoom Zvětšit

Svůdná krajka a průsvitné materiály jsou letos módním hitem.

Jaro se ponese na vlně lehkého erotična a smyslné dráždivosti. Průsvitné lehounké látky a svůdná krajka obvykle spadají do oddělení spodního prádla, letos však zaujaly místo i na poli každodenního oblečení. Asi není úplně vhodné nosit průsvitné topy a šaty bez spodního prádla, jak předvedly modelky na přehlídkách Max Mara či Saint Laurent. Průsvitné materiály a krajka se dají nosit i decentně bez přílišné vyzývavosti či laciné podbízivosti. Pro inspiraci se podívejte na fotografie z přehlídek Burberry Prorsum, Erdem nebo Calvin Klein Collection. 


Kalhoty se širokými nohavicemi 

zoom Zvětšit

Zkuste populární "skinny"  vyměnit za kalhoty se širokými nohavicemi.

Konečně zavál svěží vítr do stojatých vod slimek a skinny kalhot, které byly hitem uplynulé dekády. A co si budeme povídat, pohodlné a stylové kalhoty s rozšířenými nohavicemi jsou na teplejší dny určitě vhodnější než přiléhavé džíny. Samozřejmě to neznamená, že musíte hned ze svého šatníku vyřadit své oblíbené „skinny“, ale zkuste si v obchodě vyzkoušet kalhoty s volnými nohavicemi a uvidíte, že je nebudete chtít svléknout. Široké nohavice se výborně hodí jak k elegantnímu stylu do práce, tak na běžné každodenní nošení. Obdivovat jsme je mohly na přehlídkách Daks, Hermés či Trussardi.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.