Mýty a fakta o pooperační péči po liposukci

Liposukce je tak často skloňovaným a používaným termínem, že má většina laické veřejnosti dojem, že o ní ví prakticky vše. Liposukce ale rozhodně není zákrok, který by za všech okolností přinášel zázračné výsledky. Ve skutečnosti existuje celá řada rizik, která mohou cestu za vaší štíhlejší postavou zkomplikovat. Podívejme se společně na některé stále přetrvávající mýty o liposukci.

Mýtus č. 1: Liposukce není nic pro mě, nemohu si dovolit několikatýdenní výpadek v zaměstnání.

zoom

Nic takového není nutné. Díky dnes používaným metodám tumescentní liposukce prováděné v lokální anestezii se většina pacientek může k běžným činnostem vrátit během 3 dní. Po liposukci se navíc nedoporučuje trávit celé dny na lůžku. Většina lékařů doporučuje ihned po zákroku krátké procházky. Je to účinné opatření proti vzniku tromboembolických komplikací. Celkovou dobu rekonvalescence a návrat i k fyzicky náročnějším činnostem výrazně zkracuje dvoukrokový program po liposukci společnosti LIPOELASTIC a.s.. Je koncipován na přibližně šest týdnů. Při jeho dodržení budete mít stoprocentní jistotu, že jste pooperační péči nezanedbal(a).

Mýtus č. 2: Liposukce je tak často prováděný zákrok, že ho zvládne úplně každý lékař a výsledky jsou zaručeny.

Tento mýtus je částečně pravdivý. Bohužel pro klienty, pouze jeho první část. Liposukce je skutečně jeden z nejčastěji prováděných zákroků plastické chirurgie. Není ale pravdou, že jej z toho důvodu nelze pokazit. Reference lékaře byste si měli vždy ověřit!

Velké úskalí se ale skrývá také v pooperační péči. Většina lidí se domnívá, že po zákroku je výsledek již daný. To není v žádném případě pravda. Pooperační léčba totiž končí až zhruba po půl roce. O konečné podobě vašeho upraveného těla rozhoduje také správná kompresní terapie. Před zákrokem si ověřujete renomé operatéra. Stejně zodpovědně vždy přistupujte i k výběru kompresních bandáží. Společnost LIPOELASTIC a. s. se výrobou kompresního prádla zabývá již 13 let, patří celosvětově mezi špičku v tomto oboru a své výrobky vyváží do více než 70 zemí světa. Tomu se říká záruka kvality.

Mýtus č. 3: Odsát tuk lze jen z oblasti břicha a hýždí

Dnešní šetrné liposukční technologie dokáží liposukci provádět i ve značně citlivých oblastech. Kontury tak lze upravovat například v podbradku, obličeji, na hrudníku, zádech, bocích, pažích nebo lýtkách. Pro všechny tyto partie společnost LIPOELASTIC a. s. již řadu let vyvíjí tu nejúčinnější kompresní terapii. Její sortiment patří mezi výrobci prádla k nejširším.

Mýtus č. 4: V rámci jednoho zákroku si mohu nechat provést liposukci celého těla najednou

Nic takového v rámci jednoho zákroku není možné. Je velmi nebezpečné provádět odsátí většího množství tuku, než je 5 litrů. Na druhou stranu existuje způsob, jak v rámci jednoho zákroku vylepšit více než jednu tělesnou partii.

Jde o liposukci pomocí vodního paprsku přístroji body-jet®. Ty umožňují odebraný tuk využít například pro zvětšení prsou nebo jako výplňový materiál do partií s povadlou kůží (např. do obličeje a hřbetů rukou).

Mýtus č. 5: Liposukce je určena pouze ženám

Rovněž muži mají problémové partie, na které diety a cvičení nestačí. Není proto nic neobvyklého na trendu, že liposukci podstupují ve stále větším množství také muži. Mezi nimi vede jednoznačně liposukce v oblasti břicha následovaná podbradkem.

Ženy oproti tomu preferují odsátí z oblasti stehen a boků. Na to nezapomíná ani společnost LIPOELASTIC a. s., která se stejnou péčí přistupuje i k vývoji pánské kolekce.





Pro více informací o kompresním prádle LIPOELASTIC® navštivte www.poliposukci.cz, www.lipoelastic.cz, e-shop www.lipoelastic.cz/eshop nebo také můžete sledovat náš Facebook na www.facebook.com/lipoelasticcz.




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?