Ako vybrať najlepšie granule pre psa?

V dnešnej dobe sme presýtení množstvom reklám, ktoré sa na nás valia z každej strany. Všetky sľubujú krmivá len najlepšej akosti, po ktorých sa zlepší zdravie a kondícia nášho štvornohého miláčika. Realita je však veľakrát iná.

zoom

Zloženie

Dôkladne si preštudujte zloženie napísané na obale, ktoré vám napovie o kvalite granúl. Všeobecne platí, že rôzne chemické konzervanty, potravinárske farbivá do psích granúl nepatria. Môžu sa odzrkadliť na zdraví a  kvalite srsti psa. Do psích granúl naopak patrí mäso, avšak i v tomto prípade buďte obozretní. Mnohí výrobcovia pridávajú do granúl mäsovokostnú múčku, kvalitné granule by mali obsahovať sušené mäso a mäsovú múčku. V granulách by mali byť zastúpené i vitamíny, stopové prvky, minerály, antioxidanty. Dôležitý je tiež obsah  vlákniny. Dobre stráviteľné sú ryžové a zemiakové vločky. Granule, ktoré sa skladajú z hovädzieho mäsa, by mali obsahovať 70 % mäsa. 

Zdravotný stav vášho psíka

Musíte prihliadnuť na zdravie vášho psíka. Psovi s nadváhou alebo naopak s podváhou musíte kúpiť rozličné granule. Takisto psík, ktorý trpí cukrovkou, alergiami bude potrebovať inú stravu než zdravý jedinec. 

Vek a veľkosť vášho psa

Psie plemená malého vzrastu si vyžadujú menšie granule s patričnou dávkou energie. Naopak plemená väčšieho vzrastu potrebujú granule obsahujúce väčšie množstvo mäsa, a zároveň menší prísun energie.

Je potrebné podotknúť, že najvhodnejšie granule pre vášho psíka sú tie, po ktorých bude plný energie a zdravia. Preto sledujte svojho psíka a podľa toho mu prispôsobte i jeho stravu




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.