Nastartujte své libido s afrodiziaky

V průběhu historie lidé využívali stolování jako sbližovací a stmelující aktivitu. Stejně tak kultury vyhledávaly určitá jídla, aby umocnily své intimní zážitky. Říká se, že některé potraviny mají vlastnosti, které mohou zlepšit romantiku, plodnost a podpořit funkčnost reprodukčních orgánů. O některých se dokonce říká, že zvyšují výdrž, snižují stres nebo přitahují vašeho partnera. Všechny tyto faktory mohou mít významný vliv na milostný život.

Afrodiziakum pojmenované po bohyni lásky Afrodíté může být potravina, aroma nebo i droga, která vzbuzuje erotický pud, vyvolává touhu nebo zvyšuje potěšení či výkon. Tyto látky mohou pocházet z rostlin, zvířat nebo minerálů a jejich původ lze vysledovat až do raných civilizací a kultur.

img

Představujeme přehled několika afrodiziak, která mohou zvýšit vaše libido a sexuální drive.

Léčivý kotvičník zemní

Tato možná nenápadně zázračná rostlina hraje významnou roli v souvislosti s testosteronem, který se po užití této byliny dokáže u muže zvýšit až o 30 %. Kotvičník je známý pro svou lékařsky ověřenou pověst chránit srdce, léčit depresi a zvyšovat libido. Nejčastěji se u již zmíněné byliny využívá nať, ale léčivá je celá. Využívají se rovněž kořeny a plody. Produkty s výtažky z této byliny často využívají mladí sportovci, jelikož podporuje i růst svalové hmoty. Do našeho těla je obvykle dodáván v podobě tablet a prášků. Naleznete jej například v doplňcích stravy značky PRIMULUS či FEMINUS, které obsahují vysoce kvalitní práškový extrakt právě z kotvičníku zemního.

"Kotvičník zemní pomáhá zlepšovat erekci, snížit bolest a záněty. Vedle toho působí pozitivně při snížení krevního tlaku a zlepšení činnosti srdce. Kotvičník tedy rozhodně není žádným placebem, ale účinnou bylinkou," popisuje další blahodárné účinky David Buchta, propagátor zdravého životního stylu z PRIMULUS. Kotvičník zemní je také skvělý pomocník v případě menopauzy. Potlačuje nepříjemné doprovodné projevy jako je úzkost a deprese, zmírňuje návaly, snižuje pocit únavy, podporuje sexuální apetit a celkově navrací chuť do života.

Plodné avokádo

Trend avokádových toastů je možná zásluhou mileniálů, ale toto ovoce je oblíbené už nejméně od roku 500 před naším letopočtem. Aztékové mu říkali ?huacatl, což se podle některých překládá jako varle. Ačkoli je tento název pravděpodobně přisuzován tvaru avokáda a způsobu jeho pěstování, avokádo skutečně nabízí výhody zvyšující plodnost. Avokádo obsahuje vitamin E, který prokazatelně podporuje plodnost u mužů i žen. Také je bohaté na vitaminy skupiny B, které mohou napomáhat energii a vitalitě.

Na touhu s Pískavicí řecké seno

Anglicky "fenugreek" je jednoletá rostlina pěstovaná po celém světě. Její semena se nejčastěji používají v jihoasijských pokrmech, ale je také populární v ájurvédské medicíně jako protizánětlivá léčba a prostředek na podporu libida. Sloučeniny, které tato bylina obsahuje může tělo využít k tvorbě pohlavních hormonů, jako je estrogen a testosteron. Pískavice může pomoci zvýšit sexuální touhu a vzrušení u mužů i žen. Obecně je tato rostlina dobře snášena, ale může se vzájemně ovlivňovat s léky na ředění krve. Také je zde možné narušení léčby hormonálně citlivých nádorových onemocnění právě vzhledem ke svému vlivu na pohlavní hormony.

img

"Nedostatek testosteronu může za impotenci, únavu, deprese, ztrátu svalové hmoty či tloustnutí mužů. Nízká hladina testosteronu je často probíraným tématem dnešní doby," potvrzuje David Buchta, propagátor zdravého životního stylu z PRIMULUS.

Losos plný vášně

Pravděpodobně už víte, že losos je vynikajícím zdrojem omega-3 mastných kyselin, které podporují zdravé srdce, lesklé vlasy a zářivou pleť. Možná ale nevíte, jaká je souvislost mezi rybou připravenou v páře a propocenou vášnivou nocí. Tyto esenciální mastné kyseliny také udržují funkci hormonů a mohou zvyšovat hladinu dopaminu v mozku, aby vás připravily na optimální vzrušení.

Upeč si banány 

Kromě sugestivního tvaru je banán široce považován za povzbuzovač libida. Banány plné vitamínů B a draslíku pomáhají tělu produkovat reprodukční hormony. Výzkumy však ukazují, že účinnějším afrodiziakem může být vůně banánového chleba. Bylo prokázáno, že vůně banánového chleba zvyšuje vzrušení u žen v průměru o 12 procent.

"Pokud máte zesláblé libido v krátkém horizontu, nic se neděje. K poklesu libida může dojít i vlivem stresových situací, které když zmizí, chuť na sex se zase vrátí. Problém nastává, když je nezájem dlouhodobý, zde může jít právě o výrazný pokles hladiny testosteronu," vysvětluje David Buchta, propagátor zdravého životního stylu z PRIMULUS.

Vodní meloun jako viagra

Tento základ letních dní je bohatý na rostlinnou živinu citrulin, která má příznivé účinky na kardiovaskulární a imunitní systém. Citrulin zvyšuje obsah oxidu dusnatého, který otevírá cévy a zrychluje krevní oběh, což přispívá ke zvýšení vzrušivosti. Meloun může mít dokonce na organismus účinky podobné viagře. Citrulin a také fytonutrienty jsou obsaženy převážně v melounové slupce. Vědci však pracují na vývoji s vyšší koncentrací v dužině plodu.

Smyslné lanýže

Velkou část jejich půvabu tvoří jejich vzácnost. Lanýže, které jsou technicky vzato houbami v symbióze s kořeny některých stromů, se vyskytují jen na několika místech na světě. Vůně této nejdražší houby světa je velmi podobná samčímu feromonu, což z ní dělá atraktant pro druhé pohlaví ve formě aromatického lákadla - androsteronu. Lanýže jsou podobné ústřicím, jelikož se skládají převážně z vody a jsou bohaté na proteiny. Lanýžům, černým i bílým, se v historii přezdívalo všelijak, od "černých diamantů kuchařství" až po "varlata země". Však afrodiziakální přitažlivost lanýžů v průběhu věků nejlépe vystihuje jedno staré francouzské přísloví: "Ti, kdo si přejí vést ctnostný život, by se měli lanýžů vyvarovat".

TIP: Doplněk stravy FEMINUS

Doplněk stravy pro ženy. Díky přírodnímu složení se zaměřuje na posílení imunitního systému a udržení dobrého sexuálního zdraví. Přispívá také ke správnému posílení imunitního systému, močové soustavy, reprodukčního systému a k hormonální rovnováze. Snižuje míru únavy a vyčerpání. Jedná se o přírodní produkt obsahující ověřené látky pro optimalizaci ženského hormonu estrogen.

img

Zakoupit jej lze na e-shopu za cenu 569 Kč za balení na jeden měsíc. Viz odkaz: www.feminus.cz.

TIP: Doplněk stravy PRIMULUS

Přírodní doplněk stravy PRIMULUS je vyvinutý pro moderního muže. Zvyšuje hladinu testosteronu, a tím snižuje únavu přes den, zabraňuje nemocem, zlepšuje náladu, zvyšuje libido, podporuje rychlejší nabírání svalové hmoty a zlepšuje celkovou regeneraci organismu. Jeho složení je čistě přírodní a obsahuje ty správné vitamíny, minerály, a navíc i extrakty z černého pepře, kotvičníku zemního a pískavice řecké seno (fenugreek). PRIMULUS je vyvinutý a vyráběný v České republice. 

Zakoupit jej lze na e-shopu za cenu 569 Kč za balení na jeden měsíc.









Komentáře

Kafikvec
Ona je pravda, že v jídle se opravdu nachází látky, které dokáží podpořit libido a celkově chuť na sex a prožitek z něj.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Dámské topy - univerzální modely, které se hodí k mnoha vzhledům!

Životní styl komerční článek

Jestliže chcete být letos in, můžete vsadit také na univerzální modely triček a topů, které lze kombinovat s celou řadou trendy oděvů. Že nevíte, co zrovna frčí? Nevadí, my vám to totiž na následujících řádcích rádi prozradíme. Proto čtěte dále a nechte se inspirovat společně s námi. Bude to stát totiž za to!



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.