Nejlepší potraviny pro hubnutí

Určitě víte, že existují potraviny pro zlepšení imunity, kvalitnější vlasy, bystřejší mysl, ale věděli jste, že existují i potraviny, které vám pomohou k vysněné štíhlé postavě?

img

Brokolice, čokoláda nebo grep patří mezi potraviny, které pomáhají s hubnutím.

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou bohaté na vlákninu. Už jedna porce zaručí pocit sytosti na hodně dlouho. Půl šálku ovesných vloček obsahuje asi 4,5 gramů rezistentního škrobu, který podporuje metabolismus a spalování tuků.

Avokádo 

zoom

Oves i avokádo zaženou pocit hladu.

Není důvod se při dietě obávat tuků, pokud si ovšem vybíráte ty správné. Mononenasycené mastné kyseliny v avokádu obsahují také kyselinu olejovou, která dokáže zahnat pocit hladu. Toto máslovité ovoce je navíc plné vlákniny a bílkovin. 


Černé fazole

Černé fazole vás spolehlivě nasytí zdravými bílkovinami, kterých je v jednom šálku až 15 gramů, a přitom neobsahují žádné nasycené tuky (oproti jiným zdrojům bílkovin, jako je například maso).

Brokolice 

zoom

Fazole a brokolice jsou zdravé potraviny, které pomáhají při zhubnutí.

Ať už vařená nebo v syrovém stavu, tato brukvovitá zelenina je dobře známá jako bojovník proti rakovině. Díky vysokému obsahu vlákniny a naopak nízkému obsahu kalorií je však také dokonalou potravinou při hubnutí. 



Hrušky

Jedna hruška obsahuje zhruba 15% doporučené denní dávky vlákniny, která je ideální pro hubnutí. Vědci v jedné studii dokonce zjistili, že ženy, které jedly tři hrušky denně, zkonzumovaly následně méně kalorií a více zhubly, než ty, co hrušky nejedly.

Červené víno 

zoom

Hrušky jsou plné vlákniny a víno působí proti ukládání tuků v těle.

Antioxidant resveratrol, který se skrývá ve slupce hroznového vína, působí proti ukládání tuků v těle. Různé studie také ukazují, že milovníci vína (v mírném množství) mají menší pas a méně břišního tuku, než ti, kteří holdují jinému alkoholu. 



Grep

Zní to až neuvěřitelně jednoduše, ale podle některých odborníků vám půlka grepu před každým jídlem může pomoci zhubnout až půl kilogramu týdně, aniž byste cokoli změnili na svém stravování. Může za to složka v grepu, která ovlivňuje hladiny inzulínu. Za vyzkoušení to určitě stojí.

Mandle 

zoom Zvětšit

Vyzkoušejte hubnutí pomocí grepu.

Ořechy patří mezi superpotraviny díky obsahu zdravých tuků, které pomáhají zhubnout, a mandle jsou v boji s nadbytečnými kilogramy zvláště účinné. V jedné studii lidé, kteří si přidali do své dietní stravy ještě mandle, zhubli více než lidé, kteří se živili stejně, ale místo mandlí si dopřávali krekry. 


Zelený čaj

Tento chutný nápoj má stejné hydratační vlastnosti jako voda, navíc antioxidanty v zeleném čaji urychlí spalování tuků a kalorií. Podle jednoho výzkumu by vám mělo pomoci ke zhubnutí hlavně v oblasti břišních partií pět šálků zeleného čaje denně.

Hořká čokoláda

zoom Zvětšit

V hubnutí vám pomůže i zelený čaj a hořká čokoláda.

Milovnice čokolády jistě zaplesají, protože vychutnat si občas kousek hořké čokolády může zpomalit zažívání, tím dopomůže k pocitu sytosti po delší dobu, a vy tak toho při dalším jídle sníte méně. Kvalitní hořká čokoláda také pomáhá zmírňovat chutě na sladkosti, slané pochoutky a další “mařiče diet”.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.