Nové fitness trendy 2013

Přemýšlíte, jak si zpevnit tělo do plavek, a už vás unavují stále stejné lekce jógy či aerobiku? Možná je načase vyzkoušet některé z nových fitness trendů a zjistit, který vám nejlépe sedne.

img

Osvěžte svou cvičební rutinu a vyzkoušejte nové fitness trendy

Cvičení vycházející z pilates a jógy 

zoom Zvětšit

Základem moderních metod cvičení jsou často Jóga a Pilates

Pokud patříte mezi příznivce pomalých, protahovacích, klidných a meditativních cvičení, jako jsou právě jóga a pilates, určitě váš potěší nové metody cvičení, která vycházejí z těchto dvou tak populárních aktivit. Vyzkoušet můžete třeba cvičení yogalates, které, jak už název sám napovídá, je směsicí jógy a a pilates. Velmi populární a účinné cvičení je také piloxing, který v sobě spojuje zdánlivě nesourodé disciplíny – intenzivní box a klidné pilates.



zoom Zvětšit

Za vyzkoušení jistě stojí létací jóga, gyrokinesis či Cy-Yo

Velmi zajímavou a nevšední variantou klasické jógy je létací či také aerial jóga, při které se využívá speciální houpací síť. Hitem jsou rovněž různé kombinace čistě aerobního cvičení a jógy či pilates, jako je spinlates nebo takzvané Cy-Yo (cycle jóga). Za vyzkoušení stojí také gyrokinesis, metoda, která v sobě spojuje principy jógy, tance, gymnastiky a tai-chi. 



Posilování vahou vlastního těla 

zoom Zvětšit

Posilování s vlastní vahou slaví comeback.

Podle odborníků na fitness se poslední dobou mění ideál krásy. Ještě donedávna byla touhou většiny žen a dívek velmi štíhlá postava modelkovského typu bez zdůraznění svalů. Po olympiádě v Londýně se však objevil nový trend – atletická dokonale pevná postava a vyrýsované svalstvo. Ideálem jsou nyní sportovkyně s vypracovaným tělem jako britská atletka Jessica Ennis. Dopracovat se k podobné postavě však dá hodně zabrat a je zapotřebí zapojit do cvičebního režimu důkladné posilování.

Spíše než zvedání těžkých činek a dřina na posilovacích strojích se však dostává zpět do popředí zájmu přirozené posilování s vlastní tělesnou vahou, jako jsou sedy-lehy, kliky, dřepy, výpady a podobně. Vlastní tělesnou hmotnost využívá také závěsný systém TRX, který je pro celkové posílení postavy velmi účinný. V oblibě stále zůstávají i náročné intervalové tréninky jako P90X nebo cvičení s Jillian Michaels. Pokud vám vyhovují, určitě vyzkoušejte i tzv. insanity workout, tedy cvičení, které vám dá opravdu pořádně zabrat (jak ostatně vyplývá již z jeho názvu). 


Powerhoop, Fiveriders, Sh´bam a Nia 

zoom Zvětšit

Mezi novinky patří i přístroj Fiveriders či Powerhoop.

Pojďme si zavzpomínat na dětství a veselé točení s hula-hop obručí. Nová vyspělejší verze tohoto kruhu na cvičení se nazývá Powerhoop a slibuje nejen zábavné cvičení, ale také lepší výsledky. Zda se nový stroj na cvičení Fiveriders stane tak velkým hitem jako svého času Powerplate, je zatím ve hvězdách. Jeho velkou předností ovšem je, že nenamáhá kloubní systém a umožňuje komplexní procvičení celého těla.



zoom Zvětšit

Roztančete své tělo ve stylu Sh´bam nebo Nia

Novinky jsou i v oblasti tanečního cvičení. Pokud vás baví zumba, proč nevyzkoušet třeba podobný styl Sh'bam, při kterém budete svižně tančit za zvuků hip hopu. Pod poněkud záhadným názvem Nia (Neuromuskular Integrative Action) se skrývá takzvaný tanec duše, který v sobě spojuje dynamičnost tance a klid meditace. Všechny výše zmíněné novinky ve fitness si podrobněji představíme v dalších článcích.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.