Pět největších mýtů o vlasech

Porostou vlasy rychleji, když je budete pravidelně stříhat? Vyroste mi více šedin po vytržení jednoho šedivého vlasu? Podívejte se na zoubek nejčastějším pověrám o vlasech.

Která žena by nechtěla mít krásné, dlouhé, zářivé a hladké vlasy? Touha po dokonalých vlasech je možná důvod, proč se tak často necháme nachytat na různé bludy o péči o vlasy. Pojďte s námi odhalit nejčastější z nich.

Mýtus: Na místě jednoho vytrženého šedivého vlasu jich vyroste hned několik

Těžko říci, kde se tento mýtus vzal, ale je to nesmysl. Existuje mnoho mýtů o šedivých vlasech, ale tento je nejčastější a mnoho lidí mu věří. Pravdou však je, že vytrhnutí šedivého vlasu rozhodně nezvýší množství šedin, tento kosmetický problém má spíše co dělat s věkem a s dědičnými dispozicemi. Pokud jste si však zvykly vytrhávat šediny, měly byste s tím přestat z jiného důvodu – vytrhávání vlasů může poškodit vlasové kořínky. Raději zvolte šetrnou barvu nebo přeliv, který nechtěné šediny zakryje.

Mýtus: Existují produkty, které zacelí roztřepené konečky

Kosmetický průmysl toho za poslední léta hodně vymyslel a trh je doslova přehlcený zázračnými přípravky na vlasy, které zaručují hedvábné a lesklé vlasy. Některé přípravky dokonce slibují zacelení roztřepených konečků. To však není možné, žádná maska ani jiný přípravek nedokáže slepit roztřepené konečky vlasů, jediným účinným řešením tak zůstávají nůžky. Nebo vsaďte na prevenci. Pokud se chcete vyhnout roztřepeným konečkům, omezte používání kulmy a žehličky na vlasy a nechte si konečky zastřihnout nejméně jednou za dva měsíce.

Mýtus: Zastříhávání konečků pomůže rychlejšímu růstu vlasů

Jak už jsme zmínili výše, pravidelné zastříhávání vlasů je velmi užitečné jako prevence roztřepených konečků - vaše vlasy tak budou působit zdravějším a celkově lepším dojmem. Bohužel, i když byste si to přály, zastříhávání konečků nijak nepomůže rychlejšímu růstu vlasů. Každému rostou vlasy jinou rychlostí, a ať už je budete pravidelně zastříhávat či nikoli, porostou pořád stejně rychle...nebo spíše stejně pomalu.

Mýtus: Foukání vlasů a vystavení slunci způsobí nevratnou ztrátu vlasů

Na každém šprochu pravdy trochu, dalo by se říci v případě tohoto mýtu. Důležité je, jak často si vlasy foukáte a jak moc horký vzduch při sušení vlasů používáte. Časté foukání vlasů fénem poškozuje a vysušuje vlasy a oslabené vlasy tak mohou vypadnout. To ale neznamená, že budete za chvíli plešatá. Na místě vypadlých vlasů totiž vyrostou vlasy nové. Co se týče vystavení vlasů slunci, je to podobná situace. Jelikož sluneční paprsky neproniknou až do vlasové folikuly a nepoškodí ji, nezpůsobí tak úplnou ztrátu vlasu. Po dlouhodobém pobytu na slunci s nechráněnými vlasy však můžete počítat s oslabenými vlasy a vypadáváním vlasů.

Mýtus: Pro udržení zdravých a krásných vlasů je zapotřebí mýt je každý den 

Na tuto radu byste měly rozhodně zapomenout, pokud tedy nejste majitelkou nadměrně se mastící kštice. Pro všechny ostatní vlasoví odborníci doporučují mytí vlasů obden. Pokud se vám vlasy příliš nemastí, může být prodleva mezi mytím vlasů samozřejmě delší. Nezapomínejte, že s lehce mastnými vlasy si snadno poradí každý suchý šampon. Pokud si potřebujete mýt vlasy častěji, než je nutné, vyberte si jemný šampon, který nedráždí pokožku.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.