Poslouchejte svou intuici

S intuicí neboli šestým smyslem se rodíme, a podle vědců je tento smysl dokonce měřitelný. Pokud svou intuici posloucháte, pravděpodobně máte mnohem jednodušší život než ti, kteří jsou vůči intuici skeptičtí.

Intuice by se dala charakterizovat jako pocit, kdy se nám zdá, že by mělo být něco jinak. Zdá se nám, že je něco špatně nebo naopak dobře. Cítíme to jakoby uvnitř sebe, ale nedokážeme si vysvětlit, čím jsou tyto naše pocity ovlivněny. Šestým smyslem!

Odkud přichází náš vnitřní hlas

O tzv. vnitřním hlasu jste již určitě někdy slyšeli. Možná s ním máte vlastní zkušenost, a proto budete souhlasit s tím, že se nemusí jednat pouze o vnitřní hlas v  naší hlavě, ale třeba také o pocit vycházející z oblasti břicha, žaludku či dokonce ze srdce. Intuice se může projevovat také naskočením husí kůže nebo úplně jinak. 

Projev šestého smyslu nelze přesně určit, protože každý člověk jej může vnímat jiným způsobem. Bohužel ne všichni si tento svůj smysl uvědomují či se jim chtějí řídit. Přitom díky intuici se mohou dát věci do pohybu zdánlivě bez našeho přičinění, lehce a obvykle správně. V případě, že svou intuici neposlechneme nebo záměrně ignorujeme, zbytečně ztrácíme energii.

Odpovědi na naše otázky beze slov

Spousta lidí na intuici nevěří, jelikož si představují odpovědi na své otázky pouze ve formě slov. Jenže takhle vnitřní hlas u většiny z nás nefunguje. Intuice se nám nesnaží určovat pravidla, nechce nás obtěžovat nebo v nás vyvolat pocit viny. Cílem intuice je vyvolat v nás pocit úlevy a uvolnění. To znamená pocit, že děláme přesně tu správnou věc ve správnou chvíli.

Pokud se člověk rozhoduje na základě intuice, má k dispozici nejen informace získané přímo osobním prožitkem, ale také přístup k bezpočtu informací, které osobním prožitkem nezískal. Informace, jež jsou univerzální a nazývané také jako společné povědomí.

zoom

Cílem intuice je vyvolat pocit uvolnění

Nastartujte svou intuici

Šestý smysl nefunguje na povel, ale pokud si položíte otázky, na které chcete vědět odpověď (na hlas nebo v duchu), můžete tím svou intuici nastartovat. Zamyslete se nad tím, co se ve vás zrovna děje. Všímejte si toho, kdy máte opravdu špatný nebo naopak dobrý pocit. Odpověď na vaše otázky se brzy dostaví, ale musíte se naprosto uklidnit. Vnímejte své smysly, zapojte svůj zrak, sluch i čich. Nechte své myšlenky volně běžet jakoby někde  na pozadí. Nebudete-li na nic myslet, může vám z ničeho nic problesknout hlavou nápad či řešení problému.

Šestý smysl a emoce

Šestý smysl je úzce spjat s emocemi, a protože ženy si své emoce hlídají podstatně méně než muži, jsou ženy mnohem intuitivnější. To ovšem neznamená, že muži nemají šestý smyl. Stačí nepotlačovat své emoce a intuice se projeví bez ohledu na pohlaví člověka, jeho věk, společenské postavení či cokoliv jiného.

Stejně tak je důležité být zdravě sebevědomý. Člověk s příliš vysokým sebevědomím nepřipustí, aby ho ovlivňovaly jeho emoce a pocity. Člověk s nízkým sebevědomím nedokáže svému šestému smyslu naslouchat, protože očekává, že za něj jeho problémy vyřeší druzí. Nenechte se ovlivňovat názorem někoho jiného a dejte své intuici šanci. Nezklame vás.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.



ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.