Překonejte chuť na sladké

Pokud vás stále honí chutě na sladké, může to mít různé důvody. Někdo mlsáním zahání nudu, stres nebo problémy, ale důvodem může být i nedostatek živin v těle, nepravidelná a nevyvážená strava, nedostatek pohybu či spánku.

Dbejte na pravidelnost

Chcete-li předcházet chutím na sladké, začněte se stravovat pravidelně. Někomu vyhovuje například 5–6 porcí jídla denně v rozmezí 2–3 hodin. Někdo dává přednost větším porcím tříkrát denně. Ze všeho nejdůležitější je pravidelnost a správné nastavení živin.

Jezte vyváženě

Správným nastavením živin jsou myšleny kvalitní bílkoviny, komplexní sacharidy a nenasycené mastné kyseliny (tuky). Důležitý je i dostatečný příjem vlákniny, zeleniny a ovoce. I při snaze o hubnutí se vyvarujte toho, abyste ze svého jídelníčku dlouhodobě vypustili sacharidy. Používejte selský rozum.

Pijte vodu

O pitném režimu se neustále mluví, přesto jej spousta lidí podceňuje nebo se mylně domnívá, že tekutiny doplní pitím kávy a sladkých nápojů. Chutě na sladké jídlo či celkově pocit hladu potlačíte dostatečným příjmem tekutin, jako jsou voda nebo třeba bylinné čaje bez cukru.

Žádné hladovění

Při dietách mají zejména ženy potřebu příjem jídla co nejvíce omezovat. Celý den do sebe tlačí listovou zeleninu, sacharidům a „zdravým“ tukům se vyhýbají velkým obloukem. Hladovění ovšem způsobuje kolísání krevního cukru, čímž se akorát posílí chutě na nezdravé potraviny. Při redukci se sice příjem jídla snižuje, ale v rozumné míře.

Hýbejte se

Krásného a zdravého těla docílíte nejen správnou stravou, ale především pravidelným pohybem. Nemusíte se přemáhat a trávit každý den v posilovně. Mnohem důležitější je najít si sportovní aktivitu, která vás bude bavit a budete se při ní i po ní cítit skvěle.

Odpočívejte

Zdravé jídlo a pravidelné cvičení by nebylo k ničemu, pokud byste k němu nepřidali odpočinek a kvalitní spánek. Fyzicky, ale i psychicky vyždímané tělo má tendenci nadopovat se cukrem. Pokud chcete předejít chutím na sladké, naučte se každý den odpočívat. Vyzkoušejte meditační cvičení.

Nestresujte se

Vyhnout se stresu či smutku může být obtížné, ale často si tyto stavy způsobujeme sami. Třeba i tím, že dostaneme chuť na čokoládu a na posezení ji sníme. Nestresujte se tím. Nejde o selhání, pokud podobné věci neděláte denně. Pokud ano, problémem není čokoláda, ale duševní stav.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.