Proč muži milují ženská pozadí?

Muži dámská pozadí obdivují, vilně na ně zírají, poplácávají je a štípají. Ale co je vlastně tak přitahuje na oblém ženském zadečku?

img

Dámské pozadí vždy stále v centru mužské pozornosti.

Teorie, že postava typu přesýpacích hodin včetně plnějšího “spodku” je pro muže atraktivní, protože ukazuje na zdraví a plodnost, byla již většinou odborníků zpochybněna. Další názor, který naopak mnoho vědců podporuje, vychází z pozorování přírody a teorie evoluce, dle níž se lidé vyvinuli z primátů. 

zoom

Za všechno prý může evoluce.

Primáti mají ploché zadky, ale jen do té doby, než jsou připraveni na páření. Když je samička primáta připravena k páření, její zadek se zvětší a to je znamením pro samce, že nastal jeho čas. Lidé však mají zvětšené pozadí neustále a jsou tak téměř vždy připraveni na pohlavní styk. Muži jsou tedy podle této teorie přitahování ženami s oblým pozadím, protože podvědomě vědí, že z toho “něco bude”. 


Horňáci a dolňáci

zoom

Oblý zadeček Jennifer Lopez nedá spát mnoha mužům.

Zaoblený zadeček je typicky ženským rysem. Po pubertě začnou pohlavní hormony řídit ukládání tuku v těle. Zatímco u mužů se tuk hromadí v oblasti pasu a břicha, ženám se usazuje v gluteofemorální oblasti, což jsou právě zadek a stehna. Pokud se nemůžete pochlubit pěkně kulatým pozadím, nezoufejte, zdaleka ne všichni muži jsou zaměřeni právě na tuto oblast. To by ostatně na světě nepobíhalo stále více žen s umělými prsy. Preference se liší mezi kulturami. Například jedna studie ukázala, že zatímco Britové, Španělé a Portugalci upřednostňují štíhlé ženy, muže z Latinské Ameriky přitahují zaoblenější postavy s většími boky a úzkým pasem. Další studie zjistila, že u Britů hraje větší roli v sexuální přitažlivosti velikost prsou a velikost ani tvar pozadí zase tolik neřeší. Dokonce i věda podporuje myšlenku, že se muži dělí na dva typy – tzv. horňáky a dolňáky. Studie z roku 2012 zveřejněná v Archives of Sexual Behavior zjistila, že muži z Argentiny preferují buď prsa nebo zadek, ale ne obojí zároveň.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!