Proč se muži neženou do svatby

Většina mužů dělá kolem svatby cavyky, ale i když jim to trvá dlouho, vymýšlí důvody, proč ještě ne, tak nakonec se stejně ožení. A co víc! Nakonec jsou rádi, že jsou v chomoutu.

Zkuste si udělat mezi svými přáteli a známými malý průzkum a zjistěte, co si myslí o manželství. Ideální bude, když se zaměříte na muže ve věku od 30 let a výše, protože k těm mladším bychom měly být přeci jen shovívavější. Některé mladé slečny sice touží po prstýnku a miminku sotva udělají maturitu, ale spousta z nich pouze neví, co se životem. Tím, že do svatby uvrtají takřka náctiletého přítele si spíše zavaří. Muž se musí stát mužem a k manželství potřebuje uzrát.

zoom

Muž potřebuje k manželství uzrát

Muži čekají, až uzraje čas

Pro muže (i ženy) je svatba potvrzením toho, že to s vámi myslí ten druhý vážně. Když spolu „jen“ chodíte, můžete se vzájemně utvrzovat v tom, že spolu zůstanete navěky, a je pravda, že ani svatba vám to stoprocentně nezaručí, ale jakmile se vezmete, začnete se vzájemně vnímat jinak. Vztah mezi vámi se ještě prohloubí, získáte vůči druhému větší zodpovědnost a vznikne mezi vámi neuvěřitelná pospolitost. U mužů v tom mnohdy hraje roli i trocha sobectví a jejich sklony k majetnictví. Říkají si, že když mají tak úžasnou ženu, měli by si ji pojistit. Manželka jim tak snadno neunikne a zvyšuje se i pravděpodobnost, že s nimi zůstane až do důchodu.

Když je tedy manželství tak skvělé, a když ho i muži vnímají ve skrze pozitivně, proč jim tak dlouho trvá, než se vyjádří? Jde o správné načasování. Hru s časem. Muži se neženou do svatby z toho důvodu, že jim přijde jejich vztah povrchní a tak čekají, až si budou jistí, že to tak není. Muži zkrátka nikam nespěchají a do ženění už vůbec ne. Vtipně to vystihl americký humorista Dave Barry, který v jedné ze svých knih napsal: „Muži se obávají situace, kdy se budou se svou manželkou romanticky procházet po pláži a tam natrefí na ženské švédské volejbalové družstvo. To je vyzve k hromadnému sexu a oni se (kvůli manželce) nebudou moct zapojit. Všichni muži dobře vědí, že se to nikdy nestane, ale pro jistotu, kdyby náhodou, raději s ženěním nikam nespěchají.“

Čeho se muži nejvíce bojí?

Muži se bojí, že ztratí svou svobodu a nezávislost. Neuvědomují si však, že ji z velké části ztratili už tehdy, když vstoupili do partnerského vztahu. Nicméně postupem času na to přijdou a dojde jim také to, že nejsou nesmrtelní, že jim nebude věčně pětadvacet či pětatřicet, že budou potřebovat rodinné zázemí nejen u své maminky. Na maminky však pozor! Maminky jsou jedním z důvodů, proč se muži neženou do svatby nebo se kvůli nim dokonce vůbec neožení.

Řada dnešních třicátníků vyrostla v neúplných rodinách v péči matky, která se jim stala měřítkem. Proti matce pečovatelce, která zůstala se synem sama a obětovala se mu, nemá velkou šanci ani sebedokonalejší žena. A bohužel to neplatí jen o matkách samoživitelkách. Prakticky jakákoliv matka dokáže svého syna vědomě či nevědomě ovlivnit, takže pokud je to jen trochu možné, snažte se se svou budoucí tchyní vycházet. Dostanete od ní skvělé „doporučení.“

zoom Zvětšit

Ženy chtějí královskou svatbu, muži ne

Strach z obřadu

Někteří muži se nebojí závazků, které pro ně ze svatby vyplynout, chtějí si svou přítelkyni vzít za ženu, ale děsí se svatby kvůli samotnému obřadu. Bojí se, že to nezvládnou finančně, že se budou půl roku dohadovat o tom, koho pozvou na hostinu, že budou nuceni řešit výzdobu a spoustu dalších věcí. Zkuste se do svého partnera vžít a netrapte ho něčím, co je mu nepříjemné. Pokud s vámi nebude chtít jet na ochutnávku dortů, neznamená to, že mu na vás nezáleží.

Muži rádi udělají vše, co nám na očích vidí, ale musíme jim vyjít taky trochu vstříc. Většina z nich by například dala přednost neformální svatbě, třeba v přírodě a civilních šatech, ale jestli trváte na velké svatbě se vším všudy, máte našetřeno dost peněz a většinu naplánujete bez asistence partnera, určitě vám rád vyhoví. Jestli doma nemáte rozeného organizátora, chtějte po svém snoubenci jen to, aby byl včas na místě svatby a užil si to tam jako na pořádném mejdanu.



Komentáře

annett.annett
Asi to nebude jen u mužů, já se nikdy nechtěla vdávat a už vůbec ne v ČR, z důvodu, že mi to tu přišlo velmi primitivní a zastaralé, ale splnil se mi sen a jsem provdaná v USA , zde v ČR už jsem vyřídila pouze oddací list z USA sama (šlo pouze o překlad pro ČR)
VeronikaEma
Podle mě je to blbost a záleží kus od kusu. Já jsem měla vždycky pocit, že se chlapi nikdy nechtějí ženit, ale poslední dobou vidím, že kolem mě je spousta vrstevníků v mým věku už ženatejch. A to jsou v chomoutu chlapi a kluci, do kterých bych to nikdy předtím neřekla. Bohužel na chlapy, který se nechtějí ženit, mám zrovna "štěstí" já
7939
Protože ta, se kterou jsou, je sice pro teď dobrá - ale není to ta pravá, osudová, dokonalá. A kdo by nedoufal v lepší, kým je živ. Ale to se netýká pouze chlapů ... Akorát my ženy míváme o té kýžené dokonalosti poněkud konkrétnější představy
Frederique
Nejdou do sňatku, protože dotyčná není pravá a to, že není pravá většinou zjistí tak, že přechodí vztah. Lidé se dnes tak dlouho poznávají před svatbou, že spolu pak ani nakonec nechtějí být a rozejdou se. Navíc proč by chlap šel tak brzy do chomoutu, když má vedle sebe trpělivě čekající ženskou, která stále doufá a nekoná

Každopádně někde to jde hned. Někde se tomu brání ženská. Stačí jedna věta a chlap si jí pamatuje. Teď ne, teď ne a pak už nikdy no a nakonec tu máme ty, které si namluví, že vlastně papír není třeba, ale to už bych navázala na nekonečnou diskuzi s potrefeným houfem
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?