Regenerujte své vlasy přírodními oleji

Jsou vaše vlasy křehké, snadno se lámou a postrádají lesk? Obnovte jejich krásu pomocí čistých přírodních olejů, které jim dokážou opět vrátit zdraví a přitažlivý vzhled. Tipy na ty nejúčinnější vlasové oleje a jejich způsob aplikace se dozvíte v následujícím článku.

Časté fénování, kulmování, žehlení nebo pobyt u moře dokáže naše vlasy významně zatížit. Důsledkem jsou roztřepené lámající se vlasy náchylné k poškození. Mnoho žen se také potýká s podrážděnou vlasovou pokožkou a s nevzhlednými lupy. Pokud hledáte pro své vlasy péči, které k nim bude šetrná a zároveň účinná, vyzkoušejte vlasové přírodní oleje, které se nejčastěji používají jako vlasový zábal, maska na suché vlasy nebo péče o roztřepené vlasové konečky. Oproti běžné vlasové kosmetice mají přírodní oleje také tu výhodu, že neobsahují nežádoucí sulfáty ani silikony, které vlasy zatěžují a ubírají jim lesk. 

Obnovte krásu vlasů s kokosovým olejem 

Kokosový olej dokáže s poškozenými vlasy téměř zázraky. Je totiž bohatý na cenné látky, které vlasy intenzivně regenerují, podporují jejich pevnost, zmenšují jejich náchylnost k lámání a usnadňují jejich každodenní úpravu. Jedná se zejména o látky jako je kyselina laurová, kyselina kaprinová a vitamin E. Kokosový olej na vlasy aplikujte po jeho krátkém zahřátí. Malé množství vmasírujte do středních délek a konečků vlhkých vlasů. Pokud se chcete zbavit lupů, vmasírujte kokosový olej i do pokožky hlavy. Vlasy zabalte do teplého ručníku a nechte působit 20 až 30 minut. Poté olej z vlasů smyjte šamponem. 

img

Kokosový olej

Ricinový olej zatočí s lupy a podpoří růst vlasů 

Ricinový olej je oblíbený zejména pro svoji schopnost vlasy hloubkově hydratovat, regenerovat a podporovat jejich růst. Vyživuje vlasové folikuly a významně snižuje tvorbu lupů. Ricinový olej totiž obsahuje vysoké množství vitamínu E, nenasycené omega-9 mastné kyseliny a také kyselinu ricinolejovou, která má antibakteriální, antimykotické a protizánětlivé vlastnosti a je tedy vhodná zejména pro péči o pokožku hlavy. Pro zacelení roztřepených konečků stačí nanést pár kapek teplého ricinového oleje na konce vlasů a nechat působit alespoň 30 minut. Pro celkovou regeneraci vlasů vmasírujte olej do vlasů i vlasové pokožky a nechejte působit klidně celou noc. Ráno olej z vlasů snadno smyjete pomocí vašeho oblíbeného šamponu. 

img

Ricinový olej



Komentáře

Caisy
Nešiřte tu prosím bludy, ricinový, ani žádný jiný olej roztřepené konečky nezacelí!
VeronikaEma
Souhlasím s Caisy. Na roztřepené konečky je jen jediné řešení. Nůžky. Konečky potřebujou ostříhat, oleje nebo olejíčky ty rozdvojené konce akorát slepí dohromady a ve finále je dojem, že jsou zacelený, což ale nic nedokáže. Spíš bych formulovala větu tak, že působí jako prevence proti třepení konečků. To už je jiná.
Anuschka
Oleje jsou skvělé, vlasy mám do pasu a používám různé olejové masky nebo jen vetřu samotný kokosák či riciňák do vlhkých konců, buď 15, 20 minut před mytím nebo klidně na celou noc a paráda. Žádné roztřepené konce
Zoukalka
Taky oleje používám ale moc mi nepomáháji tyjo, tak nevím jestli používám špatné, a nebo jestli je to tím že mám kudranaté vlasy a tím víc vysušené. Asi si na vysušené vlasy budu muset zvyknout :/
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.


Mohlo by vás také zajímat


TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.