Tip na domácí pedikúru

Účinný a levný návod na domácí péči o chodidla.

img

Vaše nohy si zaslouží tu nejlepší péči.

Vaše nohy dostávají zvláště v létě pořádně zabrat, a tak si určitě zaslouží trochu rozmazlování v podobě domácí pedikúry.


zoom Zvětšit

Ananas obsahuje AHA kyseliny, které odstraňují odumřelé buňky.

Pro dokonalou péči jako z luxusního salónu budete potřebovat především ananasový džus a kokosový olej. Ananasový džus obsahuje tzv. alfa hydroxykyseliny neboli AHA, které přirozeným způsobem odstraňují odumřelé buňky z pokožky. Kokosový olej výborně hydratuje a zvláčňuje pleť.





zoom

Koupel z anasového džusu a teplé vody změkčí pokožku nohou.


Na koupel, kterou připravíte ve vaně či ve větší míse, budete potřebovat 4 litry teplé vody a 4 sklenice ananasového džusu. V malé misce si namíchejte peeling ze čtvrt šálku cukru a čtvrt šálku rozpuštěného kokosového oleje. Potřebovat budete také dva plátky čerstvého ananasu a kokosový olej či bambucké máslo na finální hydrataci pokožky nohou. 


Krok za krokem

Nejprve odstraňte všechny zbytky starého laku na nehty a ostříhejte a opilujte nehty na nohou do požadovaného tvaru a délky. Poté namočte chodidla na asi deset minut do ananasové lázně. Pak jemně zatlačte kůžičku na nehtech pomerančovým dřívkem. 

zoom

Kokosový olej má výborné hydratační vlastnosti.

Teď přijde na řadu čerstvý ananas, kterým si namasírujete chodidla a meziprstní prostory. Ovocná šťáva z ananasu má skvělý exfoliační účinek. Pokračujte nanesením kokosovo-cukrového peelingu na paty, mozoly a ztvrdlou kůži.

Krouživými pohyby pečlivě chodidla namasírujte. Nakonec nohy opláchněte vlažnou vodou, vysušte ručníkem a vmasírujte kokosový olej nebo bambucké máslo. Poté už jen stačí odstranit přebytečný olej z nehtového lůžka pomocí vatového tampónku a nalakovat nehty dle svého uvážení.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?