Make up trendy jaro - léto 2013

Výrazná rtěnka, barevné oční stíny, matující pudr a klasické oční linky – tyto zkrášlující pomůcky by letos rozhodně neměly chybět ve vaší kosmetické výbavě. Pojďme si představit nejvýraznější trendy v líčení, které můžete na jaře vyzkoušet.

img

Nová sezóna nabízí zajímavé a nápadité trendy v líčení.

V hlavní roli rtěnka

zoom Zvětšit

Hitem jsou výrazné rtěnky

Zdánlivě nekonečná éra lesků na rty se zdá být ohrožena, mírně opomíjené klasické rtěnky totiž slaví svůj velký návrat, a to i u mladší generace. Zkuste na chvíli zapomenout na nenápadné „nude“ a další světlé odstíny a trochu se na jaře odvažte. Vyzkoušejte několik výrazných odstínů, abyste sama poznala, který vám nejlépe sedne. Nosí se všechny syté odstíny od „barbie“ růžové přes svítivě fuchsiovou a sytě oranžovou až po smyslně rudé či vínové. Inspirovat se můžete líčením z přehlídek Giles, Jason Wu, Prada nebo Rochas. 



Hitem jsou barevné oční stíny

zoom Zvětšit

vyzkoušejte barevné oční stíny

Kdo si přece jen netroufne na sytě barevné rty, možná se chytí na další letošní trend – výrazně zdobené oči. Zkuste si jednou pro změnu pořídit ty krásné nebesky modré oční stíny, po kterých vždycky jen zálibně pokukujete, namísto nudných béžových, které většinou skončí ve vašem nákupním košíku. Nebo co třeba sytě růžové či dokonce malinově červené oční stíny? Výrazně nalíčenými víčky mrkaly modelky na přehlídkách Anna Sui, Donna Karan, Chloé nebo Christian Dior.



Zvýrazněný minimalismus 

zoom Zvětšit

Nude look je stále trendy.

Jste spíše nenápadný typ a upřednostňujete klasický nahý „look“? Nebojte se, i pro vás se v letošních make up trendech něco najde. Na rozdíl od loňské sezóny, kdy se pro vytvoření přirozeného vzhledu používalo co nejméně produktů, letos stojí za čistým vzhledem daleko více práce. Kromě dokonalého make upu a hladké pleti si vizážisté pohráli více s konturováním obličeje, namísto rozzářené pleti je in spíše matný zapudrovaný vzhled, výraznější je i použití tvářenky a silnější vrstva řasenky. 



Zaostřeno na oční linky

zoom Zvětšit

Oční linky krásně zvýrazní oči.

Nic tak nezvýrazní oči jako správně zvolená linka. Letos je velkým trendem spodní linka zrozená v 90tých letech, která při správném provedení dovede krásně rozzářit pohled. Hitem jsou rovněž barevné oční linky, které vytvořili vizážisté na přehlídce Stella McCartney. Extravagantní nalepovací spodní linky, kterými trochu šokovaly modelky u značky Fendi, se asi hned tak neujmou, ale mohou se počítat jako zajímavá a netradiční inspirace. Svůdné linkou obkreslené a jemně rozmazané oči měly modelky na přehlídce Versace.



Naivní léta 60tá

zoom Zvětšit

Naličte se ve stylu 60tých let.

Kromě provokativních 90tých let letos módní tvůrci a make up artisté čerpali potřebnou inspiraci v hravých létech šedesátých. I zde se uplatňují výrazné oční linky, a to převážně na horním víčku. Nevinný pohled laně vykouzlíte pomocí několika vrstev řasenky i zvýrazněním obočí. Nezapomeňte na růžové či béžové oční stíny a rty tentokrát ponechte holé, nebo použijte jen balzám či nude odstín rtěnky. Krásnou kolekci ve stylu 60tých let jsme mohly obdivovat u Dolce & Gabbana, Louis Vuitton nebo Marc by Marc Jacobs.



Zdroj foto: style.com



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?