Tipy, které vás zbaví zarudlých očí

Těžká noc? Probudit se s oteklými víčky a červeným bělmem je pořádné peklo. Navíc, když máte ráno schůzku nebo jdete do práce. Chcete vědět jak už za pár minut vypadat skvěle? Čtěte dál!

zoom

Naše oči denně čelí řadě škodlivých vlivů, které je dráždí a rychle unavují.

Čím více si unavené oči mnete a namáháte, stávají se zarudlejší, podrážděnější a citlivější. To se netýká jen probdělé noci, ale také běžného pracovního dne, kdy jsou oči namáhané zíráním do monitoru, suchým vzduchem z topení, prašným prostředím, kouřem z cigaret, klimatizací... To vše narušuje kvalitu slzného filmu. Jak tedy vypadá první pomoc pro zarudlé a oteklé oči? Máte ji hned po ruce!

Smetana

Namočte kosmetické tampony do studené smetany. Poté je vyjměte a přiložte na oči po dobu nejméně 6 minut. Zakloňte hlavu a jen si pár minut užívejte onoho chladivého doteku a čiročiré úlevy. Po odejmutí tamponů by měla být pleť hladká, jemná a zklidněná. Ještě lehce opláchněte studenou vodou a hotovo! Oteklá víčka jsou tatam!

Oční kapky

Mnohem pohodlnější a také účinnější řešení je za pár korun k dostání v každé lékárně. Okamžitou pomoc pro podrážděné, unavené a červené oči vám zajistí zvlhčující oční kapky, které oční rohovku lubrikují a hydratují. Pokud vám kapky napoprvé nesednou, nevzdávejte to a zkoušejte dál. Každému sedí něco jiného. Na trhu je naštěstí velké množství variant, takže každý si určitě najde tu svou.

zoom Zvětšit

Zvlhčující kapky OCUTEIN® SENSITIVE, běžná cena 99 Kč

Speciálně pro citlivé oči jsou vhodné oční kapky OCUTEIN® SENSITIVE, které jsou na bázi lidských slz. Díky tomu jsou nejenom funkční, ale i velmi dobře snášené. Byly dokonce vyvinuty pro celodenní nošení kontaktních čoček bez vysychání, mlžení či řezání v očích. „Tyto kapky jsou výjimečné tím, že jako jeden z mála zdravotnických prostředků používají dvojkombinaci lubrikačních a hydratačních látek. Výrazně se tím snižuje dráždivost oka, kapky se pomaleji vyplavují z očního prostředí a prodlužuje se jejich účinnost,“ doporučuje OCUTEIN® SENSITIVE doktorka farmacie Barbora Růžková. Krom toho, že vám už po první kapce přinesou neskonalou úlevu, udržují také ideální pH, omezují otok a začervenání oka a působí antisepticky.

Obklady

Vyzkoušet můžete také obklady z vychladnutých čajových sáčků, heřmánku nebo světlíku lékařského. Nejprve si ale tyto obklady vyzkoušejte na jiné oblasti pokožky, mohlo by dojít k podráždění vysoce citlivé kůže kolem očí. Navíc, pokud už sáhnete po bylinných obkladech, měli byste je opakovat několikrát za den a použít vždy nové sáčky. Vyzkoušet můžete také vyluhované sáčky zeleného čaje, které na nějakou dobu uložíte do mrazničky.

Dopřejte svým očím úlevu, když volají o pomoc!



Komentáře

lykanka
Ocutein skvělá věcička na unavená očička, nahradila v mojí kabelce starý Ophthalmo-septonex, který teď není nikde k dostání.
sarlotka1
Místo světlíku jde použít i chrpa...
kecka1ukecana
Nedám dopustit na červené Visine classic. zarudlé bělmo změní barvu do pár minut a oči jsou opět v pořádku!
kecka1ukecana
Nedám dopustit na červené Visine classic. Zarudlé bělmo změní barvu do pár minut a oči jsou opět v pořádku!
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.