Trendy v líčení jaro-léto 2012

Inspirace na nové a neokoukané líčení není nikdy dost. Pojďte se podívat, jaké jsou novinky a trendy v oblasti vizáže pro následující jarní sezónu, jak je předvedly modelky na nejvýznamnějších světových přehlídkách.

img

Vyzkoušejte nejnovější trendy v líčení

Přirozené obočí

zoom Zvětšit

Nechte pinzetu odpočívat.

Obočí přehnaně vytrhané do podoby úzkých čárek, nebo dokonce úplná absence obočí, které nahradily tenké linky vykreslené tužkou, obojí je už opravdu pasé. Nechte pinzetu odpočívat a své obočí přirozeně růst – to nám tuto sezónu velí špičkoví vizážisté. Pokud k vám příroda v tomto ohledu nebyla štědrá, můžete si na pomoc vzít hnědou tužku a dodat svému jemnému obočí barvu, tvar i potřebnou hustotu. Jestliže se nechcete vytrhávání vzdát úplně, snažte se chloupky netrhat shora, zbavujte se jen přebytečných chloupků pod obočím. Přirozeným obočím se pyšnily modelky na přehlídkách Balmain, Derek Lam, Burberry Prorsum nebo Givenchy. 


Nahá a zářivá pleť 

zoom Zvětšit

Nahé líčení může být zářivé nebo....

Tato sezona je, co se líčení týče, velmi zaměřená na dokonalou, hladkou pokožku obličeje.

K vyhlazené zářivé pleti vám kromě kvalitního makeupu dopomohou i různé báze pod makeup, korektory, rozjasňovací přípravky a pudry. 




zoom Zvětšit

.... sametově hebké s použitím pudru

Nahé líčení, které je i letos velmi výrazným trendem, spočívá především v perfekní čisté pleti, jen s minimem dalšího líčení.

Vizážisté z přehlídek Alexander McQueen, Stella McCartney a Valentino vsadili na klasické nahé líčení se sametově hebkou pletí, jiní jako třeba Giambattista Valli, Giorgio Armani nebo Proenza Schouler rozzářili tváře modelek pomocí rozjasňovačů a pudr vynechali. 


Klasický retro glamour 

zoom Zvětšit

Výrazné ženské líčení je v kurzu i letos.

Čistý a elegantní retro look je ztělesněním ženského půvabu, a tak patří mezi evergreeny, které jen tak z módy nevyjdou. I letošní jaro se nese v sofistikovaném a klasickém pojetí ženského líčení. Základem tohoto looku je především sametově hladká pleť, výrazná červená rtěnka a oči orámované linkami a dlouhými brvami. Inspirace tentokrát nepramenila jen ze 30tých a 40tých let minulého století, ale také z méně populárních let osmdesátých. Pro představu zavzpomínejte na líčení hlavních představitelek seriálu Dallas, které zřejmě nadchnulo i vizážisty líčící modelky pro Anna Sui a Jean Paul Gaultier. 


Linky a kouřové líčení

zoom Zvětšit

Vyzkoušejte klasické černé linky

Oči orámované černou linkou patří bezesporu k základům líčení a tuto sezónu jim byla věnována maximální pozornost.

Černé linky na horním víčku zvýrazňovaly oči modelek na přehlídkách Carolina Herrera, Jil Sander či Chanel, oči orámované výraznou linkou kolem dokola nešlo přehlédnout u John Galliano, Prada nebo Alexander Wang.



zoom Zvětšit

Kouřové líčení je tuto sezónu velmi odvážné.


Odvážné kouřové líčení očí v rockovém stylu vytvořené pomocí černých stínů lehce šokovalo diváky na přehlídkých Gucci a Emilio Pucci.

Po vzoru modelek z přehlídek Gucci můžete zkusit příliš výrazný efekt černě orámovaných očí ztlumit zesvětlením obočí a nenalíčenými rty. 


Dohněda 

zoom Zvětšit

Hnědé líčení je přirozené a sluší všem.

Staronovým hitem v oblasti líčení jsou letos hnědé a béžové oční stíny, které spolu s bronzovým a zlatavým zdravíčkem vykouzlí přirozený hřejivý look. Tento typ líčení je ideální na letní dny i večery a nejlépe vynikne na lehce opálené pleti. Dojem sluncem políbené pokožky si však můžete vykouzlit i samy pomocí bronzové či hnědorůžové tvářenky. Pozor, abyste však nedopadly jako modelky na přehlídce Michael Korrs, které díky nánosu oranžovo hnědého pudru vypadaly jako spálené od sluníčka nebo opařené horkou vodou. Mnohem přirozeněji působily tváře modelek od Versace, Derek Lam nebo Burberry Prorsum. 


Mini trendy

zoom Zvětšit

Který z minitrendů oslovil vás?

Barevné stíny

Veselé barvy k létu patří, tak je neváhejte použít ani na oční víčka. Vyberte si jeden výrazný odstín nebo kombinujte více barev najednou. Inspirací nechť vám jsou modelky se sytě červenými stíny na přehlídce Marni nebo vesele papouškovské líčení u Vivienne Westwood.

Otřená rtěnka

To, co jindy může působit jako módní faux pas, je tuto sezónu v módě díky líčení modelek od Donna Karan a Giles. Modelky na přehlídce Donna Karan vypadaly, jako by si před přehlídkou dopřály sklenku vína, na které zanechaly otisk svých sytě vínových rtů. Značně vybledle a "olíbaně" působily i rtěnky na přehlídkách Giles.

Metalické stíny

Zlatavé, měděné nebo stříbrné oční stíny budou zářit na našich víčkách i v prosluněné jarně-letní sezóně. I když jen málokdo si troufne na tolik diskutovaný zlatý look, který zaujal na přehlídkách Fendi - zlaté oční stíny pokrývaly nejen celá víčka modelek, ale i jejich obočí. O to umírněněji působí stříbrné oční stíny u 3.1 Phillip Lim nebo bronzová víčka u Emilio Pucci.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.