Trendy v obuvi jaro-léto 2012

Syté, výrazné barvy a oslňující metalické odlesky se setkávají na módním poli s jemnými pastelovými odstíny, vysoké platformy a klínky prodlužující nohy až do nebes se utkávají o vaši přízeň s extra pohodlnými stylovými mokasíny. Je jen na vás, které módní botky letos necháte vyhrát. Podívejte se na nejžhavější kandidáty na vítězství.

img

Průsvitné, extravagantní nebo metalické, které botky si na jaře vyberete?

Úchvatné syté barvy

zoom Zvětšit

Barev se letos bát nemusíte!

Podlehněte barevné mánii a přivítejte jaro ve veselých a jasných barvách! Syté a neonové odstíny se na jarních botkách krásně vyjímají, bláznivé barvy prostě letí a čím zářivější, tím lepší. 

Vybrat si můžete jednobarevné (Alexander McQueen, Chloé, Oscar de la Renta), ale i vícebarevné botky ve stylu colour blocking (Brian Atwood, Sergio Rossi).


zoom Zvětšit

Po šedé zimě přichází barevné osvěžení

Osvěžující jsou také botky s pestrým vzorováním (Tabitha Simmons, Roberto Cavalli). Jasnou barvičku ještě více zvýrazní lakování, které jsme mohly vidět na botkách od návrhářů Manolo Blahnik, Marni nebo Oscar de la Renta. 




Něžné pastelové odstíny 

zoom Zvětšit

Křiklavým barvám konkurují pastelové odstíny

Pastelové barvy k jaru neodmyslitelně patří. Letos se se sladkými a pudrovými tóny setkáme nejen na oblečení, ale také na módní obuvi.

Mezi nejmódnější pastelové odstíny se letos řadí tělová neboli "nude", béžová a pudrově růžová, ale na přehlídkových molech jsme mohly obdivovat i boty v barvě bledě modré, zelenkavé, lila či citronově žluté.


zoom Zvětšit

Jemné pudrové odstíny jsou jarním hitem

Sexy nude páskové střevíčky nosily modelky na přehlídkách Bally, Calvin Klein Collection nebo Givenchy, pastelově modré a mintové botky do svých kolekcí zařadily značky Jil Sander, Oscar de la Renta nebo Yves Saint Laurent.




Oslnivé metalické odlesky 

zoom Zvětšit

Blýskněte se novými botkami!

Chcete letos doslova oslnit? Není nic snadnějšího, stačí si pořídit trendy zářivé botky a máte jistotu, že vás nikdo nepřehlédne.

Zlato, stříbro, měď, ale i další metalické barvy házely "prasátka" z obutí sličných topmodelek procházejících se po přehlídkových molech.


zoom Zvětšit

V zářivé obuvi vás nikdo nepřehlédne.

Botky s kovovými odlesky navrhly taková esa jako Emilio Pucci, Ralph Lauren či Yves Saint Laurent. Pokud si netroufáte na celoblyštivou obuv, vyzkoušejte mini trend - metalické špičky - po vzoru návrhářů Louis Vuitton nebo Balmain.




Průsvitné 

zoom Zvětšit

Novinkou jsou průsvitné botky.

Obutá neobutá, na chytrou horákyni si můžete zahrát, když si pořídíte žhavý módní hit – průsvitné botky.

S nápadem průsvitné obuvi si pohrávali někteří módní tvůrci už v loňských kolekcích, ale teprve letos vzbudil tento neokoukaný nápad velký ohlas.



zoom Zvětšit

Průhledný plast působí futuristicky.

Průhledný plast na botách může působit zajímavě až futuristicky. Tento styl má ale bohužel tendenci velmi snadno sklouznout od nápaditého stylového obutí k nelichotivému kýči. Inspiraci, jak tento trend správně uchopit, nabízí návrháři značek Christian Loubotin, Oscar de la Renta nebo Emporio Armani.



Vysoké platformy a klínky

zoom Zvětšit

Klínky a platformy patří i tuto sezónu mezi trendy.

Super vysoké platformy a klínky se drží na vrcholu hitparády nejmódnější obuvi již hezkou řádku sezón a ani letos se nehodlají svého postavení vzdát.

Oblíbenost tohoto druhu obuvi je nasnadě – na rozdíl od střevíčků na jehlových podpatcích nabízejí klínky i platformy maximální stabilitu a určitou míru pohodlí, přičemž si stále udržují tolik žádoucí efekt optického prodloužení a zeštíhlení nohou.


zoom Zvětšit

Klínky jsou skvělou alternativou jehlových podpatků

Klínkové podpatky pro své jarní kolekce vytvořili Diane von Furstenberg, Jimmy Choo nebo Emporio Armani, s vyvýšenou platformou bodovaly mimo jiné značky Yves Saint Laurent nebo Jill Stuart. 





Stylové a pohodlné mokasíny

zoom Zvětšit

Mokasíny letos nahradí baleríny.

Tvůrci módní obuvi však mysleli i na ty, které si na vysoké podpatky moc nepotrpí a dávají spíše přednost stylovému pohodlí a klasickému vzhledu.

Mokasíny se dostaly do popředí zájmu už v loňské sezóně a ani letos jejich popularita nijak zásadně neklesá.




zoom Zvětšit

Mokasíny bačkorového vzhledu nejsou pro každého.


In zůstávají i poněkud kontroverzní mokasíny bačkorového vzhledu, které sice již od pohledu lákají svým pohodlným zjevem, ale o jejich slušivosti na ženské noze se stále vedou diskuze i v módních kruzích. Bačkorové mokasíny mají v nabídce značky Alexander McQueen nebo Christian Loubotin, klasické mokasíny naleznete u Tod´s či Manolo Blahnik. 



Špetka extravagance 

zoom Zvětšit

Návrháři se snaží zaujmout extravagantní obuví.

Okázalé a nápadité výtvory některých návrhářů se hodí, krom přehlídkových mol, spíše jen na hudební pódia výstředních populárních hvězd světové hudby.

Málokdy jsou totiž taková díla nositelná pro běžné smrtelnice a tak jsou tyto maximálně vyšperkované boty určené spíše k obdivu a zvýšení prestiže daného návrháře.





zoom Zvětšit

Krásné, ale ne příliš praktické botky.

Okouzlující, leč ne moc praktické střevíčky již tradičně předvedly na svých útlých nožkách modelky na přehlídkách excentrického návrháře Alexander McQueen, fantazií nešetřily ani značky Balenciaga, Prada a Versace.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?