Upravené vlasy jako ze salonu

Znáte ten pocit, když spokojeně odcházíte z kadeřnického salonu? Jestliže se chcete cítit podobně, i když odcházíte z vlastní koupelny, převezměte know-how svého kadeřníka.

Vyzpovídejte kadeřníka

Prvním krokem ke krásným a stále upraveným vlasům je komunikace s kadeřníkem. Profesionální kadeřník ochotně odpoví na všechny vaše dotazy, poradí vám, jak upravovat a stylovat nový sestřih, jaké přípravky jsou pro vaše vlasy nejvhodnější,  jaký používat hřeben či kartáč. Nebojte se svého kadeřníka požádat, aby vám krok za krokem vysvětlil, jak docílit nejlepších efektů.

Investujte do kvalitních nástrojů

Hřebeny, sponky, gumičky, kulmy, žehličky, fény a spousta dalších kadeřnických pomůcek vám dopomůže k dokonalému účesu, proto neváhejte a investujte do kvalitních kadeřnických nástrojů. Základem jsou dva kartáče – menší kulatý kartáč pro vytváření vln a velký kartáč pro foukání vlasů dohladka. Samozřejmostí je profesionální fén!

Foukání vlasů je umění

Pro dosažení upravených vlasů jako ze salonu je důležité jejich správné vyfoukání. Vždy foukejte vlasy ve směru jejich růstu, začněte od spodních partií vlasů k horním. Fén nastavte na střední stupeň teploty a foukejte pouze krátce. Horký vzduch a časté používání fénu vlasy poškozuje a vysušuje, proto nezapomeňte na jejich pravidelnou výživu.

zoom

Vše je o praxi, stylingu a trpělivosti

Stop vrstvení stylingových přípravků

Bez stylingových přípravků se většina z nás neobejde. Jak s nimi správně pracovat? Záleží na druhu přípravku a typu vlasů, nicméně vždy se řiďte nepsaným pravidlem: „Stylingový přípravek použijte na vlasy jen jednou.“ Opakovaným nanášením gelu, vosku, krému nebo čehokoliv jiného docílíte maximálně slepených a nepoddajných vlasů. Raději vlasy umyjte a poté stylujte.

Výrobky přímo od kadeřníka

Ve většině kadeřnických salonů máte možnost pořídit si přípravky (šampon, kondicionér, styling aj.), které kadeřník použil na váš účes. Využijte know-how svého kadeřníka a nechte si od něj doporučit kompletní vlasový set na míru. Pozor: Spousta produktů je určena pouze pro kadeřnické salony, takže je v klasickém kamenném obchodě ani e-shopu neseženete.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.