Vlasové trendy jaro-léto 2012

Nadcházející jarní sezóna vybízí nejen ke koupi nových trendy kousků do vašeho šatníku, ale také ke změně účesu. Předtím, než se chopíte hřebenu, fénu a vlasových přípravků, nebo se svěříte do rukou svého kadeřníka, nechte se inspirovat účesy, které ovládly přehlídková mola.

img

Vyzkoušejte nové vlasové trendy

Jednoduchý culík 

zoom Zvětšit

Culík je jednoduchý a slušivý.

Dlouhovlásky to mají letos jednoduché. Moderní účes vykouzlí hravě - stačí jen sčesat vlasy do pevného culíku. Hladké culíky s pěšinkou i bez jsou trendy již několik sezón, dodají glanc a vždy působí upraveně, šik a elegantně. Navíc přísně utažené culíky působí jako okamžitý lifting. Trendy budete s vysoko posazeným culíkem i s vlasy svázanými na zátylku. Culík můžete stáhnout obyčejnou gumičkou nebo ho ozdobit zajímavou vlasovou sponou. Jednoduché culíky zdobily modelky na přehlídkách Balmain, Derek Lam nebo Donna Karan. 


Pěšinka uprostřed nebo po straně 

zoom Zvětšit

Zkuste jestli vám sluší pěšinka spíše uprostřed....

Pěšinky oproti loňskému roku trošku zjemnily, už nepůsobí tak dominantě a přísně, stále však zůstávají hlavním vlasovým trendem.

Sofistikovaný look vám dodá pěšinka po straně, bohémsky a nespoutaně budete působit s pěšinkou uprostřed hlavy.




zoom Zvětšit

...nebo postranní.


Pěšinky lépe vyniknou v hladkém a staženém účesu, rozpuštěným vlasům pak dodají upravenost a tvar.

Nepřehlédnutelné postranní pěšinky slušely modelkám u Anna Sui, Christian Dior a Prada, pěšinky uprostřed byly k vidění na přehlídkách Givenchy, Chloé a Michael Korrs.


Mokrý vzhled

zoom Zvětšit

"wet look" není pro každého.

„Wet look“ neboli mokrý vzhled patří mezi lehce kontroverzní styly. Nesluší každé ženě a mnohdy působí až příliš androgynně. Ulíznutý účes, který snadno vytvoříte pomocí gelu na vlasy, nechyběl na přehlídkových molech ani tuto sezónu. Jestli máte odvahu, můžete gel použít po celé délce mokrých vlasů, zaplést do copů a nechat uschnout (Alexander Wang). Nebo si pomocí gelu vytvořte postranní pěšinku (Chanel) a jedním účesem tak zabijete dvě mouchy, lépe řečeno dva trendy, jednou ranou. 


Copánky a motánky 

zoom Zvětšit

Letí zaplétání na milion způsobů.

Zaplétací a motací mánie pokračuje i letos, a tak můžete vesele plést, zaplétat, motat a obtáčet co hrdlo ráčí. Jste-li trochu zručná, nebo máte-li trpělivou kamarádku, vytvořte si umělecké dílo v podobě vosího hnízda z copánků, nad kterým žasli diváci na přehlídce Alexander Wang. Klasický pletený cop obmotaný kolem hlavy vlasové experty asi hned tak neunaví - svatozář ze silného copu jako z ruských pohádek nosily modelky u Moschino, jemnější a velmi romantickou variantu z francouzského copu vytvořili vlasoví mágové pro Valentino. 


Foukaná a objemné účesy

zoom Zvětšit

Letos jsou v kurzu objemné účesy.

Tento trend nám velí uložit žehličky na vlasy do šuplíku a vytáhnout zaprášené obří kartáče pro vytvoření dokonalé foukané. Čerstvě vyfoukané vlasy od kadeřníka má ráda snad každá žena a tento glamour look je evergreenem mezi účesy. Tuto sezónu se však foukaná dostala i na přehlídková mola mezi hlavní vlasové trendy (Anna Sui, Versace, DaG). Spolu s foukanou jsou v kurzu i další objemné a vysoké účesy, které vykouzlíte pomocí tupírovacího hřebenu. Vyzkoušejte vysoké drdoly ve stylu 60tých let (Diane von Furstenberg) nebo "vajíčkový" look po vzoru Rochas.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?