VotočVohoz: vyměňuj své oblečení online!

Praha, 3.5.2012. Dnešní společnost je společností přebytku. Nalézt v ní místo pro smysluplný konzum, který by byl ohleduplný nejen k životnímu prostředí, ale i k peněženkám spotřebitelů, se zdá být čím dál tím více vysněnou utopií. Ne však na dlouho. Unikátní internetový projekt VotočVohoz teď do české kotliny přináší zcela nový rozměr nakupování.

img

Nový módní trend dorazil i do Čech: vyměňuj své oblečení online!

Dneska moje, zítra tvé

Myšlenka budoucnosti. Tak označil magazín TIME nový ekonomický model s názvem spoluspotřebitelství (angl. collaborative consumption), když ho zařadil mezi 10 nápadů, které změní svět. Nadměrná produkce a krize konzumní společnosti nás donutily hledat alternativní způsob spotřeby a místo nakupování stále nových a nových věcí se zaměřit na jejich vzájemné sdílení uvnitř určité komunity. Snad každý doma najde nějakou věc, kterou už nikdy nebude potřebovat nebo ji alespoň dostatečně nevyužije. Lidé se proto pomalu učí vyměňovat a sdílet vše možné: od předmětů denní potřeby, přes jídlo, auta, bydlení, a dokonce i služby. VotočVohoz k tomu nyní přidává i další nedílnou součást našich životů, oblečení.

Víc než jen “sekáč”

Přestože je hlavním tématem portálu VotočVohoz oblečení, rozhodně se nejedná o pouhou online verzi klasických secondhandů: vedle obvyklého prodeje si uživatelé mohou své poklady ze šatníku také vyměňovat, nebo dokonce i vzájemně darovat! Na výběr je tu v současnosti z více než 100 000 předmětů, čímž se VotočVohoz stává největší výměnnou platformou v České republice.

Oblečení s příběhem

Přidanou hodnotou každého z těchto kousků je i jeho vlastní historie. Oblečení na VotočVohoz už není jen vyprázdněným zbožím v regálech obchodů, ale nese v sobě také jedinečný příběh svého předchozího majitele. Není náhodou, že se lidé při výměnách seznamují, sbližují a velmi často stávají přáteli, protože skrze takový obchod je spojuje i společný vkus a podobné hodnoty. Tímto způsobem buduje VotočVohoz novou sociální síť, která se může rozvíjet buď online ve fóru plném zajímavých témat k diskusi, nebo “offline” třeba u šálku kávy v restauraci.

Votáčení nic nestojí

Další důležitou okolností, odlišující VotočVohoz od běžných nákupních portálů či aukčních síní, je zcela bezplatné používání. Každý uživatel se může zadarmo registrovat, zadarmo vystavit své předměty a zadarmo provést neomezený počet transakcí. V konečném výsledku nezaplatí za svou nabídku a poptávku ani korunu.

Zahraniční sourozenci

Projekt VotočVohoz se samozřejmě nezrodil jen tak ve vzduchoprázdnu. Je propojen po celém světě se svými sesterskými stránkami, mezi něž patří především německý KleiderKreisel a litevský ManoDrabužiai. Spolu s nimi však na stejných principech stojí i holandský MijnKleren, španělská SegundaModa, švédský KlädKompis a nově také americká FriendlyFashion. Každý z těchto webů je ve své zemi přímou odpovědí na novou potřebu moderního člověka, kterému už není lhostejné, jakým způsobem konzumuje, a který dokázal spojit své osobní ekonomické zájmy s nadosobními zájmy ekologickými.




Komentáře

Vedunka777
Dobrý den, prosím o informaci, jak se z VOTOČVOHOZ odhlásím..., děkuji.
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!