Výrazná rtěnka: ano či ne

Líbí se vám výrazné rty na top modelkách a celé řadě hollywoodských celebrit? Sama si na rudou rtěnku netroufáte, protože se k vám prostě nehodí? Možná se pletete.

img

Výrazná rtěnka chce odvahu, ovšem jakmile se překonáte, bude to stát za to

Máte-li pocit, že výrazná rtěnka není stvořená pro vaše rtíky, zajděte do nejbližší drogerii a směle si některé z výrazných odstínů rtěnek vyzkoušejte. Pokud vám rudá rtěnka nečekaně padne, jděte do ní! Vždyť jí nemusíte nosit denně. Na druhou stranu proč si čas od času nedopřát ten luxusní pocit vyrazit s rudou na rtech do ulic?

Výrazná rtěnka chce odvahu a zpočátku možná budete muset sama sebe dlouze přemlouvat. Ovšem jakmile se překonáte, bude to stát za to a okolí z vás nespustí oči. 

zoom Zvětšit

Odstín rtěnky vybírejte uvážlivě, ale nebojte se ani experimentů

Nejžhavější odstíny rtěnek

Jestli je to možné, zajděte si svou první výraznou rtěnku koupit tam, kde vám poradí. Ideální jsou drogerie a parfumerie, kde působí vizážistka. Na radu prodavačky, která vám bude tvrdit, že vám vše náramně sluší a navíc se vám bude snažit nenápadně podstrčit to nejdražší, co zrovna mají na skladě, rozhodně nedávejte.

Co se týče odstínů rtěnek, které jsou aktuálně trendy, pak vybírejte z tónů fialové, purpurové nebo čokoládové. Oblíbené jsou stále i sytě růžové, rudooranžové a klasicky rudé odstíny. Při výběru odstínu se nenechte ovlivnit tím, co vás okouzlilo v módním časopise. Vybírejte odstín hodící se typově k vaší pleti a osobnosti.

Nebojte se experimentů

Rtěnka se k vám musí dokonale hodit, ovšem to neznamená, že nesmíte experimentovat. Máte platinové blond vlasy, a tak si netroufáte na jiný odstín než je červený? Co takhle vyzkoušet borůvkový odstín? Experimentovat můžete samozřejmě také s matem a leskem. I když jsou v kurzu spíše matné odstíny, leskem rozhodně nic nepokazíte. Naopak budete ještě více sexy!

zoom

K výrazným rtům se hodí jednoduchý make-up

Jak se nalíčit

Při líčení rtů platí vždy jedno pravidlo – kvalitní základ. Díky tomu vám rtěnka na rtech vydrží opravdu dlouho. Jak na to? Naneste na rty trochu make-upu a teprve poté naneste rtěnku. Balzám na rty vynechte, protože jinak se vám na rtech vytvoří nejednotná drolící se struktura.

Jestliže se neobejdete bez kontury, pak zvolte tužkovou, která působí precizněji. Odstín by měl být stejný jako má rtěnka. V opačném případě budete vypadat jako klaun. Nepřehánějte to ani s dalším líčením (make-up, oční stíny, řasy). K výrazným rtům se hodí jednoduché líčení. Pokud se nechystáte na večírek, pak nejsou nutné oční stíny. Bohatě si vystačíte s trochou make-upu, korektorem a řasenkou. Vyhnula bych se i příliš nápadným (například nalepovacím) řasám.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.