Tipy pro dokonalý make-up

Máte pocit, že ať už strávíte před zrcadlem pět minut nebo celou hodinu, je konečný výsledek pokaždé stejný? Pokud se budete držet několika základních pravidel při nanášení make-upu, můžete mít tváře jako od vizážistky.

img


Víte, jak se pozná špatně nalíčená žena? Velice jednoduše. U uší má bílý flek, protože si make-up nenanesla až k uším. Nechcete-li vypadat jako z muzea voskových figurín, naneste si make-up až k ušním boltcům nebo klidně i přímo na ně.

Nanášejte make-up správným směrem

Při nanášení make-upu je velice důležitý správný směr. Začněte pěkně shora – tedy od čela. Lehkou vrstvu make-upu naneste až k prvním vlasovým kořínkům, a pak postupujte plynule níže. Výhodou nanášení make-up od shora dolů je to, že pokud to s make-upem přeženete, jednoduše ho stáhnete až ke krku, kde se snáze rozplyne. Vyvarujte se tomu, že byste nános make-upu ukončila u dolní čelisti. Na denním světle byste byla okamžitě odhalena.

zoom Zvětšit

Naneste make-up i na rty. Déle vám vydrží rtěnka.

V případě, že se Vám make-up dostane na rty, nepanikařte. Takhle je to správně. Pokud si lehkou vrstvu make-upu nanesete také na rtíky, déle vám pak vydrží rtěnka. Stejné pravidlo platí i pro oční víčka. Nesnažte se je ošidit.

Náš tip: Nejlépe se make-up nanáší, pokud si jej rozprostřete na hřbet ruky, odkud jej budete postupně nanášet na obličej. Máte-li ve zvyku make-up na obličej tzv. ťupkat, může se vám stát, že napůl vsáklé kapičky půjdou špatně rozetřít a zničí se tím celkový dojem.

Nebojte se měnit odstíny make-upu

Pro lidskou pokožku je naprosto přirozené, že má jiný odstín v letních měsících a jiný v zimě. Přizpůsobte tomu svůj make-up a vyměňte váš oblíbený (celoroční) odstín make-upu za ten, který se k vaši pleti v daném období nejvíce hodí.

Mějte po ruce vždy alespoň dva odlišné odstíny (světlejší a tmavší). Bude-li třeba, můžete odstíny dokonce smíchat podle své potřeby.

Štětec plný bakterií vyhoďte

Viděla jste u profesionálních vizážistů, jak nanášejí make-up štětcem? S největší pravděpodobností s ním jen ladili drobné detaily, protože pro přirozený a dokonalý look se mnohem lépe pracuje vlastníma rukama. Navíc ve štětci se množí bakterie, které vám mohou způsobovat zarudnutí pleti, pupínky a další kožní problémy. To stejné platí i o houbičkách. Abyste tomu zabránila, musela byste je denně drhnout. Ruce se myjí mnohem snadněji.

zoom Zvětšit

Nedáte dopustit na tvářenky? Volte odstíny do růžova.

A když jsme u toho vyhazování nepotřebných věcí, zbavte se rovnou i výrazných zdravíček. Práce s nimi vyžaduje zkušenosti a um. Pokud nevystihnete správnou barvu a techniku, budete vypadat jako klaun nebo Marfuška z Mrazíka. Jestli se bez zdravíček neobejdete, dejte přednost odstínům do růžova. V létě můžete vyzkoušet bronzové odstíny.

Naneste korektor ve správném pořadí

Korektor bývá dobrým pomocníkem, ale musí se zvolit vhodný odstín a nanést se ve správném pořadí. Chcete zamaskovat kruhy pod očima? Zapomeňte na tmavý korektor. Co se týče jeho aplikace, tak korektor patří pod make-up, ne naopak.

Při koupi korektoru a make-upu sáhněte po stejné značce. Získáte záruku toho, že spolu budou tyto produkty dokonale ladit a výsledný efekt bude o to působivější.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.