Vyzdvižení hýždí pomocí vláken

Toto vyzdvižení hýždí se provádí ve dvou fázích a představuje kompletní gluteoplastiku. Dr. Pizzamiglio – na rozdíl od tradičních metod používaných pro zpevnění a lifting hýždí – provádí techniku, která umožňuje vyzdvižení a zpevnění tukové tkáně pomocí polypropylenových šicích vláken se vstřebatelnými kužely.

img

Dr. Pizzamiglio zatím provedl popisovaný výkon u 36 pacientů, kteří jsou sledováni již po dobu jednoho roku.

Stručně

Vyzdvižení provedené ve dvou fázích v měsíčním odstupu v lokální anestezii

V průběhu prvního měsíce po první fázi se vytváří dostatečná vazivová tkáň, která brání odloučení v uvedené oblasti

Lékaři zjistili, že je vhodné použít současně horizontální a vertikální vektory a provést operaci ve dvou fázích.

Dr. Roberto Pizzamiglio a jeho kolegové – na rozdíl od tradičních metod používaných pro zpevnění a lifting hýždí – provádějí techniku, která umožňuje vyzdvižení a zpevnění tukové tkáně pomocí polypropylenových šicích vláken se vstřebatelnými kužely. Tyto kužely jsou měkké a hydrofilní a vstřebávají se v důsledku hydrolýzy. Navíc stimulují také tvorbu nového kolagenu, přičemž 50 % objemu kuželů se vstřebá přibližně do pěti měsíců po aplikaci.

Dvoufázové vyzdvižení

Tato procedura se provádí ve dvou samostatných fázích s odstupem jednoho měsíce, obě fáze se provádějí v lokální anestezii. První fáze zahrnuje umístění sutur bez vzniku pnutí. Ve druhé fázi se provádí incize a proximální části sutur se dotáhnou, takže dojde k vyzdvižení. Předoperační značení se provádí v ortostatické poloze.

zoom

První část procedury, během které jsou zaváděny sutury (vlevo). Následuje test, který má ověřit pnutí a kompresi tukové tkáně (vpravo). Poté se rána uzavře až do druhého kroku, který se provádí o tři měsíce později. Fotografie: dr. Roberto Pizzamiglio

„Během první fáze infiltrujte lokálním anestetikem pouze místo incize a výstupní body. Po provedení incize je identifikována presakrální fascie. Pokračujte v zavádění vodiče pro suturu Silhouette do podkožních tkání, a držte se na úrovni co nejblíže svalové fascii. Pokud si pacient/ka stěžuje na bolest, patrně došlo ke stlačení fascie a směřujeme do oblasti, která je příliš hluboko. V takovém případě se vraťte zpět a vyhledejte správnou oblast více při povrchu. Dbejte na to, abyste nebyli ani příliš blízko u povrchu,“ vysvětluje dr. Pizzamiglio, chirurg provozující praxi ve španělském městě Marbella.

„Po umístění sutury protněte presakrální fascii proximální zakřivenou jehlou, aby bylo možné zachovat pořadí párových sutur a usnadnit tak hledání odpovídajících sutur během druhé doby výkonu,“ dodává.

Pro rozlišení pravostranných a levostranných sutur dr. Pizzamiglio doporučuje připojit k proximálním částem sutur číslované jehelce, až do zavedení odpovídajících sutur na opačné straně. „Tímto způsobem připojíme například párovou suturu č. 1 vpravo a vlevo k presakrální fascii a opatříme ji jednoduchým uzlem bez rizika záměny s jinými suturami,“ vysvětluje dr. Pizzamiglio.

Sutury se spojují v párech. Následně se spojí čtyři sutury pro snazší zavedení do rány ve druhé fázi operace. "První fáze výkonu se zakončí uzavřením rány plochými stehy", uvedl dr. Pizzamiglio. Po ovázání rány dr. Pizzamiglio doporučuje použít krátký kompresní pás pro liposukci.

Minimálně po jednom měsíci se provádí druhá fáze procedury, která zahrnuje vyzdvižení hýždí pomocí dříve umístěných sutur. „V průběhu jednoho měsíce po první fázi se vytváří dostatečné množství vaziva, které zabraňuje odloučení v této oblasti. Infiltrujte lokálním anestetikem pouze oblast incize. Odstraňte starou jizvu a vytáhněte proximální část sutur Silhouette použitých během předcházející fáze,“ popisuje dr. Pizzamiglio.

Dr. Pizzamiglio poté doporučuje následující kroky: Po spárování všech sutur začněte s utahováním. U každého páru určete směr sutury, a zatímco asistent/ka tlačí na střed gluteální oblasti, utahujte sutury pomocí šestice protilehlých uzlů. Po dotažení všech uzlů zavřete ránu plochými stehy. Pacient/ka musí nosit kompresní pás po dobu dvou týdnů.

Počáteční zkušenosti

zoom

Pacientka po dokončení druhé fáze procedury (vlevo) a poté osm měsíců po operaci. Fotografie: dr. Roberto Pizzamiglio

Jak uvádí dr. Pizzamiglio, šicí materiál Silhouette poprvé použil ke zdvižení hýždí dr. Fernando Urrutia přibližně před dvěma roky v Mexiku. „První výsledky byly zvláštní. U některých pacientů došlo k viditelné elevaci, zatímco u jiných došlo ke ztrátě elevace již několik dnů po operaci. Příčinou samozřejmě bylo, že kužely ztratily oporu a pnutí v tukové tkáni,“ tvrdí dr. Pizzamiglio.

Dr. Pizzamiglio se rozhodl učinit empirické hodnocení reakcí v gluteální oblasti při některých běžných pohybech dolních končetin a těla.

„U pěti pacientů jsme zakreslili referenční linie a sledovali jsme změny při různých pohybech. Zjistili jsme, že u prvního předoperačního značení se sutury nacházejí především v oblastech, které se nejvíce prodlužují při pohybech. Pokud tedy vazivová tkáň nebyla dostatečně silná, aby odolala odloučení, kužely ztratily pnutí,“ vysvětluje dr. Pizzamiglio.

Dr. Pizzamiglio poté přesunul předoperační značení do horizontálnější polohy, a tím se zvýšila stabilita komprese tukové tkáně. Ta však vedla pouze ke zvětšení objemu v horní části hýždí. „Proto jsme se nakonec rozhodli použít horizontální a vertikální vektory současně (se šesti suturami na každé straně) a provést operaci ve dvou krocích. Tím je zajištěna fibrózní reakce kolem sutur a kuželů. Při tomto uspořádání již máme stabilní výsledky,“ dodává dr. Pizzamiglio.

Dr. Pizzamiglio zatím provedl popisovaný výkon u 36 pacientů, kteří jsou sledováni již po dobu jednoho roku. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



NOVÉ
TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024

Životní styl komerční článek

Hledáte ideální místo pro vaši letní dovolenou v roce 2024? Nechte se inspirovat naším výběrem TOP 5 destinací, které nabízejí dokonalou kombinaci čistého moře, krásných pláží, kulturních zážitků a zábavných aktivit. TOP 5 Destinací pro letní dovolenou u moře v roce 2024.