Nové Omlazení.cz Vás vítá

Ale že jsme si dali na čas! O nové verzi se šušká už řadu měsíců. Konečně je tady, dostala pořadové číslo 4, a zcela jistě představuje největší vývojový skok v historii Omlazení.cz. Přípravné práce byly započaty již v říjnu 2009.

img

Tolik energie tvůrcům nového Omlazení.cz po dlouhé zimě 2009/2010 rozhodně nezbylo.

Každá změna k horšímu?

Zajímavé vysvětlení sklonu přeceňovat současný stav má psycholog Thomas Gilovich: "Lidé mají sklon přeceňovat současný stav i proto, že si tak (často falešně) potvrzují, že právě nyní jsou šťastní a spokojení. Každá změna znamená popření této představy a nutnost přiznat si, že dosavadní stav nebyl optimální."

Brněnská kavárna Café Onyx byla svědkem strategické schůzky Vlastimila Svobody a Lukáše Vodičky počátkem listopadu 2009 - drátěné modely (wireframes) byly připravované o měsíc až dva dříve.

V zimě 2009/2010 probíhalo vytváření grafických předloh (Vlastimil Svoboda), html/css šablon (Pavel Kujal) a implementace php/MySQL (Leoš Ondra), přičemž každý z pánů, včetně autora těchto řádků, byl v průběhu vývoje verze 4 minimálně jeden týden nemocný.

V závěru (jaro 2010) do hry vstoupil zájem mediálních zastupitelství, a některé stránky bylo proto nutné přepracovat tak, aby unesly modernější (tedy větší) reklamní formáty.

Ne, nemyslíme si, že je vše dokonalé

zoom Zvětšit

LV: "Chci tam mít i obchody." - VS: "Vůbec vám nerozumím."

Ani si nemyslíme, že všechny změny tu jsou změnou k lepšímu. Je zde pár "úliteb" inzerentům, u článků zatím chybí komentáře (pracujeme na nich), zda fungují soutěže zjistíme, až první "ostrou" úspěšně vylosujeme. Samozřejmě, že vše bylo testováno, ale... Dvacet tisíc unikátních návštěvníků za den je dvacet tisíc unikátních návštěvníků za den.

Největší změna zatím spíše jen bublá pod povrchem

Nové záložky (konečně bazar, který se neschovává, soutěže, které jsou jinde tak populární, neanonymní články a první skutečně moderní katalog) jsou jen špičkou ledovce.

Podstatná změna je sice zatím mnohem méně patrná než nové záložky, pro vývoj Omlazení.cz však bude naprosto zásadní. Je jí postupný konec asymetrické komunikace, kde na jedné straně byl skutečný člověk se jménem a tváří (na Omlazení.cz donedávna jen Lukáš Vodička, nyní však přibývají autorky článků) a na druhé straně anonymní nick, přezdívka.

Na svědomí to má samozřejmě Facebook, který nejen přinesl nový pohled na sociální sítě na internetu, ale také poskytuje technologické nástroje, pomocí kterých se my, skuteční lidé, propojíme i na Omlazení.cz.
I proto zatím u článků nenajdete "komentáře". Nechceme se vracet do pravěku internetu a raději rovnou vytvoříme něco, co bude skutečně odpovídat možnostem roku 2010. Nechte se překvapit a měsíc, maximálně dva, ještě vyčkejte...



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.



NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.