Žhavé tipy na letní líčení

Šatník není to jediné, co je zapotřebí s příchodem letních dní obměnit. I make-up je zapotřebí přizpůsobit žhavému slunci.

Léto nabízí spoustu potěšení, ale rozteklý make-up, rozmazané oční linky, oční stíny slité v jednu nevzhlednou skvrnu a ulepené rty od rtěnky mezi ně určitě nepatří. Poradíme vám, jak se nejlépe nalíčit v horkém počasí.

Opatrně s bronzerem

Trocha teplého odstínu v obličeji dokáže s celkovým vzhledem doslova zázraky – rozjasní pohled a zuby vypadají bělejší. Ale nic se nemá přehánět a v případě bronzeru to platí dvojnásob. Vizážisté doporučují nanášet bronzer jen na vyvýšená místa na tváři, kde slunce přirozeně nejvíce opaluje – na čelo, lícní kosti, bradu a nos. Můžete také nanést trochu pudrového bronzeru na krk a ušní lalůčky.

Odlehčete svůj make-up

Stejně jako se v létě oblékáte do vzdušnějších triček a sukní, na tvář použijte lehčí make-up. Zkuste v parných dnech vyměnit hutný make-up za tónovací krém, který vypadá na pleti přirozeněji, nepůsobí těžce a nepříjemně se na slunci neslije v jeden nehezký mastný koláč. Pokud potřebujete trochu více zakrytí, použijte na problematická místa korektor, poté naneste tónovací krém a lehký nános pudru.

Dejte šanci jasným barvám

Léto je to pravé období, kdy si můžete vyhrát s barvami a to nejen při výběru oblečení a doplňků. Obměnit můžete také barevnou paletu při líčení. Výraznější barvy na lehce opálené pleti krásně rozzáří pokožku a vy budete působit mladistvěji a vesele. Pokud jste zvyklá pouze na neutrální barvy a do barevných očních stínů nebo linek se pouštět nechcete, pořiďte si alespoň výraznější tvářenku s růžovým, oranžovým nebo lehce fuchsiových nádechem.

Zamezte nadměrnému lesku

Horké počasí se velmi rychle projeví zvýšeným leskem zejména v oblasti T-zóny. Proto byste měla nosit ve své kosmetické taštičce matující papírky. Jsou levné, jednoduché na použití a efekt je okamžitý a perfektní. Stačí jen přitisknout papírek na problematická místa, lehce poklepat a přebytečná mastnota zmizí jako mávnutím kouzelného proutku. Teprve po odstranění nadbytečného mazu papírkem se znovu lehce přepudrujte.

Vyměňte rtěnku za balzám 

Hutné a výrazně barevné rtěnky nejsou v létě na rtech zrovna příjemné, a tak mnoho žen dává v horku přednost balzámům na rty nebo se malování rtů vyhnou úplně. Skvělým kompromisem mezi rtěnkou a balzámem na rty jsou tónovací balzámy, které rtům dodají trochu barvy. Letní balzámy s dotykem barvy obvykle obsahují UV filtr, který ochrání citlivou pokožku rtů před žhavým sluncem.

Prodlužte výdrž svého nalíčení

Krémové stíny v létě moc dlouho nevydrží, ale pokud před jejich nanesením na víčka použijete primer, můžete předejít nehezkému slití stínů v jednu linku a prodloužíte jejich trvanlivost. Výdrž krémových stínů také prodlouží, pokud na ně v jemné vrstvě nanesete pudrové stíny. Stejné pravidlo platí i pro oční linky. Nejprve si nakreslete tužkou na oči nebo tekutými linkami linku, poté malým štětcem s nánosem tmavých stínů přejeďte přes oční linku. Léto je jako dělané pro voděodolné řasenky.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?