Zimní péče o pleť

Studený vítr, mráz a časté přechody z vytopených místností do zimy pokožce příliš neprospívají. Proto je důležité dopřát pokožce v chladných měsících speciální péči.

Vitamíny a voda

Během chladným měsíců je vhodné zvýšit příjem vitamínů, což ovšem neznamená, že máte vykoupit lékárnu. Mnohem účinnější je přijímat vitamíny prostřednictvím jídla a potravinových doplňků. Důležitý je rovněž pitný režim. Doporučuje se pít čistá, neperlivá voda. Pro zahřátí jsou ideální bylinkové čaje. Zkuste nesladit, případně zvolte trochu medu nebo stévii.

Krémy a masti

V zimě se vyplatí používat mastnější varianty krémů, jelikož pleť bývá napnutá a vysušená. Pořiďte si kvalitní hydratační krém na bázi oleje a klidně jej aplikujte i několikrát denně, zabráníte tím ztrátě vlhkosti. Jakmile spadne rtuť teploměru hodně pod bod mrazu, chraňte svou pleť pomocí mastí, jež obsahují až 80 % oleje. Vyhněte se přípravkům obsahujícím alkohol.

zoom

Odolejte zimě

Balzámy na rty

Velkou pozornost věnujte v zimě svým rtům. V žádném případě si je neolizujte, místo toho použijte ochranný balzám na rty. Před odchodem z domu naneste na rty výživný krém, po celodenním chození po venku si udělejte jemný peeling kolem rtů a na noc naneste na rty vazelínu. Blahodárně působí i med, který necháte chvíli působit a poté jej olíznete.

Krém na ruce a rukavice

Ruce chraňte pomocí vyživujícího krému a hřejivých rukavic. Ruce krémujte minimálně dvakrát denně a jednou týdně jim připravte teplou olejovou lázeň, do které ruce na chvíli ponoříte. Jakmile je vyndáte, důkladně je osušte a oblečte se do rukavic. Již druhý den poznáte rozdíl, ruce budou dokonale regenerované a neuvěřitelně jemné.

Náš tip: Používejte make-up s ochranným faktorem a celoročně se otužujte. Najděte si alespoň jeden den v týdnu čas na návštěvu sauny. Odolnější se stane nejen vaše pleť, ale i organismus.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?