Reaguji na Nicol:
Jojo. my to taky někdy dělám s mrkví. Najemno nastrouhat a smíchat s kaší. Jak to děláte vy? 
dneska mi někdo zrovna vyprávěl, že nejlepší kaše je, když se tam přidá trochu majonézy.... fuj
Znate to nekdo, zkousel jste to nekdo?
Fujtajbl
. Já nechápu ty lidí, co cpou majolku nebo tatarku pomali i ke knedlu vepřu
. Já nemusím ani jednu tuhle nezdravou srajdu 
Taky: uvařené oloupané brambory (někdo je vaří ve šlupce a už je to na té kaši podle mě znát), trocha soli, máslo a převařené mléko. Pořádně rozšlehám a je výborná.
Občas přidám celer- uvařím kousky celeru společně s bramborama (cca v poměru 1:3) a potom běžný postup.
Cituji misa_sisa: dneska mi někdo zrovna vyprávěl, že nejlepší kaše je, když se tam přidá trochu majonézy.... fuj
Znate to nekdo, zkousel jste to nekdo?
Nadávám "do", ale když mám řízek a na něm tatarku (jen Spak, nebo domácí - jinou nee
), tak je ta kombinace dobrá.
Kaši jinak nechávám jen takovou "holou" (máslo, mlíko a trocha soli), každý ať si dochutí.
A ještě k tomu horkému mléku.
To se dává proto, že když jsou brambory trochu lojovité a zalily by jste je studeným mlíkem, tak z kaše budete mít škrob.
Právě minulou neděli jsem to udělala
(nechtěla jsem čekat, až se mi mléko v mikrovlnce ohřeje) a rázem jsem měla těsto na škubánky.

Vařenou sladkou kukuřici. To je mňamina 
k tomu mléku? Má být vlažný nebo teplý? Jo a nevíte co dělám špatně, když se mi nedaří kaši rozmíchat do hladka? Pořám mi tam zůstávají malé hrudky. Čím to šťoucháte a vymícháváte?
Uvařim brambory s jednou mrkví, pak to všechno rozšťoucham ručně, přidám teplé mléko a sůl. Vše na závěr rozmixuju. Jde přidat i stroužek česneku.
Máslo jsem zapomněla, to taky dávam
, hezky zjemní...
Reaguji na pehamek: Mléko musí být horké.Dá se rozšťouchat a vymixovat ručním šlehačem nebo obyčejnou metličkou.
Já dávám hodně másla a jen trošičku mléka,když je hodně hustá,jinak pridávám na jemno nasekanou petrželku nebo jarní cibulku,kaše je potom výborná
Reaguji na Lauritta: ještě mě napadá, že třeba používám špatný typ brambor.
Otázka klidně pro všechny - jaký varný typ na to používáte? A - salátové. B - přílohové nebo C - pyré?
Na kaši B nebo C, až takový rozdíl v tom není (chce to moučnější typ).Lojovité (A) můžou dělat hrudky, protože jsou pevné a na chuť do kaše nic moc.Ty jsou fakt na saláty nebo opékačky.
A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.