arrow
profile_image
Barbárie
od 25. 11. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Ahojky.
Oblíbila jsem si ranní sladké kašičky. Ovesná je klasika, tu zná a zvládá snad každý, a tak jsem si koupila pohanku a jáhly. Jenže nevím, jak přesně je vařit. Podle návodu je to nejjednodušší, ale ráno se mi opravdu nechce stát 20 minut u plotny... Máte nějaké zkušenosti s tím, jak takovéto kaše (i jiné) uvařit rychleji? Myslím například v mikrovlnce nebo naložit na noc do mléka...:/
Uvítám jakoukoliv radu nebo tip

arrow
profile_image
Barbárie
od 25. 11. 2014
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

méně než
10 příspěvků

Podruhé už si koupím instantní Takže ty jáhly normálně namočit přes noc a ráno šoupnout do mikrovlnky na 1-2 minuty? Myslíš, že je to možný? :-/

arrow
profile_image
blackberry
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Barbárie: Můžeš si tyhle si nechat na víkend, kdy je na to víc času a koupit instantní. Asi by taky šlo si jáhly nebo pohanku uvařit večer a ráno to jen prohřát.

arrow
profile_image
Amour
od 28. 7. 2012
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Já jsem zvyklá ty normální vařit chvilku na sporáku, takže s mikrovlnkou nevím...ale osobně si myslím, že když budou přes noc namočené a ráno je dáš do mikrovlnky na plný výkon, tak by to mohlo být udělané... Ono tím namočením změknou a nabobtnají, tak už by to nepotřebovalo tolik vařit. Prostě to zkus a uvidíš Jinak ty instantní mají různé druhy - rýžové, pohankové, kukuřičné... Můžeš experimentovat

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Vařím si rýžovou kaši vždycky večer. kaše se vaří cca hodinu a půl (nastavuju minutku po 15 minutých, vždycky zamíchám a mezitím se věnuju čemukoliv jinýmu), většinou dělám víc, vydrží mi to tak na 3 snídaně. a ráno vždycky odendám a chvilku ohřeju na plotně.

Instantní věci nekupuj (= většinou chemie) případně zpracované zrno nemá už tolik vitamínů a živin jako neloupané zrno.

A mikrovlnku taky nech stranou, pokud se snažíš o zdravou stravu. zdravá strava je časově náročná, takže většina urychlováků (jako fazole z konzervy plné chemie, konzervantů atd.) není tak zdravá jako pomalé varianty (namočení fazolí na 3 hodiny a hodinu vařit).

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené