Reaguji na columbina:
Nejlepší je koupit si mleté wasabi (takový prášek) a zamíchat s kapkou vody. Udělá se ti wasabi jako z restaurace takové to tuhé a hezky zelené

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

tak já nevím holky, sushi mám hrozně moc ráda, ale takhle to doma prznit? tunák z konzervy, petrželka okolo ... to už snad ani nemá se sushi nic společného kromě tvaru. trochu mi to přijde, jako kdyby čínan vařil svíčkovou a místo svíčkové použil tofu a kořenovou zeleninu nahradil klíčky a výhonky.

jinak sushi taky občas doma dělávám,s přáteli, každý si pak udělá svou vlastní rolku, je to docela sranda. ale i když používáme čerstvé ryby a rýži na sushi a snažíme se co se dá, ta kvalita se nikdy nevyrovná pravému sushi.

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Reaguji na berolina:
A můžu se zeptat, kde ty čerstvé syrové ryby sháníš? Já jsem se teď vrátila z Japonska a suši (zejména nigiri, na maki mi trošku vadila ta řasa...) a sašimi mě fakt chutnalo, ale nějak se nemůžu ubránit dojmu, že tady nemůže být tak dobré jako v tom Japonsku - prostě proto, že nemáme takový přístup k čerstvým rybám. Přece jenom je to pak o něčem jiném, když tam dá člověk úplně čerstvou rybu a když tam dá už jednou zamraženou......
Jinak s Tebou souhlasím, některé "počeštěné" suši mě přijde drobet směšné
BTW je sranda, že tady platí suši za lahůdku a stojí docela dost a v Japonsku je to jedno z nejlevnějších jídel Sašimi už je ovšem drahé
Co se týče receptů, tak jsem výbornou knížku v angličtině o přípravě suši (těch tradičních, japonských) koupila na letišti v Tokiu

arrow
profile_image
berolina
od 15. 1. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na bakalářka:
no já jsem v londýně, tady se čerstvé ryby dají sehnat na trhu normálně. i v supermarketu, ale těm moc nevěřím. a už vůbec ne zmražené, přece jenom se jí syrové, tak by ta kvalita měla být prvotřídní.

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji berolina: no já jsem v londýně, tady se čerstvé ryby dají sehnat na trhu normálně.

Tak to závidím - přece jenom je to přímořský stát...Jojo, za kapra se holt suši dělá blbě

Reaguji na berolina:
Já se do sushi zamilovala v Japonsku a když jsem přiletěla potom do ČR, začala jsem hledat nějakou náhradu, ikdyž v Evropě to jde těžko..nejbliže je pro mě Sushi point Brno a nebo Momo sushi..ani jedno se pravému sushi moc nevyrovná, ale ten pocit tam je. No a jelikož v okolí 70 km nemám čerstvé ryby, okoukala jsem variantu z Sushi Pointu (v Momo ji dělají také), tedy tuňák s petrželkou Chutná mi to Ale vždy když je trocha času ráda si zaletím na sushi do Japonska

arrow
profile_image
laala
od 13. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

chtěla bych se zeptat, co vlastně můžu všechno použít jako náplň do sushi? Předpokládám, že to nemusí být zrovna ryby, ale také různá zelenina atd. K čerstvým rybám se bohužel nedostanu, nejsem z Prahy a nemám přístup do makra. Navíc teď moc nechci jíst nějaké syrové maso. Základní suroviny mám, jen nevím, co dovnitř... a chtěli bysme to doma vyzkoušet Zatím chci zkusit ty základní rolky.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Reaguji na laala: dávám tam okurky, uzené tofu, ředkev...fantazii se meze nekladou

arrow
profile_image
laala
od 13. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Reaguji na Lucrezia: tak mi dle své fantazie napiš prosím ještě více a více možností, díky moc Do těch Maki by šla dát i krabí tyčinka? Vím, že to není asi moc japonské, ale...

Cituji laala: Do těch Maki by šla dát i krabí tyčinka?

Určitě, krabí maki se běžně prodává

Cituji laala: více a více možností

Nejčastěji se dává okurka, avokádo, mango, kaviár.

arrow
profile_image
Lucrezia
od 26. 12. 2009
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Cituji laala: tak mi dle své fantazie napiš prosím ještě více a více možností, díky moc

zapoj fantazii...můžeš tam narvat cokoliv co ti chutná. já to už viděla i s kuřetem a vaječnou omoletou
já mám nejraději okurku, ředkev a grilovaného lososa

arrow
Neprodává v Bazaru

moderátorka

Cituji Lucrezia: s kuřetem a vaječnou omoletou

Tak s vajíčkem je to i originálně v japonsku (akorát že to vajíčko je sladké a fakt nechutné )

arrow
profile_image
laala
od 13. 2. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

holky dík moc, takhle mi to stačí Zkusíme okurku, krabí maso, avokádo

arrow
profile_image
kokajco
od 11. 3. 2010
Poslat SZ
Nemá galerii obrázků

Neprodává v Bazaru

Ahoj, tak já se taky zítra půstím do sushi.. (krabí tyčinky, okurek)

arrow
0%
0    0
Nebyla hodnocena

Nám nejvíce chutná california roll. Řasa se pokryje rýží a posype sezamovými semínky. Pak řasu s rýží otočíte a doprostřed uděláte "čáru" majonézou, avokádo a krabí tyčinky. Zarolovat a hotovo. U nás opravdu patří k nejoblíbenějším, miluji californii

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.

 
Toto téma jsem založil/a, mohu ho tedy uzavřít.
Své téma uzavírejte vždy (!) po úspěšném prodeji v Bazaru. Děkujeme!
Příspěvky
| smazat označené