4 rady jak pečovat o suché a nezdravě vypadající vlasy

Trápí vás suché lámavé vlasy, jejich matný vzhled a roztřepené konečky? Není to úděl, který vás musí provázet celý život. Několika snadnými kroky a hlavně pravidelnou péčí si pomůžete k vlasům jako ze salónu.

img

Jednou až dvakrát do týdne byste neměla zapomenout na dokonalé vyživení vašich vlasů.

1. Vyberte si kvalitní šampon na suché a lámavé vlasy

Máte-li vlasy poškozené, musíte jim dopřát tu správnou péči. Vždy dbejte na to, aby byl šampon určen pro váš typ vlasů. Jedině tak dosáhnete správného efektu. Pro vlasy suché a lámavé se nejlépe hodí šampon s keratinem nebo výtažky z kvalitních přírodních olejů – jojobový, mandlový, arganový nebo marulový. Takový vlasy hydratuje, zacelí poškozené vlákno a dodá zdravý lesk.

Obzvláště u suchých vlasů byste nikdy neměla zapomenout na balzám, který vlasy vyživí, hydratuje, ochrání při vysoušení a usnadní rozčesávání.

Tip: Pro zářivý lesk vlasy oplachujte studenou vodou.

2. Při česání a vysoušení postupujte jemně

Největší chybou, kterou my ženy děláme, je špatné vysoušení vlasů. Vezmeme ručník a hlavu „vydrbeme“ do sucha. Voda z vlasů by se měla ručníkem pouze vymačkat. Drbáním vlasy zacucháte a poničíte. Navíc si velmi znesnadníte rozčesávání.

Na rozčesávání používejte hřeben s velkými zuby a vlasy postupně rozčesávejte od konečků ke kořínkům. Jemné vlasy se rády cuchají a jsou-li vlasová vlákna poškozena, trpí ještě víc. Kartáče jsou z toho důvodu zcela nevhodné.

3. Chraňte vlasy před teplem

Před fénováním můžete na vlasy aplikovat kúru ve spreji. Ta je zregeneruje, hydratuje a lépe ochrání před vysoušením. Stačí ji nastříkat na ručníkem vysušené vlasy. Navíc tepelná úprava kúře prospěje – aktivují se účinné látky a vy tak dosáhnete optimálního výsledku.

Žehlení a kulmování není pro poškozené vlasy vhodné, ale pokud jednou za čas takovou úpravu podstoupíte, nezapomeňte použít sprej heat protect, který zabrání poničení vlasů i při vyšších teplotách.

4. Pravidelně používejte hloubkovou regenerační kůru

Jednou až dvakrát do týdne byste neměla zapomenout na dokonalé vyživení vašich vlasů. Dejte jim, co potřebují v kúře na vlasy. Ta pronikne až do hloubky vlasu a vyživí ho na delší dobu. Na suché vlasy jsou nejlepší vlasové kůry s keratinem a oleji. Vyplní vlasové vlákno a uhladí ho tak, aby opět vypadalo zdravě.

Keratin je základní stavební jednotkou vlasů, chlupů i nehtů. Je-li narušena jejich struktura, musí se uměle doplnit.

Tip: Kúru nejprve prohřejte v dlaních a jemně ji vmasírujte do vlhkých vlasů. Vždy se nanáší od poloviny vlasů ke konečkům, abyste předešla zplihlému efektu.


Nejvhodnější je používat všechny přípravky ze stejné řady, jelikož se účinky vzájemně podpoří a vy dosáhnete skutečně krásných a zdravě vypadajících vlasů. Na suché a namáhané vlasy vyzkoušejte řadu Syoss Oleo Intense Thermo Care, která obsahuje výživné oleje a PRO – CELLIUM KERATIN pro dokonalé zjemnění, lesk i hydrataci vašich vlasů. 




Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?