4 věci, které oceníte při sportování venku

Nejpřirozenější pohyb je venku na čerstvém vzduchu. Sport v přírodě nabízí nespočet benefitů v oblasti fyzického, psychického i duševního zdraví. Například při něm posilujete kardiovaskulární a imunitní systém, zeleň v podobě stromů má pro změnu relaxační účinky. Pokud však vyrazíte sportovat do přírody, měli byste se na to patřičně vybavit.

Pohyb je přirozený venku, ne uvnitř na páse či rotopedu

Běh i jízdu na kole můžete provozovat venku či uvnitř – na páse nebo na rotopedu, avšak přirozenější a především zdravější je sportování venku pod širým nebem. Navíc běh, cyklistika nebo třeba jízda na kolečkových bruslích v přírodě, má na člověka relaxační účinek, zažijete při tom nové zkušenosti a můžete také zaposilovat se svou vlastní vahou. Co si na sport venku pořídit?

img

Multifunkční šála se hodí do zimy i tepla

K běhu vám sice stačí kvalitní boty, sportovní oblečení a odhodlání, pokud se však chcete cítit co nejkomfortněji, pořiďte si k běhání multifunkční šálu. Oceníte ji nejen v chladných měsících, ale i v parném létě. Správně zvolená multifunkční šála poskytuje ochranu proti UV záření, dobře odvádí pot od pokožky a rychle schne. Pokud ji použijete jako čelenku, zabrání stékání potu do tváře a zkrotí i neposlušné vlasy. Multifunkční šála se dá použít také jako froté na ruce k utírání potu.

O pitný režim se postará camelbak s vodou

S příchodem tropických dní je velmi důležité hlídat si pitný režim, zvlášť během sportování venku. Pokud plánujete delší běh, horskou túru či jízdu na kolečkových bruslích mimo civilizaci, pořiďte si běžecký batoh s vakem na vodu. Díky tomu zůstanete nejen hydratovaní, ale budete mít přístup i k dalším základním potřebám. Camelbak je obvykle vybavený několika kapsami na zip, kam si můžete dát svačinku, peníze a dokumenty. Obsahuje různě velké přihrádky a je vybavený i dalšími doplňky, jako jsou například odrazky, píšťalka a háček na zavěšení a další.

Před sluncem, větrem i hmyzem vás ochrání brýle

Dalším nepostradatelným doplňkem sportovce jsou sportovní brýle, které poskytují nejen ochranu proti UVA, UVB a UVC záření, ale oceníte je také při větrném počasí či jako štít proti létajícímu hmyzu. Sportovní brýle dokážou částečně zabránit i stékajícímu potu do očí, který způsobuje nepříjemné štípání. Pokud zvažujete, jaké brýle na sport si pořídit, doporučujeme průhledné sluneční brýle, které můžete nosit celoročně, a to i tehdy, když venku není dostatek světla.

Na kolo si pořiďte pohodlný cyklistický dres

Chcete-li si jízdu na kolo opravdu užít, zapomeňte na legíny či šortky, které nosíte do posilovny. K jízdě na kole se nejlépe hodí cyklistický dres. V létě nejvíce oceníte lehký, vzdušný dres s krátkým rukávem, případně cyklistický dres bez rukávů neboli košili bez rukávů, která poskytuje maximální pohodlí a naprostou svobodu. Kvalitní cyklo dres by měl být vyrobený z pružného materiálu a zajišťovat dokonalý transport vlhkosti po celé délce. Důležitou funkcí cyklistického dresu je také bezpečnostní funkce. Dres je obvykle barevně výrazný, případně obsahuje reflexní prvky,  díky čemuž budete dobře vidět. Zimní zateplené dresy vás ochrání i před chladem a větrem.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!