Věděli jste, že pitný režim a to, co pijete, ovlivňuje také vaši postavu a hubnutí?

Mnoho lidí si myslí, že zhubnout jim pomohou pouze drastické diety. Není to však zdaleka tak jednoduché a kromě stravy je důležitý také pitný režim.

img

Možná jste to nevěděli, ale mnoho nápojů lze zcela bezpečně považovat za potraviny. Nevěříte tomu? V případě některých slazených nápojů může počet kalorií v půllitrové láhvi nebo sklenici snadno přesáhnout počet kalorií v běžném obědě nebo večeři. Nápoje, tekutiny a celkový pitný režim je třeba upravit podle toho. 

Které nápoje jsou nevhodné nebo rizikové 

Pokud chcete zhubnout, budete se muset vzdát některých běžných nápojů, které jsou pro tento účel zcela nevhodné nebo ve větším množství dokonce zdraví škodlivé. Jejich snížení má proto řadu pozitivních účinků. 

Mezi takové nápoje patří zejména ty, které jsou slazené buď cukrem, nebo dalšími sladidly. Jedná se především o různé limonády, kolové nápoje, ale také některé druhy džusů a samozřejmě známé energetické nápoje. Ty obsahují nejen velké množství cukru, ale také nechvalně známá "éčka" a nadměrné množství kofeinu. 

Co se týče kofeinu, kvalitní káva ve zdravém množství vám nemůže uškodit, naopak, může mít dokonce pozitivní účinky na váš metabolismus a trávení. Nemáme však na mysli nejlevnější instantní kávu, ale zrnkovou kávu, kterou si můžete před přípravou čerstvě umlít. 

Nejlepší je voda, a to nejen s citronem 

Na druhou stranu, pokud jde o nápoje, které jsou vhodné pro hubnutí, zde lze rozhodně doporučit čistou vodu. Nejenže obsahuje prakticky všechny potřebné živiny, minerály a stopové prvky pro náš organismus, ale nemá žádné kalorie a nejlépe hydratuje tělo. 

Můžete ji ochutit různými bylinkami, ovocem, zeleninou a kořením. Dobrým příkladem je voda s citronem nebo melounem a mátou, případně s nakrájenou okurkou; pozitivní vliv na hubnutí má také voda se zázvorem, kmínem nebo skořicí. Zajímavé je, že pokud je teplejší, může zrychlit metabolismus až o třetinu. 

Pokud jde o zdraví a hubnutí, lze doporučit i některé nesycené minerální vody, ale zejména čaje. Zde můžete střídat zelené, černé nebo různé bylinné čaje, například také z máty, ale také z fenyklu. Můžete přidat citron a ideálně také med. 

Zásady správného pitného režimu 

Kromě sledování toho, co pijete, je důležité věnovat pozornost i tomu, jak pijete. Stejně jako u jídla je i u pití základní zásadou pít menší množství tekutin a častěji, ideálně 1 až 2 dcl vody každou hodinu. Metabolismus tak bude neustále pracovat. 

Druhým důležitým pravidlem je hlídat si celkový objem vody, protože nedostatečná hydratace organismu má zpomalující vliv na trávení. V takovém případě byste měli dodržovat množství 2 až 2,5 litru tekutin denně, a to i v závislosti na počasí nebo aktivitě. 

Třetí zásadou, na kterou mnoho lidí zapomíná, je nepít tekutiny současně s jídlem, interval by měl být alespoň půl hodiny po jídle nebo před ním. Pokud navíc hned ráno vypijete alespoň 2 dcl vody, okamžitě nastartujete trávení. 

Vyzkoušejte také speciální přípravky na spalování tuků 

Podpora hubnutí, zejména pokud jde o výše zmíněnou stimulaci zdravého trávení a metabolismu, je možná nejen pomocí správného pitného režimu, ale také pomocí některých speciálních přípravků na bázi přírodních složek. Příkladem takového zajímavého a především již osvědčeného produktu je značka eSlim®. Jedná se o pilulky založené na kombinaci extraktu z divokého pomeranče spolu se zeleným čajem, kofeinem, extraktem z chilli, vitaminem C a aminokyselinou L-karnitinem. Výsledkem je tak komplexní a přirozená podpora metabolismu i spalování tuků. Pokud se chcete dozvědět více o tom, jak výrobek funguje, nebo si jej chcete objednat, můžete tak učinit přímo v oficiálním obchodě výrobce www.eslim.cz. Spolu se zdravým pitným režimem by mělo být hubnutí hračkou! 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!