5 největších mýtů o objemu

Podle některých „ověřených“ rad stačí vyfénovat vlasy v předklonu a získáte větší objem, který vám vydrží celý den. Vyzkoušela jste to, ale úspěch se nedostavil? Některé tipy nestojí za nic, proto jsme se rozhodli podívat se jim na zoubek.

Mýtus 1: Fénování v předklonu

Fénováním v předklonu si vlasy u kořínků vyfénujete dohladka, na objemu nezískají. Mnohem účinnější je intenzivní fénování vlasů po částech proti směru jejich růstu. Pokud máte přirozeně kudrnaté vlasy můžete vlasy fénovat i v předklonu, ale vždy maximálně čtyři minuty, poté vlasy fénujte přehozené na pravou a levou stranu (každou stranu cca 3 min.) – postup opakujte třikrát až čtyřikrát, v poslední fázi fénujte studeným vzduchem. Na kudrnaté vlasy používejte difuzér.

Mýtus 2: Objem během chvilky

Nevěřte reklamám, ve kterých tvrdí, že získáte větší objem během chvilky. Abyste ze svých vlasů dostala maximum, musíte do nich investovat čas. Osvědčeným trikem profesionálů je nanést na mokré vlasy sprej nebo pěnu na zvětšení objemu, poté pramínky vlasů postupně natáčet na kulatý kartáč a vyfénovat dosucha. Jakmile vlasy vychladnou, sundejte natáčky a zafixujte vlasy lakem pro zvětšení objemu. Celý proces vám zabere 20 až 30 minut.

Mýtus 3: Čím více přípravků, tím větší objem

zoom Zvětšit

Expresní pečující sprej pro objem a živost

Budete-li používat příliš mnoho přípravků na objem, budete mít jedině tak lepkavé vlasy, které nepůjdou upravit. Mnohem důležitější je správné dávkování. Množství pěnového tužidla na krátké vlasy odpovídá zhruba velikosti broskve, na dlouhé vlasy můžete dát dvě až tři podobné dávky. Pečující sprej pro posílení vlasů a vytvoření objemu nanášejte pouze ke kořínkům, fixační sprej aplikujte z minimálně třiceticentimetrové vzdálenosti.

Mýtus 4: Nepoužívejte kondicionér

Kondicionér je skvělým pomocníkem při rozčesávání vlasů a rozhodně neplatí, že jeho používání zabraňuje získání většího objemu. Kvalitní kondicionéry vlasy nezatěžují, naopak jsou k dostání i speciální kondicionéry zesilující vlasy a zvětšující jejich objem. Jedním z nich je například CHI Magnified Volume Conditioner, který využívá hedvábí, směs aktivních proteinů a keramických částic, jež obnovují a změkčují zevnitř každé vlasové vlákno a nezatěžují jeho strukturu.

Mýtus 5: Přípravky na objem vlasy vysušují

Současné přípravky na objem obsahují celou řadu pečujících látek, které vlasy rozhodně nevysušují. Nezáleží přitom na tom, jestli se jedná o šampon zvětšující objem, kondicionér pro zvětšení objemu, stylizační pudr pro zvětšení objemu či jakékoliv jiný přípravek. Moderní přípravky na objem vlasy zjemňují, navrací jim pružnost a přirozený lesk, posilují je a snadno si s nimi vytvoříte dokonalý účes plný objemu.



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.

TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?



NOVÉ
Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Jak si vypěstovat návyk na pravidelný pohyb

Životní styl komerční článek

Tohle asi není text pro lidi, kteří nevydrží chvíli sedět, zkoumají své výsledky a snaží se dosahovat lepších a lepších výkonů. Tohle píšu pro ty z nás, kteří si uvědomují důležitost pohybu pro zdravé tělo i mysl, chtějí si ho pravidelně dopřávat, ale netouží vítězit v soutěžích. Nebo vypadat jako hvězda akčního filmu z osmdesátek.