Recept na delší a krásnější vlasy

Nechystáme se vám prodat zajíce v pytli, takže nečekejte ověřený recept na urychlení růstu vlasů. Máme něco mnohem lepšího. Víme, jak docílit toho, aby vám rostly hezčí a pevnější vlasy.

Zbavte se oslábených konečků

Jestliže toužíte po dlouhých vlasech, nezapomínejte je pravidelně stříhat. Abyste docílila dlouhých pramenů, může to trvat dva až tři roky. Během té doby nenechávejte vlasy nekontrolovatelně růst. Poraďte se se svým kadeřníkem a zvolte střih, který zaručí vlasům zdravý vzhled a zároveň jim umožní růst bez toho, aby ztratily svou formu. Stačí zastřihávat konce vlasů, které jsou oslábené, suché a ochuzují zdravou část vlasu o potřebné živiny.

zoom Zvětšit

Posiluje vlasy a zanechává je hedvábné

Speciální vlasová péče

Vlasy dlouhé po ramena jsou staré přibližně tři roky, což znamená, že byly minimálně třistakrát umyté a prodělaly i podobný počet vysušování. Působení tepla a dalších škodlivých vlivů má za následek, že jsou vlasy poškozené, oslábené a zatížené. Jak dostat vlasy opět do kondice? Používáním správné péče. Vhodné jsou zejména regenerační přípravky a kosmetika s obsahem hydratačních látek jako aloe vera, arganový olej, bambusové máslo nebo přípravky obsahující speciální kombinace látek. K hydrataci a obnově poničených a přesušených vlasů slouží například šampon Biosilk Hydrating Therapy nebo silně hydratující šampon CHI Infra.

Důležitou roli při péči o vlasy hrají výživné kondicionéry. Na trhu jsou k dispozici smývatelné balzámy i bezoplachová péče na vlasy. Smývatelný kondicionér se nanáší pouze do střední části vlasů a ke konečkům, čímž předejdete nežádoucímu maštění pokožky hlavy. Jednou až dvakrát za měsíc použijte speciální vlasovou masku.

Omezte fénování

Fén, kulma, žehlička ani elektrické natáčky vlasům neprospívají, proto se snažte jejich používání omezit. Čas od času nechte vlasy přirozeně uschnout, místo elektrických natáček zvolte plasové nebo pěnové natáčky. Pokud nemáte kudrnaté vlasy, nečesejte se zamokra. Culíky, drdoly, spony a čelenky se také snažte nosit co nejméně.

zoom Zvětšit

Zabraňuje lámání a třepení vlasů

Při rozčesávání vlasů dbejte na to, abyste používala správný hřeben. Vyzkoušet můžete třeba legendární kartáč Tangle Teezer. Ohledně stylingových přípravků se neváhejte poradit se svým kadeřníkem. Ideální jsou přípravky, které obsahují kromě stylingových složek i vyživující látky. Doporučujeme stylingovou pastu na vlasy CHI Twisted Fabric s vitamíny, kterou vlasy nejen dokonale upravíte, ale zároveň jim dodáte lesk a vlasy budou hydratované.

Extra tipy pro krásné vlasy

  • Pravidelně čistěte své hřebeny a kartáče.
  • Nechoďte spát s mokrými vlasy. Mokré vlasy se snadněji lámou.
  • Snažte se zbytečně nestresovat. Stres je spouštěčem vypadávání vlasů a vzniku lupů.
  • Růst vlasů můžete podpořit pravidelnou masáží vlasové pokožky a stravou bohatou na horčík, železo, zinek a vitamíny B.
  • Spěte v saténovém povlečení. Díky hladkému povrchnu se vlasy na polštáři nezachytí, eliminuje se tím jejich poškození a vypadávání.


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




ABSOLUTNÍ HIT
Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Ach ti muži! V čem dělají v posteli chybu

Životní styl

Proč muži některé věci stále nechápou? Například že masáž má zůstat masáží nebo že ne vždy je nutné experimentovat. Co ženám připadá krkolomné až primitivní? Zeptali jsme se pár z nich na názor.

NOVÉ
Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Dokonale hladká pokožka navždy díky trvalé laserové epilaci

Estetická dermatologie

S názorem, že holení nežádoucích chloupků je život obtěžující činnost, se určitě ztotožní spousta žen, ale i mužů. Současná moderní doba si vyžaduje dokonale oholené tělo, a to jak na částech, které běžně vystavujeme okolí, tak i v intimních partiích.



NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.