Co dělat, aby byly vaše nohy jako v peřince?

Trávíte v práci celé hodiny na nohách? Pobíháte z místa na místo a nezastavíte se ani na sekundu? Pak určitě znáte ten pocit, kdy si večer konečně sednete a zjistíte, že vaše chodidla jsou otlačená, svaly žhnou únavou a záda bolí, jako byste celý den tahali pytle s cementem. Pokud chcete zmírnit dopady celodenního stání na nohách, pak vám pomůže zdravotní obuv. Vězte, že se vyplatí investovat do kvalitních bot, než poté složitě řešit zanedbané zdraví.

Co by měly mít ideální zdravotní boty 

  • Prodyšnost: v parných letních měsících oceníte především přírodní materiály, které jsou prodyšné a vaše chodidla v nich budou moct dýchat. Různé druhy zpracované kůže nebo textilu v kombinaci s korkem zajistí, že se vaše nohy nebudou příliš potit, a pokud se potit začnou, boty odvedou pot tak, že vaše noha zůstane v suchu. 
  • Odolnost: Pokud vám mají boty sloužit po celý den během mnoha měsíců, je nutné, aby jejich odolnost byla opravdu maximální. Odolné materiály je ale nutné kombinovat s materiály poskytujícími pohodlí. Hledejte tedy kombinaci pevné a odolné podrážky, měkké stélky a prodyšné podešvi.
TIP: Vyberte si zdravotní obuv online s dodáním domů nebo do jedné z pražských prodejen, kde si můžete boty pohodlně vyzkoušet.

  • Izolační schopnosti: Spousta lidí se během svého pracovního dne ocitne v místnostech s různými teplotami: horko na dvorku, chladný vzduch na dlážděných chodbách a ve sklepech, mráz vycházející z lednic nebo mrazáku, horko z trouby nebo od elektronických zařízení. Pokud má bota správné izolační vlastnosti, pomůže vám tyto rozdíly nevnímat nebo alespoň zmírnit jejich dopad. Do proměnlivých teplot je vhodná především korková platforma, přírodní korek totiž přirozeně izoluje a chrání vaši nohu před změnami počasí. 
  • Protiskluzová úprava: Občas přeběhnete přes vlhkou podlahu nebo rozlitou skvrnu? Pohlídejte si, aby zvolená bota měla protiskluzovou úpravu. Díky ní se budete moct cítit sebejistě i na vlhkém povrchu. 
  • Tvarovaná stélka: Ten hlavní důvod, proč spousta lidí sáhne po zdravotní obuvi, je jejich tvarovaná stélka. Ta pomáhá podporovat nožní klenbu a zabraňuje horším zraněním, které může způsobit nekvalitní obuv. Ideální je stélka, která drží tvar nohy, ale zároveň je flexibilní a částečně se přizpůsobí chodidlu nositele. 
  • Absorpce energie v patě: Pokud během své práce pobíháte z místa na místo a máte spíš rázný došlap, oceníte systém absorpce energie v patě. Tento systém při každém došlapu pomůže zmírnit důsledky dopadu nohy na tvrdý povrch, přičemž šetří kůstky a šlachy v noze. 
  • Přizpůsobivost: U zdravotní obuvi je více než u jiných bot důležité, aby přesně padla na vaši nohu. Vyberte si proto botu, která vám svou velikostí a tvarem skvěle padne. Výhodou je, pokud můžete obuv díky páskům nastavit tak, aby vám dobře seděla.
TIP: Potřebujete, aby vaše pracovní boty kromě pohodlí poskytovaly také nějaký speciální druh ochrany? Seznamte se s různými druhy pracovní obuvi.
img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.