Jak na domácí barvení vlasů?

Bojíte se domácího barvení vlasů, protože si myslíte, že to nezvládnete? Dáte na rady kadeřníků, kteří tvrdí, že barvy z drogerie vlasy ničí? Nemůžete všemu věřit, i doma si můžete vytvořit krásnou barvu, aniž byste vlasy poškodili. Poradíme vám, jak.

img

Shutterstock

Domácí barvení ? přeliv na vlasy

Důležitá otázka: opravdu barvy z drogerie ničí vlasy? Samozřejmě kadeřníci toto raději říkají, protože kvůli své práci potřebují, aby jim chodili zákazníci na barvu do salonu. Berte tedy tyto rady s rezervou. Všeobecně je lepší se podívat na dražší barvy, mnohem větší výběr této kosmetiky je na různých e-shopech s dražší kosmetikou. Jakákoli barva vlasy zatěžuje víc než třeba přeliv. A je jedno, jestli jde o barvu od kadeřníka nebo z drogerie, samozřejmě tzv. no name značky nemusí vždy znamenat kvalitu. Pokud si tedy nechcete příliš zatížit vlasy, vyberte si přeliv, který vydrží například 24 umytí. Výhodu mají ti, kteří chtějí zdůraznit odstín svých vlasů nebo mu dát tmavší tón, u zesvětlení toto neplatí. U přelivů pak existují i různé odstíny, které můžete mít experimentálně jen na chvíli, populární jsou barvy pastelových barev růžové, oranžové, fialové, pak tu máme i větší odvázanost v podobě modré, zelené. Existují však i různé tónovací barvy nebo alespoň barvy bez amoniaku, jež vlasy šetří.

img

Notino

Vymývací barva na vlasy

Dnešní vlasová kosmetika poskytuje opravdu široké rozpětí přípravků, s nimiž docílíte skvělých výsledků. Oblíbené jsou tónovací masky na vlasy, které kštici vyživí. Anebo abyste nemuseli vlásky zatížit spoustou peroxidu, abyste dosáhli platiny, kupte si klasický blond odstín a poté si na vlasy dejte toner s modrými pigmenty. Dodají barvě chladný odstín, který se blíží platině. Vymývací barva na vlasy může být i sprej. Když si svoji kosmetickou výbavu doplníte o masky, krémy a olejíčky, jimiž budete vlasy vyživovat, nemusíte se bát, že svoji hřívu ohrozíte. 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?

NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.



NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!