Jak se dostat zpátky do formy po porodu? Jděte na to pozvolna

Máte doma malý uzlíček štěstí, ale pohledu do zrcadla se stále tak trochu vyhýbáte? Mnoho novopečených maminek se po vzoru celebrit pouští do náročného cvičení a drastických diet takřka hned po porodu. Nadělají tím ale více škody než užitku. Přečtěte si, jak se dostat zpátky do formy v klidu a pohodě.

img

Během šestinedělí dopřejte svému tělu čas na regeneraci. Bohatě stačí, když si každý den dopřejete alespoň procházku s kočárkem. Chůze je podle odborníků jedním z nejlepších a nejzdravějších pohybů vůbec. K tomu, abyste shodily pár přebytečných kil, vám bude stačit i 6 000 kroků denně. Během procházky střídejte tempo, odpočívejte a užívejte si čerstvý vzduch se svou malou ratolestí.

Cvičte zlehka a pravidelně

K domácímu cvičení je sice obtížné se přinutit, na druhou stranu málokterá maminka si z rodičovského příspěvku může dovolit zaplatit permanentku ve fitku. A co víc, jakmile bude miminko trošku starší, doma můžete posilovat spolu. Dítě netradiční aktivita s vámi pozitivně naladí a balanční cviky navíc zlepší jeho koordinaci. Jděte na to ale pozvolna. Silový trénink během kojení je doporučován maximálně 2× týdně, nejlépe formou posilování středu těla a pánevního dna.

Netlačte na pilu

Dokud kojíte, cvičte střídmě. Odborníci se shodují, že mírné nebo středně náročné posilování vašemu tělu jen prospěje. Pokud své tělo ale budete přetěžovat, můžete tím nepříznivě ovlivnit tvorbu mateřského mléka. Během cvičení důsledně dbejte na pitný režim a miminko se snažte nakojit vždy před posilováním.

Nehubněte, jezte zdravě

Ať už jste během těhotenství přibrala 5 nebo 20 kg, po porodu ani během kojení rozhodně není vhodná doba pro držení drastických diet. Jezte zdravě, ale neomezujte se. Zařaďte do jídelníčku více zeleniny a jezte pravidelně, naopak se vyvarujte nepravidelnému přejídání a dojídání jídla po batolatech. Mimochodem, víte, že žena spálí kojením v průměru zhruba tolik kalorií, jako kdyby hodinu hrála tenis?

Nezapomínejte, že kojení stojí vaše tělo spoustu energie, což samo o sobě zpravidla vede k přirozenému úbytku nadbytečných kil. Nejlepší cestou, jak se dostat zpátky do formy, je tak kombinace pravidelného cvičení, rozumného jídelníčku a psychické pohody.  



Komentáře

Žakuja
Když se chce, jde to I já to zvládla a cítím se líp než před otěhotněním
Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.

TIPY A TRIKY
Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Holky sobě aneb proč je nejlepší jet do lázní s kamarádkou?

Životní styl komerční článek

Důvodů, proč se vydat na čistě dámský víkend, je hned několik. Pobavit se ve společnosti stejně nezadané kamarádky, relaxovat pár dní s maminkou či sestrou nebo oslavit rozlučku se svobodou. V lázních na vás bude čekat nespočet příjemných wellness procedur a navíc si užijete společnost spřízněných holčičích duší!



DOPORUČUJEME
Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Jízda na kole nebo běh: Co je lepší na hubnutí?

Životní styl

Cyklistická sezóna je v plném proudu. Pokud jste se však rozhodli osedlat své kolo, abyste ještě vylepšili svou formu do plavek, možná vás bude zajímat, jestli je jízda na kole na hubnutí to pravé. Nebo bude nutné k rychlejšímu shození nadbytečných kil obout spíše tenisky a začít pravidelně běhat?