Jak správně prát vaše oblíbené módní kousky?

Každá z nás má ve skříni oblečení, na které prostě nedá dopustit. Obléknout na sebe nové letní šaty, o kterých víte, že v nich vypadáte skvěle, je zkrátka super pocit. Jak ale o tyto módní srdcovky pečovat, tak aby vám vydržely co nejdéle ve stavu, jako když jste si je odnášeli z obchodu? Přečtete si náš jednoduchý průvodce, který poradí, jak se o oblečení starat v pěti základních krocích.

img

Krok č. 1: Zkontrolujte cedulku 

Většina z nás si zvykla nečíst cedulku u oblečení a odstřihnout ji, aby zbytečně nepřekážela, když máme nové tričko či kalhoty na sobě. Nicméně věnovat pár minut pokynům na štítku je mnohdy velmi užitečné. Snadno tak zjistíte, jaké oblečení je vhodné prát na 30 stupňů, které je dobré sušit při nízké teplotě a jaké kousky byste do pračky vůbec neměli dávat. 

Krok č. 2: Rozdělte prádlo podle druhů 

Pozornost byste měli věnovat také rozdělení oblečení podle typu tkaniny a nedávat dohromady například věci na každodenní nošení s vaším sportovním oblečením. Díky separování podobných typů oblečení k sobě pak můžete jednoduše zvolit vhodný program praní pro určitou skupinu prádla jako je například nastavení pro velmi jemné prádlo či program pro sportovní kousky. Stejně ale platí, že je důležité se řídit cedulkou u každého typu prádla. 

Krok č.3: Nechte barvy zářit 

Zkuste roztřídit oblečení co nejvíce podle stejných barev. Často bývá právě smíchání různě barevných svršků jeden z hlavních důvodů, proč vaše oblíbená trička rychle ztrácí původní barvu. Dalším zlepšovákem je otočit trička při praní i sušení naruby. Zvláště necháte-li oblečení na přímém slunci, obraťte ho naruby, aby nevyšisovalo. 

img

Krok č. 4: Použijte správný prací přípravek 

Pokud chcete zachovat kvalitu a správný tvar vašeho oblečení, zvolit správný prací prostředek je klíčové. Zkuste například nové kapsle Ariel Complete Fiber Protection s unikátním čistícím systémem, který zanechá vaše prádlo brilantně čisté. Nejenže perfektně odstraní skvrny již během prvního praní, zároveň vaše oblečení chrání před ztrátou barvy a tvaru. Díky extra technologii Fibre Protect, která zajišťuje zvýšenou sílu aktivních složek ve třech komorách jedné kapsle, je čistící účinek ještě silnější. 

Krok č. 5: Nepřeplňujte buben pračky 

Nejdříve vhoďte kapsli do bubnu pračky a poté přidejte prádlo a případně aviváž. Dávejte vždy pozor, abyste nepřeplnili buben pračky. V pračce by mělo být dostatek prostoru, aby mohla voda cirkulovat a prací prostředek účinně působit. Podobně je to i se sušičkou – pokud ji přeplníte, nejenže bude sušení trvat déle, ale zároveň vás také přijde na více peněz. 

Uchovávejte kapsle z dosahu dětí. 

Více na: www.keepcapsfromkids.eu 



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
V cizím městě jako doma

V cizím městě jako doma

Životní styl komerční článek

Máte volný víkend a chystáte se vyrazit na výlet do neznámého města. Jak na to, abyste i v několika málo dnech poznali každý kout a užili si vše, co nové místo nabízí? Ať už vás lákají historické památky, kulturní zajímavosti nebo skryté kulinářské poklady, připravili jsme si pro vás tipy, které vám pomohou odhalit všechna tajemství, která vaše destinace skrývá.

NOVÉ
Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Těhotenský polštář z JUKKI, pomocník na spaní i kojení

Životní styl komerční článek

Těhotenský polštář si oblíbila dlouhá řada maminek! A nejen těch v očekávání, ale i těch stávajících. Těhotenské polštáře jsou totiž kouskem, kterého se ani po poporodu určitě nevzdáte. Využijete jej jak v těhotenství, tak při kojení. Kojicí polštář, jak se této praktické vychytávce jinak také říká, si zkrátka zamilujete. Těhotenské polštáře ve tvaru C vám zaručí pohodlí během spánku v těhotenství a absolutní komfort pro vás i vaše miminko při kojení. Jak těhotenský polštář vybírat a co dalšího pro těhotné vám JUKKI nabídne? A je lepší koupit těhotenský polštář i ten kojicí, nebo si vystačíte s jedním, jež využijete na několik způsobů? Prozradíme vám, proč stojí za to u JUKKI nakupovat.



TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.