Padání vlasů u mužů: Kdy je přirozené a jaké jsou jeho příčiny?

Vlasy jsou pro každého z nás velmi důležité a rozhodně je velmi nepříjemné, když člověk zjistí, že mu nadměrně padají a na některých místech viditelně chybí. U mužů se tato situace bohužel stává poměrně běžně, přičemž hodně přicházejí o vlasy, v místech, kde vznikají takzvané kouty. Zapomenout nelze ani na vznik jakéhosi lysého kolečka vzadu na temeni hlavy. Pokud i vám padají vlasy, určitě se vyplatí vědět, jestli je situace ještě v normálu, jaké jsou příčiny tohoto vypadávání a jak situaci řešit.

img

Jaká je ještě přirozená denní ztráta vlasů?

Vlasy padají každému z nás. je velmi důležité vědět, kdy se ještě jedná o přirozený proces. K vypadávání vlasů dochází při přechodu mezi dvěma fázemi, kterými jsou telogen a anagen. Všeobecně se za přirozené padání vlasů považuje stav, kdy vypadává 100 až 150 vlasů za den. Počítat to asi nebudete, nicméně poznat to lze vcelku jednoduše i očima. Zkrátka vám na hřebeni nesmí zůstávat obří chuchvalce vlasů.

Hlavní důvody nepřirozeného padání vlasů

Je jich samozřejmě hned několik. Tradičně se jedná hlavně o genetické faktory. Prostě dědíme předpoklady k nadměrné ztrátě vlasů po svých rodičích. Jinak se může také jednat o zánět v těle nebo chorobu štítné žlázy. Vlasy nadměrně padají i lidem, kteří nedodržují pravidla správné životosprávy. Zapomenout nelze ani na nežádoucí účinky některých medikamentů.

Jak zabránit plešatění?

Velmi důležitá je podpora růstu vlasů. Vsadit byste měli především na vhodnou životosprávu. Zaměřit byste se měli hlavně na změnu jídelníčku a zvýšení dostatku pohybu. V neposlední řadě je nutné používat značkovou vlasovou kosmetiku. Připomenout je také zapotřebí použití speciálních preparátů. V krajním případě lze absolvovat transplantaci vlasů, která je také velmi efektivní.     



Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




TIPY A TRIKY
Jak na sluncem unavenou pokožku

Jak na sluncem unavenou pokožku

Kosmetika

Teplé počasí, slunění se na pláži a koupání v moři... Léto dělá s lidskou psychikou divy, jenže naše tělo volá naopak o pomoc. Nepodceňujte v létě kosmetickou péči – na pláži ani doma.

NOVÉ
Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Jak se vybavit na jarní cyklovyjížďku?

Oblečení

Jaro je tady, denní teploty se šplhají výš a výš a slunce vás láká ven. V noci ale mrzne a na ranní cestu do práce se bez rukavic a čepice ještě neodvážíte. Jak se v nevyzpytatelném jarním období vybavit na kolo tak, aby se vám dobře jelo a bylo vám tak akorát? V tomto článku vám poradíme, jaké by vám nemělo chybět vybavení a jak vrstvit cyklistické oblečení tak, abyste byla v pohodlí a navíc u toho skvěle vypadala.



TIPY A TRIKY DOPORUČUJEME
Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Jaro je kritické období! Přehled vitamínů a minerálů pro posílení imunity

Životní styl

Které z nich jsou skutečně účinné a přispívají k normální funkci imunitního systému? Stačí je čerpat pouze ze stravy nebo je nutná jejich suplementace?