Přejídáte se? Riskujete zdravotní potíže

Časté přejídání není úhlavním nepřítelem pouze pro vaši postavu, ale také pro vaše zdraví!

Asi všichni známe ty chvíle, kdy doma či v restauraci spořádáme posledních pár soust, která nám zbývají na talíři, přestože už se už dávno cítíme sytí. Když k tomu dojde jednou za čas, skončí to pouze nevolností, která za chvíli přejde. 

Nicméně pokud se přejídání pravidelně opakuje, může vést k nadváze nebo dokonce obezitě, kterou často provází vysoký krevní tlak, cukrovka nebo nějaký typ kardiovaskulárního onemocnění.

Jak poznat, že se přejídáte? 

Základní krok vedoucí k tomu, že se vám podaří vyřešit problém s přejídáním, spočívá v tom, že si přiznáte, že ho vůbec máte. Spousta lidí se totiž při jídle nepozoruje a v důsledku si mnohdy ani neuvědomuje, že toho sní mnohem více, než ve skutečnosti potřebuje. 

O tom, zda to s jídlem přeháníte nebo ne, se můžete spolehlivě přesvědčit pomocí jednoduché tabulky, do které si budete zapisovat vše, co během dne sníte. 

Jelikož žijeme v dost uspěchané kultuře, často se nám může stát, že úplně zapomeneme na to, co jsme vlastně během celého dne jedli. Proto si s sebou jeden den zkuste nosit nějaký sešit, kam si okamžitě zapíšete každé jídlo, které sníte, včetně jeho množství. 

Nezáleží na tom, zda jej budete uvádět v gramech, kilojoulech nebo kaloriích, jde jen o to, abyste si udělali hrubou představu. 

Ideální bude, když si ke každému jídlu také uděláte poznámku o tom, co vás k němu přimělo, tedy jestli vás přepadl hlad, chutě nebo nával stresu, který jste se snažili “zaplácnout”. Právě stres a další negativní pocity totiž bývají jednou z hlavních příčin přejídání

Rozhodně to však neplatí pro každý případ, často se se totiž může jednat pouze o následek nepravidelného či špatného stravovacího režimu. 

img

Jak přejídání zabránit? 

Pokud chcete s přejídáním definitivně skoncovat, měli byste se v první řadě naučit jíst v pravidelných intervalech a hlavně pomalu. Chvíli trvá, než žaludek odešle mozku signál, že je plný. Pokud si tedy s jídlem budete dávat načas, budete se cítit sytí, a tak se jen tak nepřejíte - pokud ovšem zavčas přestanete. 

Jestliže už se přejídání na vaší figuře stihlo projevit, mohla by vám pomoci proteinová dieta. Tak jako každá nízkosacharidová redukční dieta je založená na stravování s omezeným množstvím cukrů. 

img

 Avšak s KetoFit.cz je postup mnohem jednodušší, jelikož máte jídla již připravena, a tak si s jídelníčkem nemusíte dělat žádné velké starosti. 



Komentáře

Žakuja
Už se tři roky držím a nepřejídám se. Začátek byl těžký, ale po měsíci si člověk zvykne a je mu pak líp
NAPSAT KOMENTÁŘ Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Pouze Vám na ní zašleme ověřovací zprávu.
(Váš komentář se zobrazí až po ověření Vaší e-mailové adresy.)

Jméno


Email


Komentář
:-) ;) ;) ;) :-( :-)   text tučně text kurzívou podtržený text pěkný odkaz YouTube video


Pošlete mi oznámení o dalších komentářích.
Zde se můžete Zaregistrovat (bez zaslání komentáře), případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Sacharidy při hubnutí? Stačí jíst ty správné

Sacharidy při hubnutí? Stačí jíst ty správné

Životní styl

Ačkoliv jsou sacharidy dobrým zdrojem energie, zvlášť pro sportující část populace, mnozí výživoví poradci stále tvrdí, že je musíme omezovat. Znamená to tedy, že se musíme vzdát své oblíbené snídaňové kaše a přejít na přísnou nízkosacharidovou stravu, jinak nezhubneme?

DOPORUČUJEME
Mindfulness a další zbraně proti pandemii, neštěstí a stresu

Mindfulness a další zbraně proti pandemii, neštěstí a stresu

Životní styl

Máme kapacitu a výbavu zvládat stres, který nám běžný život přináší, přesto můžeme mít občas pocit, že se nám hroutí svět. Navíc za současné situace je stres ještě umocněn a zoufalství začínají propadat i ti, kteří byli vždycky nad věcí. Jak stresu čelit a nezbláznit se z toho, co se kolem nás se děje?



DOPORUČUJEME
Uzené maso a zdraví: Mýty versus realita

Uzené maso a zdraví: Mýty versus realita

Životní styl komerční článek

Pomalé uzení studeným nebo teplým kouřem představuje jednu z nejstarších forem konzervace masa. Přesto kolem něj panuje řada mýtů. Zjistěte, kde je pravda.