Správné odličování zpomalí stárnutí pleti. Neopakujte časté chyby

Ranní a večerní čištění pleti by mělo být stejnou rutinou jako zubní hygiena. Bohužel, právě tento krok v péči o pokožku často zanedbáváme, což vede k ucpávání pórů, vzniku pupínků i k předčasné tvorbě vrásek. Správně odlíčená a čistá pleť bude hydratovaná, hebká a svěží. Jak na to?

img

Pokud se nijak zvlášť nelíčíte a domníváte se, že díky tomu můžete fázi odličování v klidu přeskočit, dopouštíte se první významné chyby. Není to jen make-up, co z pokožky potřebujeme smýt; na pleti ulpívají i mikročástice a volné radikály z ovzduší, které zanášejí póry a brání buňkám v regeneraci.

Stejně tak je chybou používat k čištění obličeje vodu a mýdlo. Tato kombinace sice smyje nečistoty a bakterie, ale zanechá pokožku vysušenou, se sklonem k tvorbě šupinek a vrásek. Z podobného důvodu se nehodí používat k odličování ani přípravky s obsahem alkoholu.

Přihlédněte ke svému typu pleti

Protože v dnešní době přibývá žen s přecitlivělou pletí, která na běžné kosmetické přípravky reaguje zarudnutím až alergickou reakcí, je vhodné vybírat kosmetiku kvalitní, nejlépe vyrobenou na přírodní bázi. V této rovině uvažuje i francouzská firma Yves Rocher, jež své produkty vyrábí z bylin vypěstovaných na vlastních polích.

K odličování zralé pleti vyvinula vyhlazující odličovací mléko a tonikum s výtažky z měsíčku lékařského, pro citlivou a podrážděnou pokožku využívá divoký heřmánek, pórovitou pleť se sklonem k akné zklidňuje čisticím gelem a tonikem z máty. Kosmetickým esem je pak Odličovací želé 3v1 vyrobené z mořské mikrořasy Tetraselmis, která se volně vyskytuje na povrchu oceánu a produkuje kyslík. Želé pokožku účinně okysličí i hydratuje a je určeno především pro normální a smíšenou pleť.

Na odličování očí použijte zvláštní přípravek

Při čištění pleti také často zapomínáme, že pokožka v oblasti kolem očí je mimořádně jemná a citlivá a vyžaduje zvláštní péči. Právě zde se objevují první známky stárnutí a právě tady často dochází k podráždění a zánětům, pokud použijeme nešetrný chemický přípravek. Experti z Yves Rocher proto vyvinuli extrakty z chrpy se zklidňujícími a ochrannými vlastnostmi přizpůsobenými speciálně pro oční okolí. Expresní odličovač na oči s chrpou dokáže odstranit i voděodolná líčidla, a přitom pokožku nepodráždí. Naopak ji zanechá hebkou a vláčnou. 

img


Komentáře

Nepřihlášený uživatel nemůže komentovat

Zde se můžete Zaregistrovat, případně Přihlásit

A nebo se rovnou zaregistrujte. Zabere Vám to 2 minuty.




NOVÉ
Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Jak stylizovat tenisky v outfitu s krátkými sukněmi? Průvodce

Životní styl komerční článek

Chcete-li být letos in, můžete do svých outfitů zařadit trendy tenisky a kratší sukni. Jestliže nejste zrovna módní znalkyně, nevadí. Na následujících řádcích vám totiž prozradíme, jaké modely sukní a tenisek pofrčí. Díky tomu si budete moci sestavit opravdu perfektní outfit na každou situaci. Čtěte a inspirujte se!

TIPY A TRIKY
Tipy na vánoční dárky pro muže

Tipy na vánoční dárky pro muže

Životní styl komerční článek

Taky máte každý rok pocit, že Vánoce se blíží nezastavitelným tempem? Nákupní centra jsou již o víkendech zaplněná lidmi a přichází čas, kdy si opět budeme lámat hlavu nad tím, jaké dárky pro své nejbližší vybrat.



TIPY A TRIKY
Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Chci zhubnout. Mám cvičit ráno nebo večer?

Životní styl

Je efektivnější cvičit z hlediska hubnutí ráno nebo to je lepší nechat až na večer? Dá se vůbec určit, jaká je ideální denní doba cvičení pro hubnutí?